Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa23nowa

problem z rodzicami

Polecane posty

zawsze mialam zaborczego ojca... mam 23 lata i chlopaka od 5 lat... ktory nie jest "uwielbiany" przez moich rodzicow. Tata jest starej daty mieszkanie z chlopakiem preferuje tylko slubie... przez 23 lata bylam wierna jego przekonaniom az do wczoraj... powiedzialam ze zostaje u chlopaka na noc, ojciec oczywiscie był przeciwny dał mi czas do 22 zebym wrocila do domu inaczej jutro moge sie pakowac...nie wrocilam ten jeden raz postawilam na swoim. dzis przyjdzie mi za to zaplacic...nie pije nie biore, mam prace, studia dlatego sadze ze nie popelnilam az takiej zbrodni... powiedzialam prawde ze ide spac do niego a moglam sklamac ze spie u kolezanki... i co mi po tej prawdzie bylo? jak sadzicie czy zle zrobilam sprzeciwiajac sie rodzicom??

Gość erreertrtryy
tata jest bardzo madry, dawniej nie bylo czegos takiego jak meiszkanie bez slubu i ludzie bardziej sie szanowali, mniej rozwodow bylo. tylko kurvy meiszkają bez slubu, taka prawda. a tata ma racje i kiedys sie o tym przekonasz jak twoj ruchacz cie kopnie w dupsko

dobrze zrobilaś, tylko nie wiem, dlaczego - mając pracę i będąc osobą dorosła - nadal mieszkasz u rodziców?

nie wiem... studia dosc duzo mnie kosztuja nie zarabiam kokosów i ciezko mi bedzie poradzic sobie samej.

dopóki będziesz mieszkać "pod ich dachem" dopóty nie będziesz miala nic do gadania i będziesz traktowana jak gówniara czas najwyższy się usamodzielnić, wyprowadzić, chociażby do wynajmowanego pokoju - wtedy będziesz sama o sobie stanowić

to może zamieszkaj z chłopakiem.. razem raźniej..

masz prawo decydować o swoim życiu jeżeli ojciec tego nie rozumie to rzeczywiście najlepiej będzie się wyprowadzić

Nie martw się... dobrze zrobiłas... Tato jest zaborczy, a czasy się zmieniły... Nie martw się tym co zrobiłas bo powiedziałas prawdę wiec jedyne co mu pozostaje to sie z tym pogodzic. Jestes dorosła i nie musi Cie pilnowac na kazdym kroku.. nie masz 5lat.Inne dzieci robia naprawde swinstwa,co maja powiedziec rodzice ktorzy maja 15 letnie córki i one maja dziecko... to dopiero problem. A Twoja noc spedzona z chlopakiem.....nic się nie stało.. masz prawo. Tym bardziej ze bylas szczera.

no właśnie zamieszkam z nim... juz od pewnego czasu tego chcialam, ale nie kosztem rodziców... ciesze się jestescie za mna;)

Nie musisz mu sie tlumaczyc.... A co jak zechcesz wyjsc za mąz to tez bedziesz miala przechlapane bo tatus nie lubie Twojego faceta? To Tobie ma byc z Nim dobrze a nie ojcu. Ojciec juz mial swoje 5 minut