Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek we włosach

Kwiaty na ślub

Polecane posty

Ile mniej więcej kosztuje przeciętny bukiet na ślub? Daaaaaawno nie byłam na żadnym weselu, a głupio mi biegać po kwiaciarniach i pytać, a wolałabym wiedzieć, ile kasy na to przeznaczyć. Idę jako gość. Aha, i jakie kwiatki będą odpowiednie?

Ale zazwyczaj pani kwiaciarka pyta, w jakiej kwocie ma się zmieścic ten bukiet.. Myslę, ze taki odpowiedni, to gdzies w granicach 30zł. a jakie kwiatki... w zasadzie kazde.. często ludzie daja margarytki..

a jesli jestes przesadna, to ponoć nie daję się kalii i lilii na slub, bo to niby kwiaty pogrzebowe..

Dobra kwiaciarka za niewielką kwotę (nawet k.30-40zł) potrafi stworzyć bardzo ładny bukiet. Zdaj się na jej radę - często są dostępne mało popularne, ale efektowne i stosunkowo tanie kwiaty. Unikaj kojarzących się "pogrzebowo" - czyli kalii, chryzantem itp - nie każdy je lubi.

według mnie najbardziej eleganckie są róże, ale to już Twój wybór, myślę że 30 zł to odpowiednia cena że bukiet był już ładny

Gość ratatuuuuj
Czosnek jest super kwiatkiem na bukiecik :) bardzo nowoczesny i orginalny. Z tego co pamietam nawet nie drogi. Jezeli babka zna sie na rzeczy to stworzy z nich takie cudo.. :)

Gość jak powiesz że na ślub to
poniżej 200 nie zejdziesz :) A poza tym może zamiast wiązanki jakąś psią karmę, albo maskotkę weź, bo słyszałam, że na ślubie kwiaty to beeeeeeeeeeeeee... Teraz zamiast kwiatów są maskotki, psia karma, albo bukiet z kuponów totolotka. Słyszałam też o winie, książkach i czymś tam jeszcze:)

hmm..właśnie o margerytkach myślałam:) a co do "zamienników" to moi państwo młodzi chcą właśnie kwiatki:) tzn podpytaliśmy z partnerem i młodzi nie chcą nic innego.