Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenna91

Bóle podbrzusza, bardzo obfity okres.

Polecane posty

Gość xenna91

Witam serdecznie. Mam 20 lat. Biorę tabletki antykoncepcyjne "Ci****" juz od ponad roku, wcześniej brałam inne tabletki. NIgdy nie miałam żadnych skutków ubocznych. Regularnie współżyję z partnerem bez żadnych dodatkowych zabezpieczen. 15 sierpnia miałam okres bardzo obfity i trwał 7 dni-zawsze mam 6,moj okres tez zawsze był obfity ale tylko przez pierwsze 2-3 dni, nastepne juz sa spokojniejsze. Ale tym razem przez 6 dni był strasznie obfity. Po 7 dniowej przerwie znowu wziełam tabletke (przypadło to na 20.08-sobota). Od poniedziałku 22.08 męczyły mnie mdłości (bez wymiotów), zawroty głowy, złe samopoczucie. Jakos po tygodniu przeszły mdłości a zaczął się dziwny ból podbrzusza, który trwał jakos aż do 5-7wrzesnia, później bóle te zmieniły się na takie jakbym miała zaraz okres dostać. 12.09 -pn- dostałam okres, tzn.takie plamienia-wyglądało jak brązowe gródki (nigdy tak nie miałam w pierszy dzien miesiaczki). Następne dwa dni: obfity okres połączony z brazowym czymś. I do dzisiaj obfity okres. Czasem tak brzuch boli że aż skręca. Podejrzewałąm przed okresem ciąze, test robiłam w drugim tygodniu brania tabletek-lecz test wyszedł negatywny. NIgdy nie miałam takich bólów podbrzusza między jednym a drugim okresem. NIe byłam z tym u lekarza, poniewaz wizyte mogłam mieć dopiero na październik. NIe wiem co to może być, nigdy nie miałam aż tak obfitego okresu przez tyle dni (najwyzej pierwsze 2-3dni,póżniej plamienia). Nigdy nie mialam tego brazowego czegoś wraz z krwawieniem podczas okrasu. Proszę o pomoc, co to może być? Czy mogłam byc w ciązy? Czy to może być jakąś choroba? Czy to wina tabletek? Jutro mam zacząć nowe opakowanie tabletek i nie wiem czy mam je zażywać normalnie, czy zrobic przerwe i udać się do lekarza po ewentualna zmiane tabletek?

powtórz test, jeśli nie jesteś w ciąży to byc może tabletki są dla CIebie za słabe i nie trzymają troche cyklu, trzeba bedzie je zmienić

Gość xenna91
Czy ten test mam powtórzyc mimo że mam okres? Czy juz po nim?

Gość xenna91
Musze jeszcze dodać, że w lipcu zapomniałam jednej tabletki w drugim tygodniu brania tabletek, wziełam ją po 24godz. Oraz od od trzech miesięcy jestem za granicą. Więc może klimat? Tylko, że pierwszy okres za granicą był normalny. Poźniej zaczęlo się dziać to co już wczesniej opisałam.