Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gąsiorowskaa

imię ROMAN, ładne?

Polecane posty

Gość bukaaa
Mnie się bardzo nie podoba. :o Jakos tak kojarzy mi się "proletariacko". Sama nie wiem dlaczego. Co do tych niby oklepanych imion, to z dzieci znam 1 Pawła i 1 Maćka.

Gość bukaaa
Dla mnie Maciek ani Pawełek nie jest oklepany. Oklepany jest Kuba i Szymon. Choć, z dwojga złego, wolałabym być piątym Szymonem w klasie niż jedynym Romkiem.

Gość 45567ujnfvcx
mi się podoba :)

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaaaaa
NIE

Gość podoba mi się
W innym temacie pytałam o to samo co ty autorko. Razem z mężem chcemy tak nazwać Naszego synka, który urodzi się w lutym. Jak komuś mówię, że mamy taką propozycję na imię to wszyscy pukają się w głowę, że chcemy skrzywdzić Nasze dziecko, ale wydaje mi się, że Roman pasuje do dorosłego faceta Romuś do małego chłopczyka i Romek do chłopaka. A takie imię jak Kacper - popularne ostatnio - owszem może i pasuje do małego chłopca, ale pomyślcie sobie jak będzie brzmiało dr Kacper...... mgr Kacper.....bleeeeeee. Zresztą mamy typowo polskie nazwisko więc nie pasowało by zagraniczne imię np. Brajan czy Alan. Boje się tylko, że jak pójdzie do szkoły to dzieci nakręcone przez swoich rodziców nie dadzą mu spokoju. Ale koniec końcu Romek jest super mało popularnym i wdzięcznym imieniem. Imię wymyśliliśmy już dużo przed tym jak serial "Wszyscy kochają Romana" wszedł do TV, także na pewno tym się nie sugerowaliśmy. Nie wszyscy muszą mieć na imię Jakub, Szymon, Kacper, Wojciech, Mikołaj

Gość moze Adam  Szymek  Piotrus
Znajoma mojej mamy dała swojemu synkowi na imię Roman w skrócie poprostu Romek ale jego mama i dzieci w przedszkolu wołają na niego Romi :D

Gość gość
mój sąsiad Romek zapił się na śmierć, a drugi Roman okazał się gejem.

Gość gość
nie podoba mi sie to imie... Ale moj maz to Roman :) nie jest pedofilem ani alkoholikiem, a ze imie do bani... :P

Gość gość
Mi właśnie Roman kojarzy się z pedofilem.Dlaczego? Bo na moim osiedlu mieszkał taki jeden Romek baaaardzo lubił dziewczynki 10-14 lat. Nawet ja miałam z min do czynienia ale wtedy miałam 12 lat i nie wiedziałam co to pedofil.

Gość gość
Głupie pytanie autorko. Tobie i Twojej rodzinie się podoba, nie ma przeszkód aby takie imię dać synowi. Po co pytasz innych? Dla mnie imię Roman jednoznacznie kojarzy mi się z sąsiadem - menelem. Niby menel, ale "kulturalny menel". I pomoże czasami [za drobną opłatą] i odgarnie śnieg z chodników przed świtem. Mimo wszystko dobrze mi się to imię kojarzy, człowiek za puszkę piwa i kromkę chleba jest gotów pracować po kilka godzin. Czy Twój syn ma być taki sam? Niekoniecznie, wszystko zależy od wychowania, miłości rodziców, pomocy bliżnich. Mojemu Romanowi nikt nie pomagał. Rodzice odrzucili go, zajmowała się nim babcia, ale i ona odeszła... Został sam, czy mamy prawo mówić, że Roman to margines?

Gość gość
Jest taka piosenka Pedal Roman :) No i Giertych , ale on zmadrzal ostatnio.