Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgoootana

Nienormalny pediatra. Czy pomoże mi pogotowie ??

Polecane posty

Gość Zdruzgoootana

witajcie mam 6 tyg córkę. I nasza pediatra stwierdziła u niej skazę białkową gdzieś w 3 tygodniu jej życia. I kazała karmić bebilonem pepti i tak robiłam. I już córce te krosteczki czerwone zniknęły aby troszeczkę miała jeszcze na szyjce W tamtym tygodniu byłam u niej po receptę i nie chciała mi jej dać ponieważ twierdziła że to nie była skaza białkowa i kazała kupić bebilon HA i kzała ją przywieść we wtorek bo chce ją raz jeszcze zobaczyć. i od niedzieli karmię ją bebilonem HA i zaczęły się jej już we wtorek krosteczki pojawiać na policzkach I pojechaliśmy do tej babki i zawzięcie twierdziła że to na pewno nie skaza białkowa bo skaza całkiem inaczej wygląda itd i że jest to łojotokowe zapalenie skóry.No porąbana przecież widzę że dziecko mi sypie po tym mleku ;/ to wraz we wtorek nie chciała mi wypisać recepty na pepti. I teraz córkę zaczyna coraz bardziej sypać. I mam pytanie czy wypiszą mi receptę na izbie przyjęć ? dla maluchów ? Czy muszę ją brać ze sobą aby ją zobaczyli ?

Gość do autorki...///
zmien pediatre,idz prywatnie najlepiej..pogotowie ci takiej recepty nie wystawi:O

zabierz ja ze sobą na pogotowie najlepiej, a najlepszym rozwiązaniem byłoby zmienić pediatre, może zapiszesz się jeszcze dzisiaj do innego ośrodka i od razu weźmiesz ją do lekarza?

Gość Zdruzgoootana
wiem byłam już raz prywatnie. I pani doktor powiedziała że to skaza. Ale teraz prywatnie nie pójdę bo po co ? już lepiej kupić mleko bez recepty. Już ją przeniosłam z innego ośrodka bo tamten tez mi się nie podobał no ale widzę że do 3 razy sztuka.

Gość Zdruzgoootana
a dlaczego pogotowie nie wypisze mi recepty ? Bo mąż jak potrzebował recepty to mu wypisali.

Gość Zdruzgoootana
up

Gość wredna małpa27
pogotowie wypisze receptę(bynajmniej mi wypisali ) moja córka miała objawy skazy białkowej ale to nie była skaza tylko uczulenie na kota :D

Gość małaaaamiiii
a masz zaświadczenie od dermatologa ze mała ma skaze? bo to jest potrzebne zeby lekarz wypisał ci mleko na znizke

Gość małaaaamiiii
bo jak masz to łaski ci wtedy nie ma prawa zrobic a to mleko ha jest drogie

Gość wredna małpa27
ja nie miałam zaświadczenia i córce wypisywała pediatra nutramigen

Gość małaaaamiiii
powinno byc zaswiadczenie bo nfz sie czepia iprzynajmniej u mnie w przychodni musiało byc w karcie dziecka

Gość Zdruzgoootana
Nie mam zaświadczenia żadnego. Ale ja wiem że jest to skaza bo jak jadła pepti to było wszystko ok a jak zaczęła HA to od razu ją zaczyna sypać ;/ No nic pojadę sama na pogotowie i i zobaczę co i jak. Najwyżej pójdę do apteki i kuję bez recepty. Aha a skoro na pogotowiu czepiają się że nie ma sie jakiegoś tam zaświadczenia to chyba i w aptece powinni prawda ? A się nie czepiają kupiłąm 2 pudełka bez recepty bez problemu nic mi farmaceuta nie mówił tylko aby zapytał czy mam receptę bo na receptę jest taniej.