Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zniecierpliwiona.23

CZY LEKARZ MOGL SIE MYLIC?

Polecane posty

Gość jj
mama kolezanke ktora starala sie o dziecko 5 lat z jednym niedroznym jajowodem. pozniej okazalo sie ze plyny z niedroznego jajowodu zabijaja plemniki. niecale 3 miesiace po usunieciu niedroznego jajowodu zaszla w ciaze. cos w tym musi byc. zycze wam powodzenia!

No mam nadzieje głęboką :). Uciekam, fajnie się gada, będę się odzywać. Okresu życzę ;) i miłego wieczoru :)

Gość llllllllkjjjjjjjjjjjj
przepraszam że się wtrącam, ale dziewczyny musicie wierzyć że się uda. w lutym leżałam na ginekologii i poznałam tam dziewczynę która mimo nie drożnych obu jajników zaszła w upragnioną ciążę, po prostu stał się cud :) tylko nie wiem jak historia się zakończyła mam nadzieje że dobrze. i Wam też się uda :)

Gość Zniecierpliwiona.23
Oby takich optymistycznych wtracen do tematu bylo wiecej:-D No ja tez bede sie odzywac. Milego i spokojnego wieczoru zycze:-) 🌻

Gość Zniecierpliwiona.23
Hej!!! No pobolewa mnie brzuch a okresu jak nie bylo tak nie ma... A jak u Ciebie? Jak sie czujesz?

O super że się zaczerniłaś :). Aha, no to czekaj cierpliwie, będzie dobrze :) U mnie nawet ok, krwawienie chyba na dobre ustało, oby, dziś zapisałam się na wizytę 10 października, oby było ok...

A czy Ty wcześniej też miałaś nieregularne? Przepraszam jeśli już o tym pisałyśmy, ale nie pamiętam...

No wczesniej mialam przesuniecia o 1 czy 2 dni w terminie... Z tego co ja wiem to okres moze wrocic po 4 do 6 tygodni po laparo. Ja musialam isc na wizyte po 3 tygodniach od operacji.

E czyli miałaś regularne, to dobrze, jest duża szansa że teraz też tak będzie :). No właśnie do ok. 6 tygodni powinien być okres...Mi gin nie powiedział kiedy dokładnie mam przyjść, tylko że z pierwszą miesiączką, ale skąd mam wiedzieć kiedy to będzie :D, a on też ma terminy takie minimum 2, 2,5 tygodnia się czeka...No więc tak na oko umówiłam się na 10 października, co będzie ;)

Mam takie małe kreski czerwone. Moj facet mowi ze to wyglada tak jakby mnie kot podrapal:-) haha. Mam jedna pod pepkiem, tam byly dwie szwy, jedna z boku jedna szwa i ponizej linii majtek taka z dwoma szwami. Łącznie mam cztery blizny na prawej stronie, bo wczesniej mialam operowana przepukline pachwinowa. A Ty po ktorej stronie brzucha masz ranki?

Aha, ja miałam jedna szew w pępku i jedna po lewej stronie, ale pod majtkami, nie widać i jeden tak na środku też pod majtkami, tym się zupełnie nie martwię :)

A ciaze mialas w prawym jajowodzie? I ranki po lewej? Hmm. To oni tną widzocznie po przeciwnej stronie. Ja mam ranki na prawej stronie, a ciaze mialam w lewym jajowodzie. A dostawałas zastrzyki w brzuch?

Tak, tną po przeciwnej, też się zastanawiałam dlaczego tak ;). Nie wiem jak z tymi zastrzykami w brzuch tzn. możliwe że jak mnie uspali, to tak, bo mam siniaka, ale powoli schodzi, ale później po wybudzeniu już nie pamiętam żadnych zastrzyków w brzuch...Miałam tylko kroplówkę ze środkiem przeciwbólowym i zastrzyk w rękę przeciwzakrzepowy, ale to już na swojej sali...

migotka i zniecierpiwiona.. czesc. przykro mi z powodu tego co was spotkalo. powiem tak. jestem na etapie starania sie o dziecko z mezem i troche mnie te wasze opisy szokuja. moja kuzynka miala ostatnio pozamaciczna ale nie rozmawialam z nia o szczegółach. nie wiedzialam ze trzeba usunac jajowod. w ogole wiece jakkie sa przyczyny takich ciąż i statystyki?

Hmm. Ja dostałam w brzuch 2 zastrzyki przeciwzakrzepowe i potem w domu musialam sobie sama zrobic kolejne 10. A te siniaki to tez mialam tak wokolo pepka. Oni tam przyczepiaja takie "cos" i powstaja siniaki. Ale nie wiem czym jest to "cos":-P

swie---> Nie zawsze usuwają jajowód, tylko w tych cięższych przypadkach...Przyczyn jest multum, ale i często nie ma zupełnie powodu, albo lekarze go nie znaleźli, u mnie póki co nie znaleźli, najczęściej to się po prostu zdarza, przypadek losowy raz na ok. 100 porodów...

O kurna aż 10 dostałaś do domu, hmm a ja nic nie dostałam, mam nadzieje, że to nie przeoczenie...a czułaś, czujesz momentami takie drętwienie, mrowienie, tam gdzie było usuwane?

Jajowod nie zawsze trzeba usunac. Ja i migotka mialysmy tak uszkodzone ze niestety konieczne bylo jego usuniecie. Niekiedy lekarze tylko nacinaja jajowod i wyciagaja z niego zarodek, a niekiedy stosuja leczenie farmakologiczne. Statystyki wygladaja tak ze taka ciaza zdarza sie raz na 100 porodow. Po jednej ciazy pozamacicznej ryzyko nieco wzrasta, ze nastepna tez taka bedzie. Mi lekarz wyjasnil ze to byl "los natury", byc moze moje jajo bylo zbyt powolne.

dziewczyny a ile macie lat? ty migotka masz 30? 81 z niku to twoj rocznik? a ty zniecierpliwiona? myslicie ze wiek tez moze miec na to wplyw? kuzynka ma 30...

No czulam dretwienie i mrowienie... Z tego co wiem to ja musialam miec zalozony podczas operacji dren odprowadzajacy krew z miednicy mniejszej. Wiem ze istnieja pewne czynniki ryzyka wystapienia takiej ciazy ale niestety zdarza sie to niekiedy zupelnie zdrowej kobiecie.

Tak, ja prawie 30...wyczytałam że to się najczęściej zdarza w wieku 26-30 lat, ale dużo młodych dziewczyn też to ma, z tego co wiem, nie zależy to od wieku....