Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NowyBen

Mam dowód na to, że wzrost u kobiet liczy sie najbardziej

Polecane posty

Gość avp2
Ja mam dokladnie 176, mierzone wieczorem. I mozecie pierdolic 3 po 3 ale jak ide ulica to jestem jednym z wyzszych, jak jade tramwajem i wszyscy stoja to co chiwle widze gosci ktorzy siegaja mi czubkiem glowy do nosa albo do ust wiec pomyslcie ile oni maja. Na studiach w grupie tylko 2 jest wyzszych ode mnie, 1 rowny i 5 nizszych. A jestem z duzego miasta gdzie jak wiadomo jest srednia wyzsza niz na wsi

Gość szXZX
Jeszcze jedno: ogladalm keidys tez na tlc - medyczne anomalie, byl pokazany tam facet ktory mial bardzo rzadka chorobe genetyczna, mial nowotwor na twarzy, zdeformowana pol twarzy, oko mial na wysokosci prawie ust, usta przekrzywione a mimo to zalozyl rodzine, zone mial calkiem calkiem. Dzieci udane. Drugi facet, ktory trz to mial byl Tak zakomplesiony, ze nawet nie probowal umowic sie z kobieta, ludzie UCIEKAlI na jego widok. Wniosek: - Pierwszy był bardzo pewny siebie i nie starszna byla mu choroba - drugi koles byl strasznie zakomplesiony, zamkniety wiec nieb gadajcie, ze glupi wzrost moze zdecydowac o dalszym losie czlowieka. uwierz mi gdybys zobaczyl tamtego faceta bys dziekowal Bogu, ze jestes TYLKO sredniego wzrostu a nie masz tak zdeformowanej twarzy jak on.

Akurat nie ma reguły na to po której stronie rodziny odziedziczy się wzrost. Dość powiedzieć, że matka mojej znajomej jest o ponad głowę niższa od wszystkich swoich dzieci :P

Gość szXZX
bzdury gadasz moj ojciec = metr 180+ matka - 168 cm Moj brat = 192 cm Ja - 162 cm

Gość anonyme sad creature
Panny wieją, gdy wyczują tendencje do agresji i problemy emocjonalne - a on sobie wymyslił że tow zrostu wina.

Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo biorąc pod uwagę proces dziedziczenia szansa na to, że większość genów dominujących mających wpływ na cechy wyglądu odziedziczy się po jednym z rodziców jest dokładnie 50/50. To może być taki sam wniosek jak ten wyciągnięty z hasła, że drugie dziecko zazwyczaj jest wyższe, co się niby często sprawdza, ale do końca naukowo tego nie wyjaśniono.

Gość EEEBN
zgadzam sie... wzrsot DZIEDZICZY SIE PO MATCE nie znam sytuacji gdzie matka jest niska (ma mniej niz 170) i jej dziecko(fCHLOPAK) BYLBY TEZ NISKI.. NIE MA TAK.. wszedzie gdzie matka ma chociaz te 170 + to syn ma ponad 180.. moja z kolei ma z 163 i ja mam 173.. .: :/ dlatego smiesza mnie te kurwy ktora maja mniej niz 165 i szukaja wysokich facetow tlumaczc sie ze to ze wzgledu na geny hahah i wtedy marze aby taka szmata urodzila niskiego chlopaka i zeby CIERIPALA bo on bedzie cale zycie sam i kazda bedzie go olewac

Gość lucy, chyba w chinach
przejrzyj tabelę http://en.wikipedia.org/wiki/Human_height tylko weź pod uwagę co naprawdę oznacza ŚREDNI wzrost i co to jest ODCHYLENIE STANDARDOWE oraz, że wzrost w populacji jest zapewne zbliżony do rozkładu normalnego. oznacza to tyle, że jak mamy średnią 180 cm i odchylenie (którego oczywiśce nie podają) 5 cm to około 68% ludzi znajduje się w przedziale 175-185 cm :classic_cool:

I żeby nie było - facet do ktorego cos czuje ma ok 175 cm, mój ojciec tyle miał i wcale nie oczekuje żeby moj przyszły maił więcej.

Gość wytlumacz mi zatem fakt
ze u mnie na osiedlu najlepsze dupy sa z kolesiami gdzies tak 173-180 nie wiecej. Jest sporo wysokich, takich bardzo szczuplych kolesi i doslownie nigdy ich nie widzialem z dziewczyna, wytlumacz mi to. Ja zauwazylem ze leca na kolesi dobrze zbudowanych bardziej niz stricte wysokich

Gość no i jest sporo krajów
ze średnim wzrostem mężczyzn pod 180 :P a jak to się rozkłada dla całego globu to nie nasz problem :classic_cool: my w chinach czy indiach nie mieszkamy i chinek albo hindusek poznawać nie zamierzamy :classic_cool:

Gość szXZX
Liczenie centymetrów Wzrost otrzymujemy po rodzicach, ale geny nie zapewniają wysokiego wzrostu ani nie skazują na bycie niskim. Żeby dziecko uzyskało odpowiedni wzrost i posturę, potrzeba jeszcze odpowiedniej diety, bogatej przede wszystkim w wapń, a także białko, witaminę K i D oraz inne składniki. Także aktywność fizyczna, sport, zdrowy tryb życia, regularność posiłków, brak stresu wszystko to składa się na utrzymanie odpowiedniego stanu zdrowia. Jednakowoż, można pokusić się o oszacowanie, jak wysokie powinno być dziecko. W przypadku dziewczynki dodaje się wzrost ojca i matki, od sumy odejmuje się 13, a łączny wynik jest dzielony na dwa. W przypadku chłopca sumuje się wzrost matki i ojca, dodaje się 13, a następnie dzieli przez dwa.

Gość z tej strony wynika
ze polacy sa obecnie jednym z najwyzszych narodow na swiecie. To by mnie nie dziwilo bo jak jezdze po wuropie to czasem wydaje mi sie ze tak jest. Nawet holendrzy patrzcie maja podobny wzrost co polacy wg tej tabeli

i było nie palić od podstawówki,

Gość A teraz wszystkie
prawiczki wyjmują swoje wzrostowe e-peny i zaczynają porównywanie :classic_cool:🖐️

sorki Lucy, ale nigdzie nie mogę znaleźć NIC na ten temat. Wszędzie jest napisane, że wzrost to wypadkowa genów rodziców, podobnie jak wszystkie inne cechy fizyczne.

Gość stresu, odżywnia
też i aktywności fizycznej nawet robili testy na robalach :classic_cool: te co je stresowali to wyrosły mniejsze. U ludzi działa na pewno tak samo :p w końcu taki prawiczek to robal

A wogole to smieszące jest że tu jeden z drugim się żali że jego problemem w kontaktach z kobietami jest wzrost czy rozmiar portfela. Ale prawda jets taka że winne sa ich deficyty emocjonalne.

Moorland, widać w necie postawili na polityczną poprawność ;-) ja wiem to od naprawdę pilnej w czasie studiow lekarki i wierze jej bez zmrużenia okiem

A ja uważam że my kobiety podświadomie i tak zwracamy uwagę na wzrost, i staramy się raczej znaleźć kogoś, kto ma ok. 10 cm więcej niż my ;) Czyli na dobrą sprawę każdy facet ma szanse, nawet taki 165 cm, bo niskie dziewczyny też są :) Aczkolwiek nie jest to regułą, bo znam pary gdzie dziewczyna jest wyższa od faceta o głowę, znam pary gdzie facet jest wyższy od dziewczyny o ponad 30 cm ;) Mam kolegę który ma 170 cm niecałe, i powodzenie ma od zawsze - ale na twarzy jest diabelnie przystojny ;) I znam też diabelnie przystojnego 198 cm, który nigdy dziewczyny nie miał.

Numer polega na tym, że ja też genetykę miałam, dlatego mi troszkę szczęka opadła. Zwróć też uwagę, że mimo wszystko kobiety w większości związków są niższe od mężczyzny, co daje mniej więcej taki efekt, że wysoka kobieta będzie miała również w miarę wysokiego męża (nawet jeżeli nie dużo wyższego). Czyli w gruncie rzeczy dzieci nie będą dużo niższe, więc statystycznie może się zgadzać.

Gość kiedyś wyliczyli, że
szczęśliwe pary mają wzrost faceta / wzrost kobiety = 1,09 :classic_cool: czyli dla karła ze 172 to babka ma mieć 157 cm. powodzenia w szukaniu :classic_cool:🖐️