Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mejaweja

jestem pracodawca ...

Polecane posty

Gość mejaweja

Jestem pracodawca. Ostatnio do mojego 3 sklepu poszukiwałam sprzedawcy,place ok. 1800 zł do reki - umowa na prace na czas nieokreslony po okresie probnym, ewentualnie jakas premia. Nie wymagam znajomosci jezykow, ani jakiegos dobrego wyksztalcenia (teraz zatrudniam osobe po zawodowce i srednim i lepszych sprzedawcow chyba nigdy bym nie znalazla - wspaniali ludzie), byle osoba byla komunikatywna i znala sie troche na branzy - reszte moze sie przeciez nauczyc :) No i oczywiscie przez rozmowy kwalifikacyjne przeplatalo sie u mnie mnostwo osob. Najlepsza oczywiscie juz zatrudnilam (chlopak po technikum). No i przechodze do sedna. JESTEM WSTRZASNIETA kto przychodzil na rozmowy. Ludzie z wyzszym wyksztalceniem, wielo certyfikatami jezykowymi ... byl nawet doktorat z biologii znajacy 3 jezyki obce ;/ Czy naprawde tak ciezko znalezc prace osobą z takimi WYSOKIMI KWALIFIKACJAMI ? Jestem w szoku i szczerze to z bolem serca im dziekowalam bo sie nienadawali ;/ Nie wiem po co pisze ten temat. Ale naprawde zal mi mlodych ludzi :(

Gość ()()()()
ano ciężko jest, ciężko... sama bym chętnie pracowała w takim sklepie jak Twój, za pensję o której piszesz, nawet zastanawiam się czy nie szukać pracy poniżej kwalifikacji, bo teraz niby pracuję w zawodzie, po studiach, kursach, chuje muje dzikie węże i niby robię to, co zawsze chciałam, ale za 1300 zł ciężko wyżyć...

Ciezko, z wyzszym jest nawet gorzej - juz na wstepie jest sie podejrzewanym o lenistwo, zadzieranie nosa i planowanie rezygnacji z pracy na rzecz innej. A po biologii bardzo trudno znalezc prace.

Gość asdfghijhjhun9
no to jesteś nielicznym z pracodawców którzy nie wymagają wyższego wykształcenia do takiej pracy ja mam 9 lat doświadczenia w handlu i dupa nie mogę znaleźć pracy:( bo za stara jestem 33 lata:( wykształcenie średnie:(

p.s. ja zarabiam jako specjalista (nie powiem jaki zawod), umowa zlecenie, 1600, wieksze miasto

Gość mejaweja
powiem tak, jak widze ze ktos sobie dobrze radzi wole mu wiecej zaplacic za prace, by mi przypadkiem nie uciekl do konkurencji :) jak pracownik jest skarbem to trzeba o niego dbac :)

Gość asdfghijhjhun9
skąd jesteś może mnie zatrudnisz :)

Gość ()()()()
jesteś wyjątkiem wśród pracodawców. Gdyby moi zwierzchnicy mieli takie podejście, ech... :(

"byl nawet doktorat z biologii znajacy 3 jezyki obce" Czy ten doktorat przyszedł z doktorem czy sam?

Gość mejaweja
jestem ze slaska, niestety juz wakaty mam zapelnione.

Gość asdfghijhjhun9
to otwieraj kolejny sklep w Rzeszowie:)

Dokladnie, jestes wyjatkiem. Ja bylam wielokrotnie obrazana z powodu wyzszego wyksztalcenia, do tego inni pracodawcy jakos nie mieli wspolczucia dla mojej sytuacji. Umawiali sie ze mna na spotkanie i nie przychodzili, obiecywali mnie zatrudnic "od poniedzialku", ale jak przychodzilam w poniedzialek, to sie rozmyslali...

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Najbardziej nie nadawał się ten doktorat biologii z 3 językami, co? Zwłaszcza jeśli mu nikt nie powiedział , ze miał po prostu urwać łeb żabie żeby być tym doktorem biologii bo tak nim nie jest i nigdy nie będzie. A 3 języki dla kariery która nigdy nie nastapi i to tak dalej. A gdyby ten łeb żabie urwał? No ale może jest po ochronie przyrody... bo co to wszystko jest warte? I wiecie - ja to tylko rośliny. NIBY mogłyby być zwierzęta, ale na tym bym nie zarobiła. Zarobiłabym na roślinach. tylko i wyłącznie. I tak będę zarabiać. A jak ktoś nie będzie miał na czynsz to będzie robił rózne rzeczy i ludzie będą to kupować i tak można odejść. Zeby nie było że tylko kasa. O nie - ja NIGDY TAKA NIE BYŁAm. Nigdy. Ale PODOBNO taka jestem - tylko forsa. To nie jest prawda :(

Ale patrzcie - urwalabym łeb żabie i pasuję wszędzie - i do szkoły i na uczelnię. Ochrona przyrody - z urwanym łebem żaby. Żeby nikt mi nie wmawiał - że stałam o karierę bo sie nie wydałam. Nie - stałam o OCHRONĘ PRZYRODY. A to dobrze stałam się dowiem. Nie - stałam bez sensu i tyle. Miałam stać o to, ze se sama gotuję. O nic więcej. I tak przegrałam, nie obroniłam się, nie mam pracy - zeszłam na psy. Wlasnie tak... a jak niby? A jak... :(

Gość klaka298
ja też jestem po studiach pedagogicznych i w moim mieście z pracą jest bardzo ciężko (Piotrków Trybunalski). Zastanawiam się czy na Krakow nie uderzyć. Mam tam rodzinę. Może latwiej będzie. U siebie w mieście miałam dwa odzewy, a aplikacji wysłałam chyba ze 40. jedna porpozycja była w galerii centrum do levisa, ale tam to dosłownie był kasting na sprzedawce tylko, że klientów brak i nikt się nie odezwał czyli z pracy nic nie wyszło. Druga propozycja była do pracy z dzieckiem. Gościu do mnie odzwonił i powiedziałam mu 5 zeta za godzinę i też do tej pory cisza. Nieweim co się dziej w tym kraju, że tak ciężko jest. Myslałam, że po studiach będzie mi łatwiej jaką kolwiek prace znaleść.

Gość mejaweja
a zebys wiedziala ze sie nie nadawal. byl strasznie sztywny, kulturalny az za bardzo. klienci czuli by sie pewnie nie swojo. a handluje rzeczami ktore zapewniaja ludziom rozrywke.

Gość yrtweqwe
ja osttanio dalam lewe ogloszenie z ciekawosci, w ciagu kilku godzin przyszlo 200 CV!!!! szok. i jak ja mam znaleźć prace?

Wiecie - jak ja miałam iśc na ochrone przyrody jak byłam roślina i zwierzę? Zostwało JEDYNIE oderwać żabie łeb. I tego nie zrobiłam - roślin i zwierząt nie miałam po 2 roku. Następnie był 3 rok... i wtedy? Znowu się zaburzyłam. i to jak. I pisałam w sieci - to raz, a w życiu tez sie zaburzyłam. Przepraszam się nalezy komuś moje i to wszystko - to pewnie i tak nie miało sensu, ale miałabym państwo,a tak? I tyle :( A może wiecej? Ale matka się nie dała a Bóg też. I tyle. Bo w sumie wtedy jakoś już się zebrałam bo tak to w tym liceum ... a pózniej też - dosłownie po tych praktykach się pozbierałam... a zresztą nie wiem... takie życie szycie.

Gość czesc Owieczko
widze ze lepiej z Toba ostatnimi czasy

Gość Querta
klaka298 ja ci powiem dlaczego nie masz w tym miescie pracy :) starzy nauczycile z tzw plecami rozdrapują sobie godziny. Takze jesli nie masz pleców politycznych to ani w Piotrkowie ani w Krakowie pracy nie dostaniesz ;) Inni bedą mieli po 1,5 etatu i nadogziny a ty bedziesz borykac się z bezrobociem. wejdz sobie na piotrkowski BIP i sprawdz ile kasy zarabia jeden z dyrektorów szkoły podstawowej w Piotrkowie. Nie wiem jak on to robi ale mysle ze niejeden biznesmen by mu pozazdroscił. No cóż pupilek prezydenta Krzysztofa Poboznego on jest :classic_cool:

Gość lkj3456
zadajmy pytanie co dzisiaj jest dobre wyksztalcenie i kto takowe posiada? NA PALCACH POLICZYC .Przewaga to prywatne studia i kursy ktorymi ze tak powiem mozna sobie cztery litery podetrzec,owi "wyksztalceni" nawet poprawnie pisac nie potrafia ale dyplom w kieszeni-parodia- czasy sie skonczyly -czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy- i wlasnie te nieuki najwiecej wrzeszcza o prace, dla mnie tez jest lepiej zatrudnic pracownika po szkole zawodowej i godnie go zaplacic bo wiem ze ma wiedze jak pajaca po prywatnych studiach.

Gość klaka298
Fakycznie trochę starszych nauczycieli jest. Nie dość, że są na emeryturach to stolki zajmują młodym. Nawet u mnie w uczelni się takich znalazło, a głupi rząd chce przedłuzyć wiek emerytalny. Po jaką cholerę ja się tyle uczyłam. Teraz to do mnie do tarlo. I znajomości oczywiście w tym kierunku nie mam.

Gość Querta
ja ostatnio wchodze do swojego szewca i po krótkiej rozmowie z nim okazało się ze facet ma powazny problem ze znalezieniem nie tylko pracownkia ale kogoś do przyuczenia do zawodu :classic_cool: Jesli chce wyjechac na wakacje musi zamknąc zakład i przez to ma tak ogromne straty że mógłby za to nie tylko wypłacic solidną pensję ale i jeszcze zarobic :P

Gość asdfghijhjhun9
na głupia hurtownie na magazyniera trzeba miec plecy moja kumpela tak sobie robote załatwiła:(

Jesli ktos byl pasjonatem tego, czego sie uczyl, nawet po prywatnych studiach ma duza wiedze. Do tego moze byc kreatywna osoba, madra zyciowo i szybko uczaca sie. Roznie bywa. Znam osoby po technikum, ktore sa bardzo inteligentne i maja doswiadczenie w swoim zawodzie, a takze leni, ochlejow, obibokow. Zakladanie, ze ktos ukonczyk studia = nic nie potrafi, ma wyksztalcenie podstawowe / srednie = swietny pracownik - po prostu mnie ROZWALA.

Gość Querta
klaka a jakie masz to pedagogiczne? w Piotrkowie z tego co wiem to poszukują przedszkolanek:classic_cool: tyle prywatnych przedszkoli powstało ostatnio :)

"dla mnie tez jest lepiej zatrudnic pracownika po szkole zawodowej i godnie go zaplacic bo wiem ze ma wiedze jak pajaca po prywatnych studiach" W bylej firmie mojego faceta pracowal sobie taki pan (pensje wieksza od mojej mial), ktory byl pomocnikiem. Jego zadanie ograniczalo sie do przytrzymywania i podawania. Pan ow nie potrafi nawet podac odpowiednich narzedzi, bo nie wiedzial, o ktore chodzi (ja, kobieta, po studiach, rozrozniam je), codziennie w pracy musial wypiz 2 piwka i obgadywal pracodawce.

Gość klaka298
mam opiekuńczo wychowawcza. Ta ciekawe. Byłam w tych prywatnych i powiedzeli mi, że jak coś się zwolni to dadzą mi znać. Wszędzie ta sama spiewka. No chyba, że ktoś końcu się odezwie.