Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tergertyretertert

Feministki

Polecane posty

Gość tergertyretertert

Jakie wg. Was są? Moim zdaniem to kobiety po przejściach, brzydkie.

Te co to krzyczą wiecznie, że goła pani na billboardzie uwłaczają ich godności i tym podobne, to rzeczywiście w 99% sfrustrowanie, niespełnione i najczęściej po prostu brzydkie albo niezadbane kobiety.

Gość tergertyretertert
Ale coś w tym jest, prawda? Nie widziałam jeszcze ładnej feministki... Jak są takie sfeminizowawane to niech zapierniczają do kopalni.

ależ wy chrzanicie... widać, że osiągnięcie feministek, jakim jest dostępność edukacji dla kobiet, na nic sie wam zdało ....

Gość Milajajaakaaa
To zależy... ogólnie feminizm w zdrowych granicach jest ok przecież chcemy prawo do głosowania, chcemy być traktowane w pracy na równych prawach co faceci itd ale skrajny feminizm, obnoszenie się ze swoimi poglądami i ciągłe wytykanie otoczeniu, że nie jest się traktowanym tak samo jak faceci - jest niesmaczne i napewno wynika z kompleksów wobec facetów wkurza mnie też to, że skrajne feministki czepiają się dosłownie wszystkiego, doszukują się w każdej pierdole seksizmu np. kiedyś na studiach miałam wykłady z nawiedzoną feministką, która miała pretensje do świata nawet z tego powodu, że mówi się pedagog na faceta i na kobietę, że się tego nie odmienia głupia i nawiedzona

Gość mam małego i co z tego
Sama jesteś głupia i nawiedzona, płytka i tępa. Jak czytam takie wypowiedzi, to się wstydzę, że jestem kobietą. Do garów, idiotki.

Gość niedobrze_mi
ależ wy chrzanicie... widać, że osiągnięcie feministek, jakim jest dostępność edukacji dla kobiet, na nic sie wam zdało ...." Muszę się niestety z Tobą zgodzić...;/

Gość ooolllaaaaaa
durne baby, Ewa 33 jedyna normalna nie ma to jak strrzelavc gole do wlasnej bramki

Gość tergertyretertert
Edukacja, wybory... ok. Mi chodzi o dzisiejsze fem.

Gość Szymuś
Niektóre, chociaż zaprzeczają, też bardzo lubią, gdy ktoś im wsadzi.

Gość ooolllaaaaaa
@mam malego i co z tego jak masz malego to wypierdalaj z tego tematu, to ze maly jeszcze nie czyni z ciebie kobiety

Gość mam małego i co z tego
@mam malego i co z tego jak masz malego to wypie**alaj z tego tematu, to ze maly jeszcze nie czyni z ciebie kobiety" Oj oj,,,,,agresja się pani włączyła? I nie klnij proszę, rozumiem, że nie masz za grosz klasy, ale postaraj się. Spokojnie dziewczynko, nie zamierzam Ci wsadzić, nie licz na to :)

Gość Zadne skrajne poglady nie sa
dobre i zadne poglady uwlaczajace innym nie sa dobre. A jesli ktoras Pani uwaza, ze bycie feministka = bycie brzydka, to jest zwyczajnie glupia. Bycie feministka = uwazanie, ze nie jest sie gorsza od faceta. Nie bycie feministka = uwazanie, ze jest sie gorsza od faceta, glupsza, mniej wartosciowa, powinno sie byc jego wlasnoscia, sluzaca, zwierzaczkiem bez praw i ze mozna ta osobe bezkarnie bic czy zdradzac, bo nie jeste ona wartosciowym czlowiekiem, tylko takim byle jakim czyms. Nie jestes feministka = jestes glupia kobieta. Taka prawda. Uwazanie ze kobieta jest czlowiekiem, nie prowadzi do natychmiastowego brzydniecia :) ale i tak lepiej byc brzydalem, niz idiota...

Już tu kiedyś był taki temat, ale ogólnie zgadzam się z twierdzeniem autora. Panie, które za wszystkie swoje i całego świata nieszczęścia obwiniają mężczyzn, burzą się, że nie są ginelokożkami, socjolożkami itd, wszyscy mężczyźni traktują wszystkie kobiety przedmiotowo, a jakiekolwiek pokazanie kobiecego ciała uwłacza ich godności osobistej, to najczęściej kobiety brzydkie, niezadbane, z krótkimi postawionymi włosami i w okularach. Przynajmniej wszystkie te krzykaczki, które pokazują w telewizji tak właśnie wyglądają.

Gość b.b.b.b.
Edukacja, wybory... ok. Mi chodzi o dzisiejsze fem." "Dzisiejsze" - a dokładnie to jakie są według Ciebie te "dzisiejsze"?

"Bycie feministka = uwazanie, ze nie jest sie gorsza od faceta. Nie bycie feministka = uwazanie, ze jest sie gorsza od faceta, glupsza, mniej wartosciowa, powinno sie byc jego wlasnoscia, sluzaca, zwierzaczkiem bez praw i ze mozna ta osobe bezkarnie bic czy zdradzac, bo nie jeste ona wartosciowym czlowiekiem, tylko takim byle jakim czyms." Co za bzdura.

Ale serio, to mysle, ze tak wcale nie uwazacie. Po prostu nie doczytalyscie o feminizmie, bazujecie na stereotypach, nie majac zadnej wiedzy o nich, nie odrozniacie rodzajow feminizmu i nawet nie wiecie, ze tak naprawde same jestescie feministkami :P

Szopenowa - takie sa podstawy feminizmu, w skrocie i w duzym uproszczeniu. Jak juz cos krytykujesz, poczytaj o tym, ze zrozumieniem. Do widzenia, ide po sniadanko

Gość Szymuś
Feminizm, polega na tym, że kobiety chcą więcej władzy i pieniędzy. Nie wyobrażacie chyba sobie, że kobiety pójdą do lasu i będą wykonywały zawód drwala.

Gość jedna na drodze
, to najczęściej kobiety brzydkie, niezadbane, z krótkimi postawionymi włosami i w okularach. " O boze, większej bzdury w życiu nie czytałam. .... żenujące i smutne,ze można tak w ogóle myśleć.

Zadne skrajne poglady nie sa - czytam ze zrozumieniem, ale niestety głupot czytać się nie da :D

Gość niedobrze_mi
, to najczęściej kobiety brzydkie, niezadbane, z krótkimi postawionymi włosami i w okularach. " O kurde, muszę natychmiast obciąć włosy i je POSTAWIĆ, oraz zakupić okulary, bo - jak się okazało - nie jestem teraz feministką. :)

Dla mnie feministki to kobiety, dla których tak źle i tak nie dobrze. Rozumiem, że marzeniem feministek jest praca w kopalni za taką samą stawkę jaką otrzymuje mężczyzna, wykonując przy tym mniej pracy rzecz jasna - uwarunkowania biologiczne. "Moja macica - mój wybór", czyli możliwość dokonywania aborcji ot tak, pstrykając palcem. Hmmm, co tam jeszcze... a, dyskryminacja. Doświadczają ciąąąąągłej dyskryminacji :D No i równouprawnienie, które dziwnie zanika, kiedy mężczyzna nie przpeuści kobiety w drzwiach albo kiedy potrzeba wnieść sofę na 7 piętro. A na koniec: http://i4.demotywatory.com/p/2/873.jpg

Gość tergertyretertert
Alanyaaa --> w tym stwierdzeniu zawarłaś wszystko co myślę na temat feministek. Zadne skrajne poglady nie sa --> Ja feministką nigdy nie zostanę. Najgłupsze moim zdaniem są parytety w sejmie. Jeśli kobieta startuje w wyborach a otrzymuje za mało głosów by się dostać to jest Jej wina. Widać są lepsi od Niej, traf chce że akurat są to mężczyźni.

jedna na drodze, co ja na to poradzę, że przy okazji różnych afer z cyckami na plakacie pokazują w telewizorze właśnie takie panie. Ja nie mówię, że wszystkie feministki są złe, głupie i brzydkie, pewnie po części sama nią jestem. A te skrajne i sfrustrowane naprawdę ciężko nazwać feministkami i często mam wrażenie, że nawet nie wiedzą o co w tym feminizmie dokładnie chodzi.

"Najgłupsze moim zdaniem są parytety w sejmie. Jeśli kobieta startuje w wyborach a otrzymuje za mało głosów by się dostać to jest Jej wina. Widać są lepsi od Niej, traf chce że akurat są to mężczyźni." Otóż to. Widać po prostu się nie nadaje. Ktoś tam wyżej pisał, że plujemy we własne gniazdo. To znaczy, że mam zgadzać się z cudzymi, zupełnie pozbawionymi według mnie logiki argumentami, tylko dlatego, ze jesteśmy tej samej płci? Dziękuję, postoję :D

Gość szopenowa to o czym
Szopenowa To o czym piszesz to zbiór najgorszych stereotypów, które nijak mają się do feminizmu. Przykro mi, że jesteś aż tak głupia, że to powtarzasz. Nie wypowiadaj się na tematy, na które nie masz bladego pojęcia.