Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upuikjhgt

jak dbacie o włosy??

Polecane posty

Gość upuikjhgt

jak dbacie o swoje wlosy?maseczki?odżywki?jakieś witaminy?

Gość Jola, lat 54
ja często gole wlosy na pipci

Gość ja od jakiegos czasu przed
myciem nakladam oliwke z oliwek , owijam recznikiem i troche z tym siedze, potem myje . Robie tak co drugie mycie , nie przed kazdym zeby wlosy sie nie przetluscily . To jest hinduski sposob , hinduski przed myciem nakladaja oliwe z roznymi ziolami , a potem myja,a wlosy trzeba przyznac maja ladne , grube i lsniace .

Gość xcvxvc
myje szamponem później odrobina balsamu wygładzającego bez spłukiwania pantene i spray chroniący przed szkodliwym działaniem suszarki/prostownicy w tym jak włosy wyglądają ważny jest sposób suszenia, nie tylko to jakiego szamponu itd używasz

Ja po każdym umyciu spłukuję włosy zimna woda i spryskuje je jedwabiem w spray'u i nie uzywam prostownicy, lokówki ani suszarki.

Mycie: szampon timotei migdalowy a co 3-4 mycie:szampon pro-voke fioletowy(mam baleyage blond,wiec uzywam go by wloski mialy ladny odcien delikatnej platyny) odzywka: pantene(fryzjerka mi polecila zeby przed jej nakladaniem najpierw osuszyc recznikiem wlosy) maseczki: pantene albo dove. moje wloski sie kreca lekko wiec po kazdym myciu prostuje,na lekko osuszone wlosy na koncowki daje fructis smoother.

Gość upuikjhgt
ja biorę tabletki na włosy, skórę i paznokcie, raz w tygodniu wcieram jedwab, po myciu nakładam maseczkę i ręcznik na głowę i trzymam tak ok godziny lub dwóch, i włosy po tym są bardzo miękkie i lśniące, czasem odżywkę samą nałożę na 3 minutki. a co ile podcinacie włosy? bo mi bardzo szybko rosną i podcinam je raz na 2/3 miesiące tak ok 3/4 cm.

ja sie staram z dlugosci nie scinac (ewentualnie po 2-3 mm),mam bujjjnee wlosy wiec co wizyte u fryzjerki ona mi robi degazowkami-ja mam ich nieco mniej,latwiej sie ukladaja a brzydkie koncowki sa automatycznie likwidowane bez straty na dlugosci. jeszcze z 10 cm z tylu...jakies 15 z przodu i bede miala do pasa:D

Gość Ja używam do włosów:
- Placenty i Crema al latte z Kallosa (oba kremy REWELACJA, ponadto crema al latte pachnie jak budyń waniliowy i ten zapach b. długo się na włosach utrzymuje) - maseczki biowax - szamponów Kadus do włosów zniszczonych, ewentualnie John Frieda dla brunetek - jedwabiu CHI - różnych preparatów chroniacych przez temperaturą CODZIENNIE prostuję włosy, co miesiąc je farbuję a są dosłownie w doskonałej kondycji, aż się wszyscy dziwią ;-)

Gość upuikjhgt
no ja się źle wyraziłam z tym podcinaniem. Chodzi mi o to że cieniuję je na długości 3/4 cm. mam kręcone włosy i wtedy wyglądają fajnie i dobrze się układają. bo jak są zbyt długie to się na końcach prostują i śmiesznie wyglądam.

Gość zadowolona ona 32.
wlosy sa ladne jak sa zdrowe i nie przesuszone/zniszcozne suszeniem,prostownica,koloryzacja(zlwaszcza rozjasnianiem).

Fruzjera odwiedzam jakieś 2 razy do roku, nie podcinam ich, bo i tak mi szybko rosną, nie rozdwajaja sie teraz w ogóle, więc nie ma takiej potrzeby, a chcę je trochę wyhodować na dłuzsze :) na razie do łopatek mi siegają..

Gość upuikjhgt
dziewczyny a farbujecie włosy same czy u fryzjera? bo u mnie jest problem że farba bardzo krótko się trzyma na włosach i dosłownie po 2/3 tygodniach czy pofarbuje szamponem, czy farbą, lub u fryzjera kolor mi się wypłukuje a zawsze farbuję na granatową czerń, i wszyscy mówią że nie mozliwe ze tak szybko pozbywam się koloru bo z czerni ciężko się schodzi. Myję włosy co 2 dni. może dlatego? ale używam też kosmetyków do włosów farbowanych i to gówno działa. poradzcie coś.

zadowolona ona 32. - tak jak napisałam, ja codziennie suszę i prostuję, co miesiąc farbuję (u fryzjera oczywiście) i ma bardzo zdrowe włosy. Więc nie jest regułą, że jak ktos "męczy" włosy tak jak ja, to ma je suche i matowe - wystarczy odpowiednio o nie dbać.

upuikjhgt - nie wiem, czemu ci sie tak dzieje. Mój kolor się prawie wcale nie wypłukuje (ciemny brąz), tylko szybko mi rosną włosy i muszę często farbować, żeby nie mieć odrostów

Nigdy nie farbowałam włosów, bo uważam, że to je dodatkowo niszczy.. zacznę, gdy będa mi siwieć.

Kurczę, nie wiem co to za bzdury z tym farbowaniem. Jeżeli: - farbujecie PORZĄDNĄ FARBĄ u fryzjera - raczej nie rozjaśniacie - używacie odpowiednich kosmetyków to włosy serio nie będą zniszczone. A jak jeszcze raz na jakiś czas "strzelicie" rekonstrukcje, to już w ogóle ;-)