Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idzie zima juz tusz tusz

Co pieczecie na święta?

Polecane posty

ja pierniczki i makowiec

swieta Narodzenia Panskiego dzis widzialam w markecie mikolaje w zlotkach :O to sie pytam

Gość różowa kredka
matko i córko.....i tak sie własnie nakręca biznes przed świętami

Gość dertek
OTWARCIE PARASOLA W DOPIE

0,5 l mleka 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 g wiórków kokosowych 2 op. słonych krakersów pół szklanki płatków migdałowych (niekoniecznie) Żółtka utrzeć mikserem z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i 1/2 szklanki mleka i razem zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem. Na wrzące mleko wlać masę jajeczną, wymieszać i gotować, aż uzyska konsystencję budyniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie wciąż ucierając stopniowo dodawać ostudzony budyń. Na koniec do masy wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na dnie średniej wielkości blachy [ u mnie 30 x 25 cm ] rozłożyć warstwę krakersów. Na krakersach rozłożyć 1/3 masy, następnie warstwę krakersów, znów 1/3 masy, warstwę krakersów i resztę masy. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi ( zamiast płatków mogą być wiórki kokosowe ). Gotowe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc, wtedy krakersy odpowiednio zmiękną).

Gość Parasol w dupie
Znacie to ciasto ze spodem z sucharków i nutelli? A co do tematu - nosz kurwa mać. Święta za 3 miesiące, jak na razie mnie to pierdoli. Zaraz wyjebią w tym wszystkich auchanach, realach i innych carrefurach reniferki, dmuchane bałwanki do dymania, i świeczniki doodbytowe. Na forum pojawi się 1000 tematów dotyczących kłótni świątecznych, ozdób choinkowych, przepisów, prezentów. W TV nadjedzie ciężarówka coca-coli, polsat zapuści Kevina. Rzygać już mi się chce tymi świętami.