Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zniecierpliwiona.23

CZY LEKARZ MOGL SIE MYLIC?

Polecane posty

Ja właściwie tylko jeden dzień mocne, to krwawienie... Wiesz ja się bardzo dobrze czułam przed, tylko miałam lekkie brązowe plamienia, ale ginka wcześniej stwierdziła też polipa i od tego też może być plamienie, a polip w ciąży to często norma...żadnych bóli brzucha, objawy jak w normalnej ciąży...Po prostu 5 wrzenia poszłam do dobrego lekarza na USG, zwykła wizyta i się okazało...od razu skierował mnie do szpitala i następnego dnia mnie operował...

Gość Zniecierpliwiona.23
A ja mialam tez brazowe plamienia a potem zaczelam mocno krwawic ze skrzepami, mialam taki bol brzucha z lewej strony ze jeszcze nigdy tak mocnego nie czulam... To bylo w nocy. Rano pobieglam do gina i ten odrazu mnie skierowal do szpitala i tam w ciagu godziny zrobili mi badania, potem operacja. A jaki mialas wynik Bety?

Gość Zniecierpliwiona.23
No nagle. Nie znam przyczyny. Nie chorowalam nigdy ginekologicznie, nie mialam zadnych zrostow itp. Lekarz powiedzial ze moje jajo moglo byc zbyt wolne... Okreslil to jako los natury. A Ty znasz przyczyne?

Aha, no to współczuję, bo też fizycznie się nacierpiałaś, długo byłaś w szpitalu? Ja fizycznie nie czułam bólu, ani przed operacją, ani po...

Też nie znam przyczyny, w laparoskopii nic niepokojącego nie wyszło, chyba że jeszcze to badanie histopatologiczne co wykaże, też zupełnie na nic się ginekologicznie nie leczyłam...

Bete miałam wysoką od początku, jak w normalnej ciąży,no może trochę niższą, tuż przez zabiegiem miałam 4800...

Gość Zniecierpliwiona.23
No bol moge okreslic na 9.5/10 przed, po troszke tylko bolalo. Okropne uczucie... Mi sie to do dzis w glowie nie miesci jak to sie moglo stac.

Gość Zniecierpliwiona.23
A ja mialam tylko 159 i po przecinku iles tam... Dlaczego tak? Nie znam sie zbytnio na tym.

Gość Zniecierpliwiona.23
Mi badanie histopatologiczne nic nie wyjaśniło. Napisane bylo na nim tak: Graviditas ectopica tubaria. Co oznacza ciaza ektopowa jajowodowa. To badanie ma na celu potwierdzenie diagnozy szpitalnej.

Gość JJ
Twoj ginekolog stwierdzil zblizajaca sie miesiaczke zapewne po endometrium(jak juz ktos wczesniej zasugerowal) ale mnie tez tak mowili. A okres nie przyszedl przez 2 miesiace. (przyczyna nie stwiedzona na 100%, bylo podejzenie wczesnego poronienia, ale juz nigdy nie bede wiedziec czy to bylo to czy nie - moze to i lepiej) W koncu zbadali krew, i dali mi progesteron na wywolanie, bralam go przez tydzien i kilka dni pozniej pojawil sie okres. od tamtego czasu mialam juz dwa kolejne @ bez wspomagaczy. Musisz poprostu poczekac i zobaczyc jak bedzie. Ja tez mam tylko jeden jajowod i od 3 lat nie moge zajsc w ciaze. I najzwyczajniej w swiecie nie mam juz sily.

159, hmm to nie powinni Ci laparoskopii robić, no ale jak pękła, to pewnie i tak się robi...jak jest niska beta i nic się nie dzieje, to leczą lekiem...

Gość Zniecierpliwiona.23
Ciaza byla peknieta, mialam bardzo duzo krwi i skrzepow w srodku wiec lekami pewnie doprowadziliby mnie na tamten swiat. Mialam juz stan zapalny. Musieli wykonac operacje. JJ ----> no to co napisalas nie jest optymistyczne:-( Ale dobrze ze opisalas swoj przypadek... Powodzenia :-* A drugi jajowod ma drozny?

No to szkoda, że Ci tak szybko pękła...bo jakby nie, to przy niskiej becie prawie pewne, że by się, to lekiem dało rozwiązać...

Gość Zniecierpliwiona.23
No wlasnie, gryze sie z takimi myslami... Taka ciaza zdarza sie 1 raz na 100 porodow... Dlaczego ja? Dlaczego Ty?

Gość Zniecierpliwiona.23
No tak pozostala setka nie musi sie martwic:-) Zartuje... Jejku zeby tylko byl ten okres... W piatek bedzie juz 5 tygodni po operacji. Czytalam na necie ze okres powinien pojawic sie w ciagu 4 - 6 tygodni po.

Gość Zniecierpliwiona.23
Ja rowniez ciesze sie z tego powodu... Mam jednak pelno obaw. Niestety mamy zwiekszone ryzyko wystapienia drugiej takiej ciazy.

Niestety mamy, ale ja jednak podejmę ryzyko, po prostu nie mogę inaczej, wierzę że będzie dobrze :)

Gość Zniecierpliwiona.23
Ja narazie sobie odpuszcze...

Jak się uda, to pierwsze tygodnie to będzie mega stres, beta co 2 dni robiona, szybkie USG...

Gość Zniecierpliwiona.23
Dobrze ze znalazlam tu kogos kto mial tak samo jak ja. Kurde denerwuje sie:-(