Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do sprzedajacycch

do sprzedających z allegro

Polecane posty

Gość do sprzedajacycch

mam pytanie. jeśli ktoś wybierze opcję "płacę przez allegro" to kiedy powinnam spodziewać się wpływu gotówki na konto? wszystkie inne przelewy już doszły, a te nie. Ktoś powie, o co chodzi, bo ja tego nie ogarniam.

Gość płacę allegro
dochodzi najszybciej, tego samego dnia góra następnego masz na koncie allegro i dalej przelewasz na swoje wciskając wypłatę chyba że masz ustawione automatyczne przelewy

Gość ja co prawda kupująca
ale jak ostatnio płaciłam z allegro - to za minut e dostałam maila: sprzedawca otrzymał wypłatę. Może ten ktoś po prostu jeszcze nie zapłacił?

Gość pani z okiennicyy
opcja "płacę z allegro" oznacza ,że klient przelał juz pieniądze za zakupiony przedmiot , allegro Cię o tym powiadamia email, a Ty spokojnie możesz wysłać przedmiot Pieniądze przychodzą różnie od 1 do 3 dni, ale pieniądze na bank znajda się na Twoim koncie, nie masz się o co bać

Gość do sprzedajacycch
ok, dzięki ;] jestem idiotką, bo nie skonfigurowałam konta :O

Gość pani z okiennicyy
własnie wejdz w opcję allegro i zobacz jak masz ustawione wypłaty, jeżeli nie masz automatycznie to zmień na tą opcję

jeśli mówisz o swoim koncie osobistym to nie przychodzą, jeśli nie zlecasz automatycznej wypłaty, a ona jest realizowana raz w tygodniu, to trzeba to zrobić ręcznie w zakładce sprzedaje--- płacę z allegro ---konfiguracja konta---- zleć wypłatę. Tam są twoje pieniądze. Są bezpieczne wiec jak tylko dostajesz maila: Nowa Wpłata od kupującego XX to już możesz wysyłać towar, a wypłatę zlecisz jak ci wygodnie,można od razu, można jak się uzbiera

Gość Calluna-Vulgaris
Ja mam srednio ok 2-3 dni, ale jesli sie placi z zagranicy to nawet 2,3 tygodnie Jesli wplata ponizej bodajze 20 zl, trzeba zlecic osobiscie

Gość do sprzedajacycch
Dziękuję wszystkim :)

mój błąd, nie jest raz w tygodniu, może być codziennie ale kwoty od 20 zł

Gość do co prawda kupujaca
ten mail oznacza tak naprawde, ze Allegro otrzymalo Twoja wplate, sprzedawca moze ja miec dzis, choc najprawdopodobniej bedzie mial pojutrze, moze za 5 dni. Zazwyczaj najszybciej dostaje przelewy z mojego banku - od razu, pozniej z innych bankow - na 2 dzien, z Allegro - na trzeci dzien, ale kilka razy ja komus zaplacilam i widzialam, ze kasa wisi u mnie na koncie i dostal po 5-7 dniach

PzA przychodzi po minimum 3 dniach ROBOCZYCH. Pierwszego dnia jak płącisz PzA to wchodzi na konto allegro. Drugiego dnia allegro przelewa Tobie na Twoje konto, przelew idzie jeden dzień, więc masz na trzeci dzień dopiero. A jak jest weekend to się wszystko wydłuża o dodatkowe 2 dni minimum. No i musisz mieć skonfigurowane konto PzA, żeby allegro mogło Ci przelać :)