Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivonnna

Zaszlam z nim w ciaze,a on teraz mi chce.....

Polecane posty

Bierz kasę i go zostaw ;) A co do usunięcia - moja znajoma usunęła. Była młoda i sama tego chciała, sama nie chciała dziecka, ale wpadła jak twierdziła mimo zabezpieczenia. Nie żałowała później i nie żałuje - ale od początku SAMA mówiła, że nie chce a nie że ktoś ją namawiał Ja zanim zaszłam mówiłam, że nie wiem co bym zrobiła gdybym teraz zaszła ( nie jestem ani zwolenniczką ani przeciwniczką aborcji - jeśli ktoś naprawdę sam czuje że musi, nie chce, nie da rady... to jego wybór i lekcja na przyszłość) Niby chłopak stały no ale młoda byłam - jak zaszłam byłam szczęśliwa i nigdy bym nie usunęła nawet jakby facet groził, że mnie zostawi itp

Gość kksdhfaf
tryy tryyy tryyyyy życie ludzkie jest procesem ciągłym, który swój początek bierze w momencie, gdy następuje połączenie plemnika i komórki jajowej, czego nie możemy podważyć chyba że wrócimy do teorii bociana lub kapusty. Każdy więc, kto zna podstawy biologii wie, że z tych dwóch komórek za jakiś czas powstanie dziecko

Gość mamamamamam
ja mam dziecko , ale gdybym jakims cudem zaszła w ciażę znowu to na pewno bym ununeła

Gość no jasne ze da rade :D
tak meskiej. pan doktor habilitowany twierdzi ze dwie komorki to zdecydowanie czlowiek (to bedzie chwile po zaplodnieniu) ale ja go tam trzymam za slowo !! ;) samoistnych poronieniach nawet nie wspominam bo sie okaże że co druga tutaj to morderczyni .

Gość swietłana
A autorka chyba już dawno sobie poszła ;]

Gość irminka2
Przeczytałam to wszystko i sie przeraziłam po prostu. Moze zaproponujcie jaas pomoc Dziewczynie, pozbierajcie ciuszki po znajomych, złózcie sie na pierwzsa wyprawke,a nie wypisujecie te wzdety o usunieciu. Dziewczyna jest bardzo młoda,ale nic nie stoi na przeszkodzie,zeby była najlepsza matka na swiecie. Dasz sobie rade Dziewczyno, nie martw sie na zapas. Ciuszki mozna kupic juz teraz za grosze w Ciuchlandii, przepiekne, nowiutkie, na wagę. Poza tym z tego co Ci sie uda otrzymac z opieki społecznej, moze jakis zasiłek, moze jakies stowarzyszenie pomoze dla samotnych matek, moze Caritas i zawsze jakos dasz rade. Poza tym na pewno masz jakies kolezanki, sąsaidki. Wózki, łózeczka ludzie oddaja za darmo, wystarczy poszukac na necie. Zycze Tobie,aby Twoje dzieciatko rozwijało sie prawidłowo, urodziło sie zdrowe i zebys była szczesliwa Mama :) Uszka do góry i na sztorc. A tym gnojkiem, swoim ex sie nie przejmuj, tylko jak sie dziecko urodzi złóz wniosek o alimenty. Dasz rade, ludzie maja gorsze problemy sobie radza :)

Trzeba było nie współżyć, skoro wiedziałaś, jak to się może skończyć

Gość japoneczka322482402
a byliscie w ogole para? co za facet tylko Cie wykorzystal a jak problemy juz to bye

Gość kuskalala
poronienie jest zazwyczaj spowodowane letalnymi chorobami genetycznymi. jest różnica miedzy zabiciem człowieka a śmiercią z powodu choroby

Nie wiedziała skala pearla jest dla niej pojeciem magicznym ;) ROTFL

Gość ivonnna
MałaBlondynka Najchetniej bym tak zrobila,ale boje sie naprawde ze sama nie dam rady,a jak usune,to ze bede tego zalowac,no i mam straszny dylemat:( Ale jego to zostawie,bo gdyby mnie kochal to pokochal by i to dziecko,jest dupkiem tak jak piszecie:(

Gość kksdhfaf
Jest OGROMNA różnica między poronieniem lub wręcz celowym zabiciem dziecka

Gość irminka2
Niczym sie nie martw, dasz sobie rade, a inni pomoga Ci na pewno.

Gość etinkaaa
napisz na slubna12345@interia jak zdecydujesz się urodzic pomoge ci mam troche ubranek i zabawek po synku2 lata i zawsze jakieś 100-200 zł moge dać w miesiącu

Gość etinkaaa
slubna12345@interia.pl

Ej ja też chce 100zl w miesiącu , kolekcjonuje podpaski jako obronca zycia , azot i termosy swoje kosztują :D

Gość kuskalala
na jasne ze da rade widać ze twoja wiedza biologiczna zatrzymała sie na poziomie szkoły podstawowej

Mnie tam bardziej martwi wiedza ivonny :P

Gość kuskalala
dziecko po urodzeniu nie mówi ,nie chodzi , nie myśli wiec biologicznie ktoś możne uznać ze to nie człowiek i możne zabić?

Gość Dobrze ci radze iiii
DZIEWCZYNO NIE BADZ GLUPIA,PRZECIEZ MASZ DOPIERO 20LAT,TO CZAS ZEBY SIE WYSZALEC,CHODZIC NA RANDKI,DYSKOTEKI,JECHAC POD NAMIOT ZE ZNAJOMYMI ,A NIE NA RODZENIE DZIECKA.BEDZIESZ JE ZAWSZE OBWINIAC ZE CI ZYCIE ZMARNOWALO.A JUZ NIE WSPOMNE O TYM ZE FACETA Z DZIECIAKIEM SOBIE NIE ZNAJDZIESZ.A JESLI JUZ ZNAJDZIESZ TO BEDZIE CI DZIECKIEM POMIATAL BO TO PRZECIEZ NIE JEGO.FINANSOWO TEZ NIE DASZ RADY.MOWIE CI NIE DECYDUJ SIE NA URODZENIE.BIERZ TA KASE I USUN CIAZE.

ivonnna MałaBlondynka Najchetniej bym tak zrobila,ale boje sie naprawde ze sama nie dam rady,a jak usune,to ze bede tego zalowac,no i mam straszny dylemat Ale jego to zostawie,bo gdyby mnie kochal to pokochal by i to dziecko,jest dupkiem tak jak piszecie Zobaczysz, że pomoc będzie z każdej strony :) A może i on się jeszcze opamięta? Ja wiele razy oddawałam ciuszki, możesz nawet na kafe w dziale ciąża podłapać koleżanki z trochę starszymi pociechami ( ja poznałam wiele dziewczyn i wysyłałyśmy sobie paczki - nawet mleka i kaszki rozsyłałam które dostawałam w gratisach, a nie używałam itp) Fakt dziecko kosztuje - jedzenie świeże, obuwie dobrze dopasowane, choroby... Ciężko, ale myślę, że można dać sobie radę. Samotne matki mają łatwiej miejsce w przedszkolu, idź do pracy już teraz żeby mieć gdzie wrócić po macierzyńskim, jego ścigaj o alimenty Jak sama nie chcesz osuwać to będziesz o tym myśleć zawsze, taka prawda. Tylko kobieta zdecydowana że nie chce dziecka poradzi z tym sobie, a Tobie jak sytuacja się poprawi czy coś będziesz już zawsze o tym myślała że może jednak mogłaś dać sobie radę. Sama nie piszesz o tym dziecku jak o tragedii więc już czujesz miłość do niego! Będzie Ci ciężko, ale zobaczysz że wiele mam chętnie niesie pomoc :) Z jakiego jesteś miasta?

dziecko nie myśli po urodzeniu ? ooooooohoho koleżanko to się popisałaś teraz :D

Gość kuskalala
może potrafi nazwać uczucia? mysleć logicznie?

Gość kuskalala
a co tam można zabić i takiego 10 latka bo jeszcze w pełni nie jest dojrzałym człowiekiem

Uspokajanie sie na widok matki i płacz na widok obcego to twoim zdaniem "nie nazwanie uczuć??" nie nazywa bo gadać nie umie :P

Gość ivonnna
MałaBlondynka Mieszkam w Czestochowie Dzieki za dobre slowa i wsparcie.Musze to wszystko na spokojnie przemyslec.To juz polowa drugiego miesiaca

Gość kuskalala
24 i właśnie napisałam prace magisterska z embriologii