Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purpura_to_moj_płaszcz

Dlaczego kurierzy nie moga pracowac wieczorem??

Polecane posty

Gość a ja jestem atrakcyjną
myśl mózgiem purpura, to większe wydatki (więcej pracowników) więc i większe koszty przesyłki. już to widzę że płacisz np 2xwięcej niż teraz, o tym oni też muszą myśleć :O

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nigdy nie trafiłam na niemiłego kuriera, zazwyczaj tez w 90% zamówien kurier do mnie dzwoni pyta czy jestem danego dnia w domu

Gość olivia dunhamm
to moze ty zalatw sobie zmiane 14-22 i bedzie cacy:o

no tak, bo przecież sąsiadów się wybiera:( Mam mieszkanie w świetnej lokalizacji i ani mi się śni wyprowadzać, bo sąsiedzi trafili się do bani. Nie moja to przecież wina i generalnie mam to gdzieś. Płacę za dostarczenie przesyłki do mnie, a nie do sąsiada. Ile razy prosze o wcześniejszy kontakt, to zawsze dzwonią z informacją, że są już w drodze i będą za godzinę.

to może zamiast zatrudniać więcej pracowników podzielić na zmiany tych, co już pracują? Przecież jesli wydłuży się czas pracy kurierów, to nie przybędzie nagle paczek, że mieliby się nie wyrobić.

Gość kurde co za problem
no sprawdziłam pozostałe opcje u brokera z którego korzystam tak wiec przesyłka 5 kg - standard 18zł - do rak własnych 22.76 zł - na godzinę 49,20 - doręczenie w sobotę 24.91 zł - za pobraniem 21.53zl niech każdy sobie wybierze co mu potrzebne i nie marudzi :D

Gość a ja jestem atrakcyjną
no właśnie, każdy może wybrać coś dla siebie :)

Gość z allegro niektorzy wysylaja
Jak zamawiam paczki z Allegro, zawsze wysylam maila, ze koniecznie prosze wyslac paczke poczta polska, bo inaczej sa problemy, ze w razie wysylki kurierem nalezy podac moj nr tel., bo na 99% nie bedzie mnie w domu pod wskazanym adresem i dlatego prosze o poczte. Po czym na ogol dostaje informacje, ze zostala wyslana kurierem, a pozniej musze jechac pol miasta do punktu odbioru albo co gorsza pod miasto, zalezy od firmy kurierskiej

Gość kurde co za problem
cyba trzeba czytać opisy aukcji, jak firma ma wystawiona przesyłkę kurierska za 20zł... a np paczka jest ciężka i na poczcie trzeba zapłacić 35zl, to nikt ci za frajer nie będzie dokładał do interesu! Nie wiem, ja dużo zamawiam i trochę wysyłam i mi sie nie za żyło, żeby ktoś mi wysłał inaczej niż zmawiałam jesli taka opcja była w aukcji.... ... za to co do wysyłek to jest cyrk, nie wiem jak ludzie czytają te opisy, np. kilka razy zażyło mi się ze ktoś zażądał wysyłki za pobranie, gdzie jak byk miałam na aukcji napisane, ze nie ma takiej możliwości :O

Musisz sobie nadinterpretowac? Kilka razy mi sie zdarzylo ze zaplacilam za poczte polska, napisalam, zeby wyslac poczta polska, a dostalam kurierem i byl problem. Nie byloby go, gdyby sprzedawca raczyl dotrzymac warunkow umowy, albo gdyby kurierzy faktycznie pracowali rowniez wieczorem (zapewniam, ze znalazloby sie wiele osob chetnych na taka prace), lub gdyby chociaz raczyli wczesniej zadzwonic, jak prosilam.

Gość a ja jestem kurierem
zamawiajcie sobie paczki do pracy,kurier rano ustala trasę i nie moze sie krecic po miescie do usranej smierci. jak ma odrazu konkretny adres to tam jedzie i to wasz problem,ze nie ma was w domu.adres na przesylce jest adresem docelowym. i dupa

Nie moge zamawiac paczek do pracy, bo mam nienormowany czas i miejsce pracy.

Gość a ja jestem kurierem
to jak wydziesz z pracy do rusz dupe do sklepu albo zamawiaj do rodziny, jesli mieskzacie w tym samym miesice. . tez chcecmy o normalnej godzinie konczyc prace , a tym bardziej za nadgodziny nam nikt nie placi

Gość kurde co za problem
nadinterpretowuje, bo ja jak zamawiam to nie mam takich problemów, zawsze dokładnie czytam opisy, a jak nie jestem pewna to dzwonie lub pisze maila -nie kupuję też u niepewnych sprzedawców... wolę 5zł więcej dołożyć a mieć u osoby sprawdzonej towar zamówiony.... ...za to jak u mnie ludzie kupują to cuda wyrabiają, ostatnio np grzecznościowo wystawiłam koleżance jedną rzecz, podałam do niej kontakt i napisałam jak sytuacja... a facet do mnie pisze przez formularz allegro, więc grzecznie odpisuję ze ja nie mam takich informacji i żeby napisał na maila podanego w opisie aukcji, bo jest to aukcja grzecznościowa... a on do mnie z morda wyjeżdża, żebym sobie regulamin przeczytała, bo tam jest że ja to sprzedaję i ja mam mu odpisywać i w ogóle jak ja robię interesy :D no ludzie kochani, koleś szuka dziury w całym, zamiast PRZECZYTAĆ OPIS no i mnie oberwało się bo zrobiłam przysługę koleżance :D ...sorry ale ja nie rozumiej jak ludzie robią nie raz te zakupy?

Z pewnoscia chetnie by ktos Cie zamienil, kurierze, a opisy aukcji i regulamin Allegro czytam, nie znajaca go szanowna kolezanko, powinnas sprzedawac swoj, nie cudzy towar, a jesli juz to robisz, odpowiadasz za niego w calosci, a wiec powinnas tez odpowiadac na pytania. W dodatku jesli ktos podkabluje Cie, moga Ci zawiesic konto Allegro.

Dlatego kuriera zawsze zamawiam do pracy, bo ciule NIGDY nie dzwonią i nigdy nie przyjeżdżają na umówioną godzinę... IKS razy było tak że zostawałam w domu żeby paczkę odebrać, a ten przyjechał w godzinach po mojej pracy, więc niepotrzebnie dzień wolny brałam. Albo w drugą stronę, umawiam się na 16-17 doręczenie, ten do mnie dzwoni o 11 rano że jest pod klatką i nikogo nie ma :o Wolę pocztą dostawać i wysyłać... Przynajmniej jak zostawią awizo to jest blisko żeby odebrać, a nie tłuc się pół miasta...

Gość PYTANKO TAKIE MAM
A czy kurier moze bez mojej zgody zostwic pzresylke u sasiada? dzis mnie nie bylo nie wiedzialam dokladnie w ktory dzien moge spodziewac sie pzresylki, byl jakis tele wiec oddzwaniam, ale nikt nie odbieral, tele mialam o 13 ja dzwonilam o 13:09, wiec dalam sobie spokoj pomyslalam pomylil sie ktos moze, zachodze do domu, a sasiad daje mi moja pzresylke, czy tak moga robic? pierwszy raz kupilam rzecz na allegro tylko z opcja pzresylka kurierska

A już najlepsze - dzwoni rano i mowi ze bedzie za godzine, a ja w pracy, więc mówię że będę po 15 w domu i wtedy proszę przyjechać, ten mnie wyśmiał i mówi że on nie pracuje już o tej porze. Zapisałam sobie nazwisko, zadzwoniłam do firmy, i pytam do której kurierzy pracują, dostaję informację że do 18:00. Więc wyjechałam z ryjem że ich pracownik sobie jaja ze mnie robi że pracuje do 15:00, i że ŻĄDAM żeby przyjechał dziś po 15:00 i chuja mnie obchodzi czy mu po drodze czy nie, skoro do 18:00 pracuje, że są niepoważni skoro ludzi jak natrętów traktują skoro to oni są dla klienta a nie klient do nich, i że nie wierzę że jak ma jedną dzielnicę obskoczyć to że nie będzie przejeżdżał z powrotem do bazy przez moją ulicę, i że albo paczka dzisiaj albo ślę zażalenie z nazwiskami panienki i kuriera do siedziby głównej, że odmówiono mi dostarczenia paczki, i mnie nie obchodzi że on sobie chce skończyć wcześniej o 3h pracę, a szefów na pewno będzie obchodziło. I co? 15:30 paczkę miałam dostarczoną :D

Gość ewfwefew
kurierzy pracują całą dobę, chciałabyś odebrać paczkę o 3 nad ranem np? :D

Wolalabym paczke otrzymac o 3 nad ranem po wczesniejszym umowieniu niz zeby bez umowienia dostal ja obcy sasiad

Gość pan kurier
czikiczikitkat mnie to szefowie mogą naskoczyć,frajerze....podjeżdżam,nie ma frajera w domu,zostawiam awizo i pa!przez następne 2 dni robię to samo i odsyłam paczkę do nadawcy! myślisz ośle,że jak zapłacisz za przesyłkę 16 złotych,to ja będę do ciebie pięć razy podjeżdżał?ja też pracuję do 16-tej i twoja paczka mi zwisa nacią od pietruszki!z poważaniem itd.

Gość gość
Na pewno by mogli, gdyby ktos wpadł na odpowiednie ustawienie pracy i płacy dla kurierów. Skoro dostawcy pizzy pracują wieczorami, sklepy przywożą zakupy ludziom do domu nawet do 20 to sie da - wystarczyłoby to odpowiednio zorganizować i jestem pewna, że wtedy i kurier by się mniej najeździł, firma kurierska, która podejmie ten trud wygra:)

Gość kurierkahsjsodvs
Pracuje w kurierce. Juz mowie jak to dziala. O 7 kurierzy spotykaja sie na magazynie po to by zapakowac paczki ze swojego rejonu na busa i je rozwiezc. Kurier musi tak rozplanowac swoj czas rozwiezienia przesylek po osobach prywatnych by zdazyc rozwiezc przesylki adresowane na firmy( firmy czynne do 15 16 17) Kurier musi rowniez poodbierac przesylki od osob prywatnych jak i firm i musi z odbiorami zdazyc do 16 17 na magazyn gdzie muso zdac odbiory ktore zabral by one wyjechaly jeszcze tego samego dnia do sortowni by nastepnego dnia adresat mogl dostac taka paczke. Ja osobiscie po zrzuceniu odbiorow dzwonie jeszcze do klientow i sie umawiam ze np klient bedzie dopiero o 19 w domu no ok. Jesli mam po drodze np do swojego domu to mu zawioze ta paczke. Czasami jest tak ze klient mowi ze sam sobie z magazynu rano odbierze. Nie zapomne dnia gdy jezdzilam do 21:30. Okres urlopowy lidzie nad jeziorami. Ale dbam o klientow o renome firmy i nawet do takich godzin jezdze by paczki zostaly doreczone. Zaden kurier nie lubi miec awiz. Uwielbiam za to sytuacje gdzie mam paczke pobraniowa Pani pana nie ma w domu ale np. Mowi. Pieniadze sa w karmniku na drzewie na podworku prosze zostawic paczke pod schodami czy choinka. Albo pieniadze ma sasiadka. Albo prosze zostawic paczke w sklepie osiedlowym ekspedientka zaplaci. Rozwiazan jest wiele. Wystarczy sie dogadac.

Gość gość
Za odpowiednią dopłatą można wybrać doręczenie między 18-22 np. W TNT ale to kosztuje i wymagających księżniczek juz nie stać. Druga sprawa ze kurier który rozwozi paczki takze odbiera od klientó inne. jesliby wrócił na magazyn o 22 to paczka na pewno nie dotarła by na czas w inne miejsce bo np. Samolot juz odleciał.

Gość gość
to zatrudnij się jako kurier i pracuj wieczorami

Gość gość
Kurierzy zazwyczaj mają nie limitowany czas pracy, co oznacza, że jak rozwiozą paczki mają wolne, dlatego zależy im na jak najszybszym dostarczeniu towaru i z głowy ;) ja korzystam z usług firmy kurierskiej http://goglobal24.pl/ i bardzo sobie ich chwalę!