Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taakie pytanko mam

nosiliście dziecko w becie/rożku?

Polecane posty

Gość taakie pytanko mam

czy jak wasze dziecko było małe nosiliście jest w beciku albo rożku? Jeśli tak, to jak długo? Z opowieści mam z przed 20-30 lat wynika, ze wtedy długo nosilo sie dziecko czy to w poduszce czy w becie? Czy tak jest i teraz?

Gość hmmmmm....
10 lat temu nie nosiłam. Rożek był polarowy i przydał sie jako kocyk :) A teraz - za dwa miesiące - też nie zamierzam :)

Gość mama zaraz dwojeczki
Nie nosilam w ogole. Synek ma 2 latka. I teraz tez nie zamierzam, termin mam za 4 tygodnie :)

Gość taakie pytanko mam
już od samego początku, jak wróciłyście ze szpitala, to nosiłyście na rękach tylko, bez żadnych poduszek, czy rożków ?

Gość tikal
becik uzywalam ok 2m-ce,bardzo fajna rzecz

Gość Werusia 37
W bialym beciku tylko chrzcilismy dziecko.

Gość mamama27
a ja nosilam - ale bardziej rożek służył do spania - mały spał w dzień i w nocy w nim - dopóki się już nie mieścił

Gość Ewaff
Ja używałam becik jakiś jakieś 2 miesiące - później moje dziecko wolało być noszone w pozycji pionowej więc becik był zbędny Pozdrawiam, Ewa http://ewalazinska.blogspot.com/

Gość mama zaraz dwojeczki
taakie pytanko mam "już od samego początku, jak wróciłyście ze szpitala, to nosiłyście na rękach tylko, bez żadnych poduszek, czy rożków ?" Tak. Nie wiem po co uzywac rozek czy poduszke? Ja raz zawinelam synka w kocyk, bo stwierdzilam, ze mu zimno, ale biedak tak sie spocil, ze nigdy wiecej nie popelnilam tego bledu (synek urodzil sie na poczatku sierpnia 2 lata temu, a wtedy lato bylo latem, a nie takim byle czym jak w tym roku).

Nie ma po co przegrzewać malucha :) Tym bardziej, że kontakt dziecka ze skórą mamy jest ważny i uspokaja. Podobnie jak uspokaja go bicie serca matki, bo przypomina znajome środowisko sprzed porodu :)

Gość ala121212
Krótko. Może przez 3-4 tyg. Potem jako kołderki do przykrycia używałam