Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mania8721893

prochnica a aparat ortodontyczny.

Polecane posty

Gość mania8721893

Witam. Bardzo bym chciala zalozyc sobie aparat, poniewaz mam krzywe zeby. Zaczelam wiec wizyty u stomatologow, zeby poleczyc ubytki (mam ich straszni duzo, zeby sa stloczone wiec mam dziury na wszystkich powierzchniach stycznych). Teraz okazalo sie ze mam tez zaczatki prochnicy miedzy gornymi jedynkami. I tu moje pytanie: czy oplaca mi sie zakladac aparat? :( Boje sie ze wyrzuce pieniadze w bloto, wyprostuje zeby, a one dalej sie beda psuc i je strace.. Nie wiem juz co robic:(.

Gość mania8721893
up...

U mnie wyleczyli nawet malutkie plamki zanim założyła aparat. Po zdjęciu coś się pokazało więc kolejne wizyty. Ale i tka było warto:-P

Gość mania8721893
dentysta i ortodonta nic nie mowili. tzn ze trzeba wyleczyc i mozna zakladac. wiec nie chodzi o to, ze za slabe na aparat tylko ze boje sie, ze to wszystko na nic:(.. ze cale starania pojda na marne..:( dzis mam kolejna wizyte u dentysty, prochnica miedzy gornymi jedynkami i gora wyleczona.. ale w kazdym zebie mam plombe:(..

Gość osissa
no jak będziesz dbać to nic sie nie stanie.

Gość mania8721893
problem w tym, ze naprawde dbam o zeby:(.. a one sie tak psuja..

Gość mania8721893
troche to niesprawiedliwe:(.. sa ludzie, ktorzy umyja zeby 2 razy dziennie i nic im sie nie psuje.. a ja myje, nitkuje, kupuje rozne akcesoria, cuda na kiju i mam taka prochnice..:(

Gość grubamałpeczka
czasami w ogóle nie myją :)