Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patycja888

czy mial ktos grzybice pochwy ??

Polecane posty

Gość patycja888

?? jakie sa objawy i wogole... z kad sie to wogole bierze ??

Objawy to swędzenie, pieczenie, obfite upławy ogólnie jak masz grzybicę to na pewno będziesz o tym wiedzieć, można ją złapać wszędzie np. na basenie, w saunie, w toalecie, kiedy jesteś osłabiona, jak zażywa się antybiotyki, po stosunku, są różne możliwości. Najlepiej zażywaj sobie doustne probiotyki, a dopochwowo zastosuj lactovaginal, lek z bakteriami kwasu mlekowego, chroni przed infekcjami, pozwala utrzymać prawidłową mikroflorę.

najczęściej można złapać grzybice po antybiotykach, basenie, szczególnie jacuzzi i solanki, ciepłe źródła. generalnie grzybica lubi ciemnne, ciepłe, wilgotne środowisko. objawy: swedzenie, upławy nieraz podobne do serka :/ najlepiej stosować maść clotrimazolum, sa też tabletki dopochwowe clotrimazolum. mozna profilaktycznie brać lactovaginal, nosić bawełniana bieliznę.

ja tez czesto miewalam problemy intymne czesto chodze na basen, zwykle stosuje clotrimazol miejscowo, a do tego doustnie provag bakterie kwasu mlekowego, czasem tez dla wyrownania flory bakteryjnej stosuje provag profilaktycznie

Gość Anna1965
Zastosuj mumio. Nie tabletki a napój. Można robić okłady i należy pić. O mumio poczytaj w necie. Ale o leku ,nie o kabarecie. Może się przekonasz ,że warto. ania.bania1965@gmail.com

zeby uniknąc grzybicy profilaktycznie stosuję lactovaginal, wg mnie lepszy niz provag, ale ten tez daje rade. na swędzenie clotrimazolum maść i ginekolog. ostatnio dostałam diflukan. słyszałam też o olejku herbacianym, ale nie stosowałam nigdy. wiecie cos na ten temat?