Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alojza F.

Mycie grzywki

Polecane posty

Gość alojza F.

mam tu dziwny typ nastolatki, dziewczę lat 16 o długich włosach,ale wkurz mnie i irytuje fakt że włosy myje co jakiś czas a jak zaczyna mieć tłuste to myje tylko grzywkę a reszta jest nadal brudna jak takiej przemówić do rozumu że to brzydko i dziwnie wygląda.

Gość nanana55
tez tak mam:P z tym ze wlosy myje co drugi dzien a grzywke codziennie bo mi sie zle uklada jak jest"wczorajsza"

Gość alojza F.
ale ona włosy myje raz na tydzień a grzywkę jak ma bardzo brudną i zle sie układa może jakieś mądre rady żeby jej jakoś wytłumaczyć że to okropne i obrzydliwe a jednocześnie nie urazić jej uczuć?

Gość Elka 555
Resztę ciała też myją "na raty"? Trzeba porozmawiać z nimi na temat higieny osobistej.

Gość alojza F.
no za często mydła nie używa,ale nie śmierdzi jeszcze. Nie da się porozmawiać bo zaraz focha ma

Gość Elka 555
średniowiecze no chyba, że taka bieda, że wodę im w domu wydzielają

wiesz tu sie nie zgodze ja mialam kiedys kolezanke , ale to co ona robila to az mnie szlak trafial .. wyobraz sobie ze jak myla wlosy to siadala w wannie bez wody korek zakladala wiec woda lala sie w trakcie i po skonczeniu mycia wlosow miala cala wanne .. porazka

Gość alojza F.
nikt nikomu wody nie wydziela i nie pytałabym o radę gdyby mi to nie przeszkadzało, tylko rozmowa z nastolatką w tym wieku nie jest łatwa zwłaszcza na taki temat

Gość barbara stracon
ja myje włosy co drugi dzień a codziennie grzywke lol zastanawia mnie właśnie czy to nie jakaś wiocha z tym myciem samej grzywki ale ja naprzykład nie chce myś włosów codziennie

Powiedz jej wprost ze tanie nie mycie wlosow powoduje ze bedzie miala wszy i ze rzuca sie to w oczy , zaczna ja wyzywac od brudaseek, i tak bedzie jesli nie zacznie myc wlosow przynajmniej 3 razy w tygodniu. Ja myje codziennie i to tez pod wieczor mam ochote znow umyc .., pfuu nie wyobrazam sobie tlustej glowy . Raz nie mylam 2 tyg ale to juz mialam tragedie na glowie ale tylko dlatego ze bylam bardzo chora i nie dalam rady podniesc sie z lozka

Gość alojza F.
rozumiem że ktoś myje grzywkę codziennie żeby ją sobie ułożyć ale ona ma prostą i myje ją wtedy gdy jest tłusta i to widać a włosy tylko raz na tydzień,a moim zdaniem powinna częściej to robić bo czasami widać że są brudne tylko nie wiem jak jej to powiedzieć żeby się nie uniosła bo jeszcze po złości wogule przestanie się myć

Gość alojza F.
ok tak zrobię ale nie potrafię jej zrozumieć uwielbia swoje włosy,jak jej fryzjer obetnie o kilka centymetrów za dużo to rozpacza a tak to myje raz na dwa tyg.

Gość khhfcs xhd
w takim wypadku to tylko urazić uczucia i narobić wstydu. Jak jest brudasem,a jest to nic innego nie pomoże .