Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xtrdyfguihk

dziecko po wczorajszym szczepieniu Pomocy !!

Polecane posty

Gość gibtujułe
odczyn poszczepienny szybko do lekarza!

Gość joasia jj
jezuuu, kobieto nie wiesz na co szczepilas??? ja pierdole,ogarnij sie troche,jak mozna nie wiedziec na co sie szczepi!!!!!! no rece mi opadły, serio!!

Gość xtrdyfguihk
to i tak była ostatnia dawka .. pozatym córa mi nigdy nie chorowała ..nie wiem czy t o zasługa szczepień czy też nie...

Gość xtrdyfguihk
były to szczepienia przeciwko błonicy, tężcowi, krztuscowi- i polio. byla to 4 dawka uzupełniajaca..

Gość teosia
teraz doczytalas? nie wiedzialas na co idziesz szczepic?

Gość gibtujułe
idź do lekarza może czekasz na krzyk mózgowy?

Gość fghjk
no mnie tez rece opadly jak mozna nie wiedziec szczepionki dziecka a potem o pomoc wolac.Rozne sa reakcje dzieci na szczepionki wiec zeby cos napisac trzeba wiedziec na co bylo szczepione.nastepnym raze pytaj lekarza bo zrobia ci z dziecka krolika doswiadczalnego

Gość xtrdyfguihk
jakbym miała wszystko pamiętać co było .... jest wpisane i tyle oni wiedzą na co mają szczepić... małą sie juz uspokoiła jest normalna gorączka zeszła.. dostałą mleczko i poszła spać bo to jej pora.. jedyne co to zostały jej plamki ale jak nie zejdzie do wieczora to pojadę na pogotowie.. choć dzwoniłam do bratowej ma synka w podobnym wieku i powiedziałą mi ze on miał tak zawsze po każdym szczepieniu i że mu to po 2 dniach schodziło

no cóż przy ostatniej tej dawce, takie sprawy moga mieć miejsce, ale przy poprzednich też gorączka to powikłanie po szczepieniu - tak mi powiedział pediatra, mozesz podać np efferalgan w czopkach 150 mg rączkę mozesz okładać czymś co okłada sie opuchliznę - to jest też powikłanie poszczepienne

Gość teosia
autorko,a w ogole to ciebie interesuje temat szczepien twojego dziecka, czy nie bardzo? czytasz cos na ten temat, rozmawialas z pediatra? czy idziesz na szczepienie jak pokorne ciele, ktoremu wszystko jedno? wiesz cos o odczynach poszczepiennych?o krzyku mozgowym? o tym co powinno cie zaniepokoic? wiesz cos??????

Gość teosia
"jakbym miała wszystko pamiętać co było .... jest wpisane i tyle oni wiedzą na co mają szczepić..." cooooo??? no zesz kurwa mac, tak trudno spamietac kilka szczepionek? to jak nie pamietasz, to zajrzyj w kallendarz szczepien i doczytaj!!!!!!! kuurwica mnie ogarnia na takie memeje jak ty!!!

xtrdyfguihk nie tłumacz się tym opętanym babom. :D Teraz jest moda, na to , że szczepienie to ZŁO. :D Obserwuj te plamki i jakby co jedź na pogotowie.

Gość yhym yhym
bemkag, ale wypadałoby wiedziec na co sie szczepi dziecko:O

Ale po tej szczepionce zwykle wysypki nie występują. Hmm jednak wizyta u lekarza będzie potrzebna.

Gość fghjk
NO I MAMY NASTEPNA PROWOKACJE 5/10 NIE WYOBRAZAM SOBIE ZEBY DZIECKO Z GORACZKA I JAKIMIS PLAMAMI SAMO SOBIE DALO RADE A MAMUSKA JUZ DWIE GODZINY NA KOMPIE SIEDZI :D ZARA NAPISZE ZE DZIECKO SPI ALBO JEST Z BABCIA ALBO MU NIC NIE MA

Myślę że o niewiedzę tej matki należy obwinić lekarza. To on ma obowiązek poinformować na co szczepi i jakie mogą wystąpić powikłania. Powinien też powiedzieć co powinna zrobić gdyby coś było nie tak. Ale jak zawsze lekarze mają nas w dupie.

lekarze niestety nie informują o niczym najczęściej jak człowiek sam się nie dopyta to niestety takie są efekty

Gość yhym yhym
nie, nie Bemkag,mylisz pojecia..to jest dziecko autorki i ona jako matka ma obowiazek wiedziec, jaka procedura medyczna czeka jej dziecko...:O

Gość xtrdyfguihk
nie nie pamiętałam jak dzwonię by sie zapisac to mówią mi na co i tyle..a nie mowili nigdy o zadnym krzyku mózgowym pierwsze słysze jedyne co pow ze moze byc dziecko niespokojne marudne płaczliwe i mieć gorączke ..

Gość normalna28
Słuchaj mój synek po tej szczepionce też miał lekkie plamki na rączce wokoło wkłucia. Zeszło po 2 dniach. Ale on nie gorączkował więc nie wiem. Lekarka powiedziała że 50 % dzieci ma takie plamki po szczepieniu.

Gość yhym yhym
to poczytaj,proste! zainetersuj sie swoim dzieckiem bo zle swiadczy o tobie jako matce,to ze nie masz pojecia nawet na co szczepia ci dzieciaka:O

Gość fghjk
SKORO TAKIE JEST TO JAK MASZ CZAS NA FORUM SIEDZIEC DONICO

Gość normalna28
A dodam że przy wcześniejszych szczepionkach nic a nic mu nie było. Tylko po tej ostatniej.

Jeśli czujesz, że coś jest nie tak to po prostu zadzwoń na pogotowie i tam spytaj co z tymi plamkami na rączce. Nie zbiją cię, najwyżej karzą obserwować. :)

Gość fghjk
NIE WIDZICIE ZE TO PROWOKACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość normalna28
A swoją droga nie każda matka jest tak wyedukowana na każdy temat. Ludzie ogarnijcie się i skończcie sączyć ten jad na inne matki.

Gość fghjk
Bemkag :/ A co to nie można na forum siedzieć jak się ma dzieci----------------MOZESZ DWA DNI SIEDZIEC :JEDNAK AUTORKA MA CHORE DZIECKO JAK SAMA PISZE I DWIE GODZINY JUZ NA FORUM SIEDZI Z PYTANIEM CO JEST DZIECKU??????????? CZY TY TEZ NIE MASZ WSZYSTKICH POD KOPULA

Gość fghjk
normalna28 A swoją droga nie każda matka jest tak wyedukowana na każdy temat. Ludzie ogarnijcie się i skończcie sączyć ten jad na inne matki.---------------- NIE WIEDZIALAM ZE JAK DZIECKO JEST CHORE MATKA POTRZEBUJE EDUKACJI:D:D:D PRZEWAZNIE TYCH Z FORUM:P

nie nie każda matka jest wyedukowana w tym temacie znam taką, która nawet nie wiedziała, że dziecko trzeba zaszczepić, a wezwań nie otrzymywała