Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maharet

Nerwica natręctw

Polecane posty

Gość maharet

Witam, tak mi się wydaje, że cierpię właśnie na tą chorobę...Czytałam trochę o tym w internecie i tak: nie wiem ile razy w ciągu dnia myję ręce,ale z pewnością ze30 razy; ilekroć dotknę czegoś np garnka czy pilota, lecę do łazienki, bo czuje, że moje ręce są brudne. :( Jest jeszcze kilka czynności, które MUSZĘ powtarzać... Moją kolejną zmorą jest nienawiść do niektórych dźwięków... gdy je słyszę nie mogę się opanować, działa to na mnie jak płachta na byka, mimo, że jestem bardzo spokojną osobą. Co Wy o tym myślicie? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Gość maharet
ja zawsze mam przy sobie antybakteryjne chusteczki, bez nich wariuje :)

Gość mezcz
tutaj moze pomóc tylko psychiatra niestety

mysle ze to moze byc to.... ja moze nie mam nerwicy natrectw ale mam wiele rzeczy ktore musze zrobic a inni ludzie tego nie robia... np wszystko zapisuje w kalendarzu, ktory stal sie moim pamietnikiem(?), wydadki, plany dnia, przeczytane ksiezki, obejrzane filmy, seks, miesiaczke, co robie na obiad..... gdy czegos nie zapisze ciagle o tym mysle... gdy zanotuje czuje sie spokojniej... wiem ze to nienormalne ale poki co nikomu to nie przeszkadza. mysle ze takie zaplanowanie i uporzadkowanie wiaze sie z tym ze jestem pedantką.. kiedys spotkalam osobe ktora myla rece jak ty. gdy bylismy gdzies na pizzy i umyl rece to potem drzwi otwieral i zamykal lokciami by nic juz nie dotknac do jedzenia...

Ja mam ZOK, choc inaczej sie to u mnie przejawia. Po seronilu jest nieco lepiej, choc tez szalu nie ma.

Gość maharet
Ja również zapisuję jaki film obejrzałam, jaki mam obejrzeć; mam listę książek do przeczytania. Zbieram bardzo dużo zupełnie niepotrzebnych rzeczy np paragony....

Gość Urszula26nn
Na forum uczuciowym jest temat o NN pod tytulem : chlopak z nerwica natrectw przeczytajcie

maharet ja tez mam rachunki w talkim pudelku, co do tego zapisywania to doszlo do tego ze pisze nawet jakie pranie wstawilam..... paranoja... wstydze sie tego....ale ulatwia mi to zycie, myslenie...gdy zapisze, mam to z glowy..