Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keeerta

Porada w sprawie prawa pracy

Polecane posty

Gość keeerta

W sierpniu odeszlam z pracy. 1.08 zlozylam wypowiedzenie z dniem 18.08. Do 8.08 normalnie pracowalam (okres rozliczeniowy w firmie trwa od 27. wiec powinnam dostac wyplate za jeszcze za kilka dni lipca). 8.08. zachorowalam i bylam do 19.08 na zwolnieniu lekarskim, zwolnienie dostarczylam. O ile mi wiadomo, powinnam dostac tez 80% za ten tydzien na zwolnieniu. Tymczasem pracodawca nie przelal mi jeszcze wyplaty (powinnam ja dostac 10.), nie przeslal mi swiadectwa pracy ani nie odpowiada na moje maile czy telefoniczne proby kontaktu. Jak myslicie, co w takiej sytuacji powinnam zrobic?

Gość fffffffffffffffffffffffacetttt
jesteś bardzo miłą dziewczyną

Gość przepraszam_współczuję
zgłosić się do PIP - Państwoa Inspekcja Pracy , skoro pracodawca nie odpwoiada na maile i kontakt telefoniczny jest niemożliwy. Troche nie rozumiem skąd taki okres wypowiedzenia . Jaką miałaś umowę ?

Gość Dul Dalila
Najpierw napisz oficjalne pismo do zakł. pracy wyślij je poleconym, a potem pismo do sądu pracy jak nie dostaniesz świadectwa albo wynagr.

Gość Dul Dalila
PS Jestem kadrowa

Świadectwo pracy powinnaś dostać w ciągu tygodnia, a co do wypowiedzenia to raczej powinien to byc 20, bo zawsze jest to sobota

Gość Dul Dalila
do ewks: sobota jest ttlko wtedy jak jest dniem roboczym w firmie. Jak nie pracują w soboty to ostatnim dniem jest piątek

Gość keeerta
Zlozylam wypowiedzenie 1.08 (poniedzialek). Mialam dwutygodniowy okres wypowiedzenia. 19.08 byl piatek (jednak z dniem 19.08 zlozylam). Probowalam jeszcze raz zadzwonic, zero odpowiedzi. Czy zgloszenie do Inspekcji Pracy jest platne?

Gość jfsdfsdfsdfsdffsdfdfdsf
to złożyłaś pierwszego czy 19stego ??bo ja już się gubię..

Gość keeerta
Dnia 1.08.2011 (poniedzialek) zlozylam wypowiedzenie z dniem 19.08.2011 (2-tygodniowy okres wypowiedzenia, jezeli skladam w poniedzialek to ono i tak liczy sie od piatku, czyli od 05.08, dlatego podalam date 19.08.) 19.08. rozwiazano ze mna wiec umowe, nie dostalam pieniedzy do tej pory ani swiadectwa pracy.

Gość jfsdfsdfsdfsdffsdfdfdsf
chyba pracodawca ma obowiązek do 14 dni od odejścia z pracy dać świadectwo. a wypłata to chyba normalnie od 10tego idź tam i się kłóć

Gość keeerta
Kolezanka jest w takiej samej sytuacji jak ja, byla tam i powiedzieli jej, ze potraktowali jej wypowiedzenie jako porzucenie pracy, dlatego nie wyplaca jej pieniedzy (zlozyla wypowiedzenie 1.08, ale od razu poszla na 2 tygodnie na zwolnienie, ja tydzien normalnie pracowalam i potem dostalam zwolnienie).