Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wala Twist

Pod czym śpią wasze dzieci?

Polecane posty

Moje dziecko 3 miesiące spało do tej pory w rożku, ale się już nie mieści. Na kołderkę jeszcze za wcześnie, pod kocykiem za zimno. Myślę o zakupie śpiworka, czy to dobry pomysł? Wasze dzieci chętnie w nim śpią?

Gość a niech tam
Ja co prawda czekam dopiero na moje maleństwo ale kupiłam do spania śpiworek. I w sumie nie był drogi bo w Realu dałam za niego 25 zł :)

Gość vi-
dlaczego za wcześnie na kołderkę ??

Gość pietruszka z koperkiem
za wczesnie na kołderke?

Gość małoduża
Dlaczego za wcześnie na kołderkę ? Moje dziecko spało w tym wieku pod kołderką, albo przykrywałam go rozpiętym rożkiem.Później, jak zaczął się rozkopywać, zaczął spać w śpiworze.Śpiwór jest dobry dla starszych niemowląt, które już "wędrują" po łóżeczku w nocy i rozkopują przykrycie.

Nie chce żeby Mała się nią nakryła, jeszcze nie umiała by się sama odkryć i nieszczęście gotowe :(

kołderka bedzie całkiem dobra zanim kupisz śpiworek, najpierw zrób jakiś prowizoryczny i zobacz czy dziecko nie bedzie się chciało z niego za wszelką cenę uwolnić mój syn nie cierpiał śpiworków, starta pieniedzy dla mnie była spał pod grubym kocem lub pod kołdrą, a najcześciej spał bez niczego bo się rozkopywał:)

Córka jest z marca, była duża (62cm), więc żadne rożki nie wchodziły w grę, bo się zwyczajnie w tym za bardzo nie mieściła :P I cały czas spała pod kołderką (taki dziecięcy zestaw pościeli miała kupiony).

Gość dxfg
moje spalo od poczatku pod kolderka bo w rozku nie lubial. nie raz sie bylo tak ze sie zakryl kolderka ale to jest posciel specjalnie dla dzieci, jest lekka i nie ma mozliwosci zeby sie udusil;) . teraz spi tylko pod kocykiem bo nie ma zimno a w zime znowu bede dawac kolderke. kupilam 2 spiwory ale maly nie lubial tego, wolal wolnosc i swobode:)

No moja Malutka lubi rożek, ale teraz już jest problem żeby przyjęła swobodną pozycję w nim, tak czy siak musi kiedyś wyrosnąć :) Spróbuję z kołderką, może jakoś przymocuję do boków łóżeczka żeby nie mogła na głowę sobie narzucić.

Gość małoduża
Mój spał pod kołdrą i nie było żadnego problemu z zakrywaniem się itp, dziecko w tym wieku raczej nie jest jeszcze tak ruchliwe, żeby powędrować całe pod kołdrę. A śpiowry sprawdzają się u nas rewelacyjnie. Pod kołdrą czy kocem dziecko od razu się rozkopuje i śpi nie przykryte co czasem kończyło się katarem ze zmarznięcia, a w śpiworze śpi chętnie, przyzwyczaił się do niego i śpi w nim odkąd skończył 5 miesięcy do teraz, a ma prawie 1,5 roku, nie wyobrażam sobie nocy bez śpiwora. Ma śpiwory na zimę i lato, odpowiednio grube czy cienkie w zależności od temperatury w pomieszczeniu.

Gość małoduża
Właśnie przymocowując rogio kołdry do łóżeczka zrobisz błąd, bo wtedy dziecko wsunąwszy się pod nią,nie będzie mogło zsunąć jej z siebie. lepiej, jak kołdra będzie swobodnie leżała bez żadnych zaczepów.

Gość vi-
wydaje mi się, że jak się ma przykryć to tak samo może to zrobić kołderką jak i kocykiem. pierwsze słyszę, żeby dziecko było za małe na kołederkę. Moje od początku spało pod kołderką

Gość ciekawa jak ....
mój w śpiworku nie chciał spac, na początku spał w rozku, a potem już pod kołderką i tak do tej pory, raz się zakopał w kołdre, to tak krzyczał że od razu do niego poszłam i go odkryłam i spał dalej... :)

Gość kołderką
pod kołderką-ma 2.5 miesiąca

Gość majka 7878
Mój Mały śpi pod lekką kołderką z gęsiego puchu. I powiem Wam, że to był starzał w dziesiątkę; lekka, ciepła, a jednocześnie przepuszczająca powietrze.Zupełnie co innego, niż ten syf z silikonu, który sprzedają w sklepach dziecięcych. Planuję kupić taką samą, tylko większą, dla siebie i męża. Polecam :)

Gość majka 7878
Wiele małych dzieci nie lubi, gdy są czymś przykrywane i z uporem maniaka się rozkopują; wtedy zostaję cieplejsza piżamka :)

Gość nie wiem czemu piszesz
ze na kołdre za wcześnie ...mój śpi odkąd skończył 5 m-cy pod kołdrą

Za wczesnie dlatego moim zdaniem, bo u tak małego niemowlęcia jest jeszcze ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej, które zwiększa wszystko w łóżeczko czym dziecko może sobie nakryc główkę, zaplątać się. Myśle, że jednak najbezpieczniejszy śpiworek. Dzięki za odpowiedzi.

Gość kjikfji
Moje dziecko od początku śpi w śpiworku , najpierw zimowym a potem kupiliśmy cieniutki letni. Obecnie mała ma 7 miesięcy i kupiliśmy już 90 tkę na zimę. Moje dziecko śpi w śpiworku najnormalniej na świecie i nigdy się nie buntowało, kołderki bym nie kupiła bo zwyczajnie dziecko może się rozkopać (starsze) i będzie marzło w zimie a młodszemu w życiu bym kołdry nie kupiła gdyż bałabym się o to że się zakryje i przegrzeje albo co gorsza będzie mu ciężko oddychać. Noworodka można przykryć kocykiem , nie ma problemu bo maluch sam się nie zakopie pod nim ale już starsze dziecko powinno mieć bezpieczne nakrycie.

Gość jak lubi spać w rozku
czyli ciasno otulony to pewnie w śpiworku tez będzie ok

Gość Mój synio
ja się urodził to czekał na niego w domku śpiworek . Spiwór jest bezpieczny , ciepły i przytulny dla noworodka (maluch ma potrzebę bycia otulonym ) oraz dający poczucie bezpieczeństwa. Obecnie moje dziecko ma 8 miesięcy i potwornie się rozkopuje (nogi ciągle w ruchu - taka mała wiercipięta) więc nadal pozostaniemy przy śpiworku.

Gość mamamam27
mój spał w śpiworku

Gość llalla123
Moj bobas spi od urodzenia w spiworku,ale tylko w nocy.W dzien przykrywam je kocykiem bo w dzien jest cieplej w domu ,a bobas kojazy spiworek ze spaniem nocnym.W szpitalu i na szkole rodzenia mowiona nam,ze takie male dziecko powinno spac w spiworku,jest to bezpieczniejsze.

Moja śpi pod kocykiem. W dzień raczej nie przykrywam, bo ma ciepło w pokoju (pokój od południa), ale na noc zawsze.

mój mały w zasadzie od samego początku spał pod kołderką-nie jakaś puchowa,a normalna cienka kołderka.Powiem tak..na początku jak był taki jeszcze trochę niemrawy to nie martwiłam się że się nakryje na buzię.Teraz za to cholernie go muszę pilnować bo strasznie się wierci,przez sen przewala się na brzuszek..jeśli obawiasz się kołderki kup taką torbę do spania.zapinas na zasuwak i dziecko się nie nakryje.Mój torby nie lubi bo lubi powierzgać nogami jak zasypia i troba go blokuje ;)

Gość hryza
pod niczym, rozkopuje się ze wszystkiego

moja do 2 rż spała w śpiworku. potem przeszlismy na kołderkę :)