Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JJanka Cichocka

dzisiejsza mlodziez jest taka tepa i prostacka czy tylko mi sie wydaje?

Polecane posty

Tylko, że teraz studentem może zostać byle dresiasz więc to marny wyznacznik wykształcenia. Kiedyś, żeby studiować, to naprawdę trzeba było się postarać a teraz? Wystarczy płacić czesne w prywatnej szkole i masz mgr.

Gość sprośny kleryk 21
u mnie wszyscy na studia szli i za granicę wyjeżdżali świat zobaczyli i po transformacji ustrojowej nieźle się odnaleźli nawet dziadkowie są bogaci a tu kurna widzę na forum sami inteligenci w pierszym pokoleniu co to na jakieś studia w rodzaju wieczorowa turystyka czy politologia pokończyli i aspirują i kurna aspirują z całych sił. a potem pis i neonazistów popierają . ludzie wy inteligenci z 1 pokolenia! jesteście żałośni

Gość viviann**
a ja mysle, ze wcale nie jest glupsza czy bardziej prostacka, po prostu to wina popkultury, amerykanizacji i calego tego komercyjnego swiatka, mlodziez jest bardzo podatna i zawsze byla, wezcie pod uwage mlodych ludzi z lat 70 w Polsce, u nas PRL-bieda, brak perspektyw, szarosc, ludzie tez probowali lamac stereotypy, wyzwolic sie, brali dragi, sluchali rocka i punku, tyle ze te naplywajace trendy byly bardziej na poziomie, muzyka miala przeslanie, artysci probowali cos przekazac, swiat mial idoli i autorytety, dzis muzyka to idiotyczny tekst banalna melodia, ludzie nie maja wzorcow i nie chca ich miec bo czuja, ze nikt na to nie zasluguje, mlodzi nie interesuja sie polityka, historia, nie maja pasji, slepo powtarzaja wszystko za celebrytami, mysla, ze jak pokaza tylek w internecie to beda slawni :O oczywiscie nie wszyscy mlodzi tak robia, ale niestety wiekszosc, przy ktorej ta fajniejsza mniejszosc ginie :O

Gość kalinkakafełe
to że dawniej po zawodówce człowiek miał większą wiedzę od studenta bodajże europeistyki teraz to inna sprawa a gwałty - czy ogólnie pojęta wolność nie sprzyja im?

Gość sprośny kleryk 21
vivian zarzuca kulturze młodzieżowej amerykanizację kurna to musi być argument skoro nawet jej pseudonim -nie nick -się jej nie oparł, vivian zgrywasz domorosłą autorytetkę?

Gość rttrtrrt
kalinkakafełe wiec wytlumacz mi o co tobie chodzilo z tyjm zboczeniej ze wczesniej nie bylo go podobno i nieustwem ze teraz jest ???!!!!!

ludzie a co tak naprawdę są warte dyplomy z prywatnych uczelni... tylko dyplomy najstarszych uniwerków mają jakąś wymierną wartość, reszta to chłam i masówka z której pracodawcy się śmieją... bo każdy wie jak wygląda nauka tam... płacisz, masz dyplom. Dla mnie to strata czasu, powinni od razu kazać zapłacić te 10 czy 20 tysi dać ludziom dyplom i tyle... po co ludzi męczyć dojazdami i siedzeniem na zajęciach skoro student i tak nic nie wie...

Gość sprośny kleryk 21
kalinka chce powiedzieć że sama ma braki w wiedzy i kurna nie czytała nawet całego potopu i sienkiewicza a gombrowicza zna tylko z opracowań krytyczno literackich przy których cichocka smyra myszkę:>>>

Gość kalinkakafełe
no sorki cię bardzo ale nie pamiętam za swoich czasów zabaw w 'słoneczko' w podstawówce i nauczycieli z koszami na głowach. Dużo szukać nie trzeba.

Gość rttrtrrt
nie znasz sie na zyciu, widac ze chowana bylas w latach 90 ,wczesniej od razu po podstw prawie wszyscy szli do robotyu, prtawie wszyscy z tych rocznikow 1950-1960 mieli skonczone szko;y zawodowe i tyle eudakcji, praca, dom, rodzinadopiero po jakims czasie szli na studia , zwlaszca teraz po tylu latach gdy sa juz calkiem dorosli, nieliczne osoby dalej kontynuowaly dalsza szkoe po podstwaowce.A zboczenie bylo baaardzo duze, i wlasnie w dzisiejszych czasach wypkywają te skandale jakie dzialy sie kilkadziesiat lat temu, np kosciol ,rozne seks proopozycje za prace to od dawien dawna wiadomo ze branza seksualna jest najstarszym zawodem na swiecie

Jak tutaj widze ,ze osoba ma dyslekcję i ma dyplom jakiejś uczelni to już wszystko wiem o systemie edukacyjnym:(

Gość viviann**
a co ma nick do tego co napisalam, myslisz ze kazdy nick cos znaczy ?? rownie dobrze moglam zawiesic wzrok na pudelku po jogurcie i wpisac sobie danone :O czepiaj sie dalej, to napewno bedziesz uwazany za powaznego rozmowce :O zreszta tyle nickow mialam w swoim zyciu na roznych stronkach, ze jakbym miala kazdemu przypisywac znaczenie to lezalabym na odziale zamknietym z gleboka schizofrenia :P

Gość kalinkakafełe
kleryk twoje słownictwo i poziom ciętych ripost, utwierdza mnie w przekonaniu że jesteś ostatnią osobą która mogłaby kogoś uczyć życia 🖐️

Gość rttrtrrt
ja pamietam jak bylam molestowana , moja siotra takze, moja kolezanka byla dzien wdzien bita okrutnie do siniakow, krwiakow, , Mojej chrzestnej corke mąż porwal brutalnie pobili i zgwalcili (dostali tylko wyrok w zawieszeniu, ) a teraz by dlugie lata gnili za to Pamietam jak dostalam tak w twarz ze oko mialam podpite, przegrode nosową przestawiona, nikt w szkole do mnie pomocnej reki nie wyciagnąl, okradli mnie z jak mialam 8 lat to wszysko sie dzialo w latach 70 , ot takie mam super wspomnienia z dziecintwa.Pamietam jak siostra trafila do szpitala z polamaną koscią ogonowa i siniakami, myslisz ze ktos sie tym zainteresował? teraz przynajmniej dzieci mają gdzie udac sie po pomoc, .Moja babcia byla lana a wrecz katowan prze dziadka, myslisz ze bydlaka zabrali? zadna milicja w to nieingerowala, taka rola kobiety byla ZAYEBISCIE "SUPER" czasy wtedy byly,Przynajmniej w tych czasach jest gdzie udac sie po pomoc,skorzystac z teraupety itd, wczesniej ludzie sami sobie byli pozostawieni

Gość sprośny kleryk 21
no to kurna vivian idź do tego psychiatryka:P a ty myślisz że amerykańska kultura coś znaczy? teraz panuje postmodernistyczny eklektyzm, czyli każdy może sobie wziąć co chce. kalinka a może wiem więcej o życiu bo większej ilości cipek zapodawałem niż ty penisów lizałaś?

Gość rttrtrrt
...no sorki cię bardzo ale nie pamiętam za swoich czasów zabaw w 'słoneczko' w podstawówce i nauczycieli z koszami na głowach. Dużo szukać nie trzeba..... Za to ja pamietam jak nauczyciel od matematyki tak glową walnąl o tablice kolezanke bo nie umiala zadania rozwiązac,ze az stracila rownowage i kilka minut pod tablica siedzial przy kucnieta bo krecilo jej sie w glowie,.Przy odpowiedzi z histori, nie umialam na jedno pytanie, to tez nauczycioele baardzo brutalnie mnie potraktowal , to dla ciebie bylo ok? nie wiem co gorsze kosz na glkowe czy wrecz znecanie sie fizyczne nad uczniem z enie umie czegos rozwiazac albo nie zna odp.Za twoicgh czasow to ksieza gwalcili male dzieci w domu dziecka i na plebani i tez sie o tym nie mowilo,dopiero teraz wyszly na jwa ich praktyki wychowawcze

Gość kalinkakafełe
dostaną - wyrok w zawieszeniu albo zrobią się psychiczni bo takie jest prawo. A to co było kiedyś wcale nie usprawiedliwia tego co jest teraz. Bo dojdziemy do wniosku co tam gwałt - od zawsze gwałcą.

Gość sprośny kleryk 21
rttrrtttr smutna historia, na prawdę, jeszcze bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, że żyjemy w dobrych czasach:>>

Gość sprośny kleryk 21
to lepiej jak dziecko włoży kosz na głowę nauczycielowi niż nauczyciel nim rąbnie o ścianę

Gość kalinkakafełe
w takich wypowiedziach widać ogólne przyzwolenie na to co się dzieje. Trudno cokolwiek polemizować w takiej sytuacji.

Gość viviann**
jakbym miala takie myslenie co ty kleryk to napewno bym sie tam znalazla, na szczescie nie utozsamiam siebie z kazdym swoim nickiem i mam dzieki temu zachowana rownowage psychiczna :P za to moze ty bys sie udal to jakiegos specjalisty, bo twoj poziom agrecji chyba nie jest w normie

Gość viviann**
agresji**

Gość kalinkakafełe
domniemana piszemy o sytuacjach ekstremalnych, wiadomo nikt nie jest święty ale są jakieś granice :-)

Gość ;;l;lllkk
wczesniej ludzie tez nie przestrzegali granic, nie piszcie ze teraz nie przestrzegają a kiedys wszsycy byli wzorowi i porządni obywatele, panował eden na ziemi, jak tak nie było.Byla przestepvczosci i bedzie , Wieziennictwa i sądownictwa nie postaly dopiero w 2000 latach a znacznie wczesniej

Gość nigdy nie było edenu
ale nie przyznasz chyba ,że lepszy taki porządek niż żaden?

dfghgfgdfhjdrfxz niby dlaczego? buważasz może tak dlatego że dzisiejszy poziom intligencji przerósł staruszków nie trawie ??

ale przecież dzieci się głupsze nie rodzą. skoro więc młodzież jest "tępa i prostacka" to dlatego że tak została wychowana. miejcie więc pretensje do siebie.

Gość ;;l;lllkk
Tylko taki jeden mały problem - skoro wasze pokolenie miało takie wspaniałe warunki i tak wspaniale się w nich wychowywało, to dlaczego sami nie potrafiliście swoim dzieciom stworzyć równie dobrych. W czym zawiedliście, że zmuszacie swoje dzieci do spędzania ich dzieciństwa w taki nędzny sposób? krytykujecie a sami do tego doprowadzacie, dlaczego nie fundujecie zycia dzieciom jakie wy mieliscie podobno sielanke, wiec prosze was aby wasze dzieci byly "zdegradowane" do kilkadziesiąt lat wstecz i tym sposobem ssystemem je chowajcie, wtedy nie beda takie beee jak ujadacie i skomlecie tutaj

chwała bogu nie mam dzieci