Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zWidelcemNaGardle

Jak napisać zakończenie pracy mgr- troche PILNE

Polecane posty

Gość zWidelcemNaGardle

Mam problem z zakończenie pracy mgr. Już kilka razy pisałam swoje zakończnie wg schematu: 1. Nawiązanie do tematu 2. Jak został wykonany cel pracy, 3. Jaka pomocą była literatura i inne materiały 4. Wnioski Objetościowo wychodziło mi 1,5-2 strony. Za każdym razem jednak mój promo odrzucał te zakończenia. Nie nanosząc żadnych poprawek, tylko komentarz na dole, prosze się zastosować do schematu ( tego wyżej) Jak napisać tak aby te częsci były widoczne w zakończeniu, jakich słów, zwrotów użyć by było czarno na białym po kolei. Mi juz jest cieżko coś nowego stworzyć , bo mam w głowie te swoje wczesnijsze 3 wersje. Brakuje mi już weny. Pomozecie?

Gość zWidelcemNaGardle
Strategia rozwoju gospodarczego Słupska. Konkretne wnioski już mam, co do literautry też sobie poradzę , Chodzi mi bardziej o słowa/zwrotu, któych mogłabym użyć do przejscia między tymi częsciami schematu, o wytłuszczenie słowne tych elementów, zeby czytający wiedział co czyta. Czy nawiązanie czy wnisoki.

Gość niechcętek
piszesz tak ze w pierwszym rozdziale to to to to , drugi totototot trzebi tototto podsumowujac tototototo i literazury sie nie podaje w zakonczeniu z czego korzystalas

no ja ci nie pomogę... przykro mi... moja praca polegała głównie na badaniach wiec wnioskow mialam na mniej niz strone... nie nawiazywalam za bardzo do literatury poza tym zupelnie inna dziedzina.... odpocznij chwilę i nie myśl o tym, że coś ci wpadnie..... :) Powodzenia na obronie :)

Gość zWidelcemNaGardle
@ Niechcętek: pisałas tak ale we wstępie. Tu w zakończeniu wszystko ma być wg scheamtu podanego w pierwszy poście. Tego musze sie trzymać. Z tym że mój promo to zakręcony gość i tak tyko mnie nakierował aby scheamt był bardziej widoczny przy czytaniu zakończenia.

Gość czy o to chodzi?
czyli co takie streszczenie to ma być taki abstract tak?

Gość universummm
musialabys wkleic fragmenty tego, co wyprodukowalas... byc moze promotor jakos dziwnie droczy sie z toba, po czym zaakceptuje w koncu to, co przynosisz od dluzszego czasu... tak to z nimi bywa :O

Gość czy o to chodzi?
Możesz zacząć np tak:Przedmiotem pracy było....(co badałaś) np. określenie wpływu substancji x na y. Następnie opis tego jak badałaś(ale krótko) np. W badaniach wykorzystano...albo Oceny dokonano na podstawie.... Potem coś o wynikach: Wyniki badań wskazują... np. Wyniki badan wskazują, ze substancja x wpływała na substancje y albo nie stwierdzono wpływu substancji x na y. Potem coś o literaturze, czy dużo znalazłaś informacji w literaturze polskiej i światowej, czy temat był szeroko dyskutowany, czy ktoś badał już coś takiego jak Ty, co jest innowacyjnego w Twoich badaniach, do czego mogą się one przyczynić, co warto jeszcze w tym temacie zrobić, czy można kontynuować Twoje badania i jaki miałoby to cel. A wnioski może w punktach będzie czytlenie.

Gość tekla-kla
Wyżej dobra rada :) po kolei, wg tych punktów pisz, np: nawiązanie do tematu: tutaj w sumie nie rozumiem, przecież wiadomo jaki temat? ale coś można, że temat aktualny, ważny, że zajęłaś nim bo coś tam cel i wnioski- zbadano, udowodniono, ukazano relację, wykazano... no a literatura: oparto się na pracach XY, wykorzystano publikacje, cenne źródło stanowiło, wartościowe wnioski zawarł XY w pracy. Można wspomnieć, że jest dużo publikacji albo że właśnie mało jest

Gość gość
Mój promotor nie był specjalnie pomocny w takich kwestiach, ale udało mi się znaleźć w internecie rozpiskę, jak takie podsumowanie napisać http://www.pracedyplomowe.edu.pl/zakonczenie-podsumowanie-i-wnioski-w-pracy-dyplomowej.html Lepiej się przyłożyć, bo wnioski i podsumowanie to podobnie jak wstęp najważniejsza część pracy, prawdopodobnie tylko to przeczyta recenzent :P

Gość gość
najlepiej zakoczyć tak Koniec, bomba, kto czyta ten trąba :classic_cool:

Gość mariaewa
Też korzystałam z tej strony pracedyplomowe.edu! :) Ten poradnik jest super i naprawdę pomaga zebrać myśli.