Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedagog z powołania a jednak

Rodzice - zróbcie coś z dziećmi uczniami

Polecane posty

I to juz w klasach I_III.Nic nie robią, bo mają wszystko w domu podane na tacy, wulgarne, nic dobrych manier, głośne, nadpobudliwe - skąd to się bierze??? Nie idzie ich uciszyć, nic ich nie motywuje:( I nie naskakujcie, ze słaby pewnie pedagog:(

Gość taka niestety prawda
dziś dzieci mają w większości za dobrze!

Tlumaczę dziś słabszemu uczniowi materiał, pozostali mieli pracować sami - a jedne skończył i na całą klasę się drze: Nudzi mi się, nudzi mi się. Ok - rozumiem, ale jak tak mozna sie zachowywać? Kiedyś tego nie było!!! Nic w domu nie robią, dodawac nie potrafia a jak liczysz z nim i sie starasz to tekst: Jezu, ile jeszcze itd... Dość!

Gość kjikfji
Niektórzy rodzice wychowują w domu inni uważają że to szkoła ma za zadanie wychować i nauczyć ;)...cóż..wygodnictwo rodziców i zepsucie dzieciaków które we wszystkim mają postawę roszczeniową .

Gość kjikfji
a tak apropos , jak się jednemu zdolnemu uczniowi nudzi to zadaje mu się kolejne i trudniejsze zadania :) ...Ja tak robię bo mam w klasie paru ancymonków więc radzę sobie z nimi dodatkowymi zadaniami na ocenę ....cisza i spokój gwarantowana;)

Gość drogie panie pedagog
skoro zdecydowałyście e się na bycie pedagogiem i to wczesnoszkolnym to sa własnie konsekwencje!!!waszym zasranym obowiązkiem jest uczyć dzieci a nie wychowywać, sama jestem matka i jak widze jak nauczyciele traktują małe dzieci to krew mi sie gotuje... żeby nie było pracuje jako pedagog resocjalizacyjny i w mojej pracy spotykam się z gorszymi wychowankami iż 7 czy 8 latki i nie panikuje tak jak wy, jak nie potraficie zająć pierwszo czy drugoklasisty to szkoda mi jest ale tych dzieci... a teraz piszcie co chcecie i obrażajcie mnie jak chcecie prawda w oczy kole!!!!!!!!!!

Gość takaagasagamaga
niestety "drogie panie pedagog "ma po części racje:( pedagog musi miec anielska cierpliwość i to zawsze:0 ale nie zgadzam się z tym że wszystkie panie źle traktują dzieci, moja mam jest polonistka od 25 lat i nigdy nawet nie krzykneła na malucha uczy w klasach 1-3 a resocjalizator to ma przechlapane:))))mieszkam niedaleko domu wychowawczego i skandal co tam wyprawiaja wychowankowie

Gość sdfare
prawda jest taka ze teraz dzieci dostaja wszystko na tacy. rodzice czytaja w necie i wychowuja dzieci ksiazkowo a nie tak jak kiedys. teraz rodzice sa nadopiekunczy i dzieci wychowuja sie w tzw. balonie. jak pojda do szkoly to dostaja szoku. inna sprawa to to ze teraz nigdzie nie ma dyscypliny, ani w domu ani w szkole. dzieci robia co chca i wszystko im wolno. ja dziennie mysle o tym na jakich ludzi wyeosna moje dzieci. nie piszcie ze to tylko od rodzicow zalezy bo to nie prawda. otoczenie, spoleczenstwo, wszytsko sie zmienia i niestety nie na lepsze

Gość Jak tak mozna napisac?????
...inna sprawa to to ze teraz nigdzie nie ma dyscypliny, ani w domu ani w szkole. dzieci robia co chca i wszystko im wolno........ Oj teraz stanowczo gruubo przesadziles pisąc ze teraz NIGDZIE (????)) nie ma dyscypliny i wszystkie dzieic robi a to co im sie podoba.NIE ZGADZAM SIĘ, sa rodziny gdzie utrzymują dyscypline i godnie ,wzorowo wychowują dzieic i NIE wszyskie dzieci sa rozwydrzone jak tu zarzucilaa kazdemu rodzicowi ze w KADZYM (??) domu rodzic dziecko tak wychowuje na rozwydrzonego bachora'Współczuje płytkosci i ograniczenia intelektualnego aby wsszystkich polakow sprowadzac do jedego wora Piszac ze nigdzie nie ma dyscypliny w domu wten czas osmieszlasz sie na cala polske ukazując twoja tepizne umyyslową Są rodzice co wpajają dzieicom zasady moralne, etyczne, kulture jezyka i nie kazdy dom pozwala wlasnym dziecio ze wszytko im wolno.Przesadziles stanowczo

Gość masz dzieci???
/////dzieci robia co chca i wszystko im wolno.///// To ze twoje dzieci tak sie zachowuja to nie znaczy ze wszystkie pozostale zachowuja sie jak im sie poodba.Masz zreszta dzieci??? ja sie spotykam z niegrzecznymi dziecmi, ale tez z bardzoo ulozonymi i dobrze wychowanymi.Nie moghe powiedziec ze wszyscy teraz w domu nie trzymają dyscypliny i wszyscy rodzice pozwlaają dziecio na wszystko , Bzdura

Gość wlasnie ,kto ci powiedzial
jakim prawem piszesz ze teraz nigdzie nie ma w domu dyscypliny i dzieci robia co chca? dlaczego porządnym polakom,ktorzy godnie, przyzwoicie wychowuja dzieic zarzucasz ze nie trzymnają dyscypline i ich dzieic beda robic i mowic co będa chcialy? to ze ty nie masz zamiaru trzymac dyscypliny w domu i swoim dzieciom pozwalac na wszystko,(bo tak napisales) to nie zcazby ze wszszyscy tak robiąi maja niewychowane dzieci

Gość swderfty6u7i89
Jeśli nauczyciel ma podejście do ucznia to potrafi znaleźć sposób i dotrzeć do niego. Ale to musi być nauczyciel z powołania...

Gość Uczę matematyki
w zawodówce i niestety mam tu kilku uczniów którzy codziennie uprzykrzają człowiekowi życie i niestety nie wystarcza spokojne , wyważone i pedagogiczne podejście. Na początku tak właśnie było, ja byłam oazą spokoju a uczniowie wypróbowywali moją cierpliwość i psychikę, słyszałam od najgorszego w mojej klasie ucznia że jestem nową "dupą dyrektora" za co został wysłany do sekretariatu po czym sam pan dyrektor mnie wezwał prosząc o większą siłę psychiczną i cierpliwość bo zawieszanie czy wyrzucanie uczniów nie leży w tradycji szkoły bo nie niesie nic dobrego. Po dwóch tygodniach takiej męczarni postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i za każdą zaczepkę uczeń od razu brany był do tablicy na ocenę, każda kolejna jedynka to gwarantowana do poprawki w każda niezaliczona poprawka zbliża ucznia do egzaminu komisyjnego na którym oceniać będę go ja osobiście i niestety wtedy już nie ma ratunku. "Ten" własnie uczeń powiedział mi (po moim wykładzie) że nie zależy mu na stopniach i jak wyleci ze szkoły to tylko lepiej dla niego " więc się zaczęło, najpierw jedynka za jedynką, ostre riposty z mojej strony (nie patyczkowałam się) zbliżający się koniec roku i zagrożenie i nagle...przychodzi do mnie chłopak i prosi i możliwość poprawki i o to by mu pomóc bo rodziców nie stać na korepetycje. Uczniowie są różni ale nie wolno pozwolić wejść sobie na głowę bo tylko granice są w stanie uświadomić uczniom po co chodzą do szkoły.

Gość swderfty6u7i89
mam na myśli klasy podstawowe 0-3

powołanie powołaniem - a cierpliwość swoją drogą:( wierzcie mi ni da się!!!) Z roku na rok jest coraz gorzej, nic szacunku - no ale co sie dziwic, idzie z matka ulicą i żeby nie powiedziec dzien dobry przechodza na druga strone:D!!! Owszem zadaje iinym dodatkowo - chodzilo mi tu o fakt krzyku na lekcji i to takim tonem!

Gość moja mam uczy w szkole
Moja mama jest nayczycielka i nawet najwiekszy cwaniak w szkole nie pisnie u niej slowka na lekcji, a jedynie sra pod siebie jak ma isc do niej na lekcjie....tylko slychac muchy i odeech tych uczniow nic wiece u niej na lekcji :D :D Jakos nie skomlala nigdy tak jak ty a uczy juz sporo lat :D A co lepsze, nawet glosu nie musi podnosic, ciszaa jak makiem zasiał :)choc placi tym ze jest uwazana za najwieksza wiedmie w szkolee hahaa, no ale przynajhmniej swojego zdrowia nie traci i dobrze

a kto skomle!? Znam niestety te metody co jest cisza jak makiem zasiał:P nie praktykuje ich. No nic zmykam jutro od 7.40 - 15.00 w pracy!!! Dobranoc

Gość jakolkoiwek wiem
świeta racja

Gość bo rodzice nic nie robia w dom
u tylko licza, ze szkola wychowa ich dzci, wlasnie mowia w ddtvn, ze ojciec poswieca dziecku 7min. dziennie - wiec o czym mowa?

Gość bukaaa
Ciekawe, jaki rodzic przy zdrowych zmysłach czeka, aż jego dziecko wychowa szkoła? Równie dobrze mogłabym czekać, aż pieniądze spadną z nieba. :o Znam kolegów z klasy syna z widzenia, nie słyszałam żadnych wulgaryzmów, jak mnie widzą, to mówią grzecznie "Dzien dobry", czasami podejdą i porozmawiają. Jasne, dzieci są różne, ale jakoś nie widzę w tym wieku dzieci ulicy, którymi nikt się nie interesuje. :o pewnie, ze są głośne i często trudno nad nimi zapanowac, ale to są tylko dzieci. Dla mnie to kolejne klepanie w stylu "Rodzice nie mają dla dzieci czasu, bo robią karierę". Tak szczerze, to ile znacie dzieci, których oboje rodzice robi karierę i ile takich niewychowanych, którymi nikt się nie interesuje? (nie mówię o rodzinach patologicznych). Bo ja nie znam żadnej.