Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co teraz maa zrobic

allegro-towar niezgodny z opisem co teraz moge zrobic?

Polecane posty

kupilam na allegro bluzke za ok 20zl nie bylo mowy w opisie ze ma plame i dziurki dwie napisalam grzecznie maila do sprzedawcy z checia rozwiazania jakos tego problemu ale on nie widzi problemu, twierdzi ze bluzka byla wyslana w stanie bdb suma nie ejst duza ale to naciaganie ludzi! co moge teraz zrobic?

Gość gorąca cherbata
nie możesz zaszyć dziurek a na plamę nalać odplamiacz? :O

Gość gorąca cherbata
jak zaszyje sprawnie to nie bedzie widac, ale nie, wy wolicie się wykłócać z ludźmi o kawałek martwej szmaty :O

Wiesz też często coś kupuję na allegro , jeżeli zdarzy mi się taka sytuacja jak twoja wystawiam negatywa i tyle nie warto się użerać z tymi pseudo sprzedawcami to jest ryzyko kupowania w necie

Gość gorąca cherbata
gdyby mi przyslali bluzke za 20 zl z dziurkami i plamą to bym wzięła nici i igłę i elegancko zaszyła, plamkę bym wyprała i po sprawie, najwyżej kolega sprzedający otrzymałby ode mnie negatywa i tyle :O

dlaczego mam cos zaszywac? zaplacilam za towar ktory podobno mial byc w stanie bdb i juz nie chodzi mi o te 2ozl tylko o zwykla ludzka uczciwosc jak ktos tu wyzej napisal poza tym napisalam do sprzedawcy twierdzi ze towar byl wyslany w stanie bdb:O gagita ---> ta osoba ma juz bodajze 4 negatywy od roznychludzi, sama im tez wystawila za to ze namawiali ja na oddanie kasy!:O

Zaszyć, wyprać i negatywa wystawić. Towar nie jest wart użerania się z oszustem.

Tak jak pisałam , wiesz ktoś ma radochę że sprzedał ścierkę za 20 zł i jak mu udowodnisz że nie była cała ? słowo przeciwko słowu , wystaw negatywa i następnym razem czytaj co inni piszą o tym sprzedawcy.

to pewnie i mi wystawi:O

Gość bukaaa
Masz do wyboru - wstąć spór, ale nic nie załatwisz lub wystawić negatywa - dostaniesz w zamian odwetowca. Ja takie nieudane zakupy uznaję jako wypadek przy pracy. Tyle razy kupiłam super rzeczy za niską cenę, że nie ma sensu ubolewać nad kilkoma takimi sprawami. Kiedyś na kafe była podoban dyskusja. I wyobraź sobie, ze znalazły się osoby, które broniła sprzedawcy, bo "nigdzie nie napisał, ze nie ma dziury". :o Po prostu niektórzy są nieuczciwi i już.

czyli rozuemiem ze takiej osobie nic nie mozna zrobic nadal kmoze naciagac ludzi i sprzedawac szmaty a w takim badz razie to fajny sposob na biznes moze ja tez bede naciagala ludzi w koncu to zgodne z prawem!:O

Gość bukaaa
Ja bym jednak wystawiła negatywa. Ktoś wejdzie, przeczyta i być moze nie kupi. Odwetowiec za kupno nie jest aż taki bolesny, bo przeciez i tak ci nikt nie odmówi sprzedaży za to. Niemniej zgadzam się, zę jest to wkurzające.

a naprawde tak jest? czy ja mam jakies prawa? nie zrozumcie mnie zle, nie chodzi mi o te marne pieniadze ale ona dalej bedzie to robic i dalej bedzie ludzi naciagac to wkurwia......ce

Gość AgnieszkaBiGg
Może to tylko przypadek,może sprzedajaca nie zauważyła,bo i tak się zdarza,sama kiedyś nie zauważyłam plamek na nogawce używanych spodni,nie zauważyłam i wysłałam i oznaczało to że jestem naciagarą

Gość gorąca cherbata
to napisz w negatywnym komentarzu wszystko i już :O

Gość AgnieszkaBiGg
Zrób zdjęcie wad i wyślij sprzedajacemu,napisz żeby zachował się jak uczciwy sprzedający i postarał się rozwiązać z Tobą ten problem

Gość AgnieszkaBiGg
pomęczysz mailami takiego aż będzie zdecydowany rozwiązać z Tobą ten problem,jeśli nie a ma podany numer telefonu to zadzwon i spokojnie porozmawiaj,jesli nic nie pomoże wtedy rób to co musisz,jesli pomoże to niech on proponuje opcję rozwiązania problemu chyba,że Ty masz juz jakąś swoja opcję np.odesłanie i zwrot kosztów

ale ja pisalam do niej, juz 2 maila wyslalam ona twierdzi ze moze i sa dziurki ale jak ona wysylala to ich nie bylo wiec zapytalam czy jej zdaniem kurier je zrobil? otworzyl koperte zrobil dziurki iplame i z powrotem zakleil , tak?:O

Gość AgnieszkaBiGg
No tak to by wyglądało,napisz do niej ,plamy ,dziurki niestety są,bluzka ładna ale z takimi wadami niestety nie można jej używać ,jeśli nie potrafi Pani rozwiązac ze mną tego problemu jak uczciwa sprzedająca niestety będę musiała tą sytuację zgłosic do Allegro.I poczekaj czy Ci coś odpisze

ok tak zrobie dzieki za pomoc

Gość AgnieszkaBiGg
poczekaj do jutra,napisz jak Ci odpisze

ok napisze

Gość o żesz:O
napisz, jaki ma nick ten co ci sprzedał ten badziew bedziemy wiedziec na kogo uwazac

Gość musisz zlozyc reklamacje
a najlepiej to idz na policje. masz duze prawa, szkoda, ze nie zrobilas tego bezposrednio po otrzymaniu towaru. musisz tez miec swiadka na to, ze ta bluzka doszla wlasnie taka. nie wystawiaj negatywa, bo to ci nic nie da. to ze on ma negatywy bedzie swiadczyc tylko na twoja korzyść. ty dobrze ze masz czyste konto.

nei pisz nia przypadkiem tutaj!!!!!!!!!!

nie pisz nika przypadkiem tutaj bo bedzie mial na ciebie haka!!!!!

Gość bukaaa
Nie bądź smieszna. Negatyw dla nieuczciwego sprzedawcy ma świadczyć na jej niekorzyść? Właśnie przez osoby o takich poglądach dochodzi do takich sytuacji. Ludzie boją się wystawiać negatywy i kolejne osoby łapią się na zagrania oszustów.

napisala mi bardzo chamskiego maila

dzisiaj dostalam przesylke