Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co jest nie tak

Problem w szkole :(

Polecane posty

Mam problem w szkole... ale nie chodzi tu o naukę.Chodzi o ludzi z mojej klasy :( Nie wiem co jest ze mną nie tak...W popszedniej szkole byłam lubiana,miałam dużo znajomych.A tutaj wszystko jest inne...Czasem czuję się wręcz jak kozioł ofiarny :(( Na przykład dziś na lekcji Pani kazała mi usiąść z dziewczyną która doszła do naszej klasy.Jeden chłopak powiedział "Ale proszę pani ona nie lubi (tutaj moję imię) chyba" zrobiło mi się strasznie przykro :( Całą przerwę przepłakałam w łazience... Ona niby mówiła że to nie prawda,ale wydaję mi się że naprawdę ta klasa mnie nie lubi :((( Cały czas mam wrażenie że mnie obgadują i naśmiewają się ze mnie... A ja naprawdę nic im nie zrobiłam.Jestem miła,koleżeńska,nie wywyższam się (zresztą nie mam z jakiego powodu).Nie wiem może to przez moją nieśmiałość? Ja zawsze siedzę w kącie,nie lubię być w centrum uwagi...Najgorsze że jeszcze 2 lata przedemną w tej klasie :( Jest mi strasznie smutno

Gość sexualny nebezpeczny
biedna :-(

Ja bym się wkurzyła i powiedziała na forum całej klasy że jak moją coś przeciwko mnie, to niech mówią to w twarz, a nie obgadują za plecami :) bo to dziecinne :)

Proszę pomóżcie.Ja już nie mam siły :(

Ja bym tak nie potrafiła...Boję się że powiedzą mi coś co będzie dla mnie bardzo przykre...

a gdzie to ta szkoła jest? na wsi czy w mieście ?

Gość leapee
Postaraj się z kimś bliżej zaznajomić, nikt nie lubi ludzi, którzy stoją cicho w kącie ;)

Gość mialam podbnie
powiem tobie ze ja kiedys tez przezywalam ze nie ejstem lubiana , bo naprawde bylam nieakceptowna,bo bylam raczej niesmiala, nie imprezowalam, o ruchaniu sraniu tez mnie gatka nie krecila, baardzo to przezywalam, ale teraz z perspektywy czasu baaardzo sie ciesze ze nie stalam sie taka jak moi "koledzy" ktorzy mnie odtracali bo wiem ze wtedy bym zaczela sie tak glupio zachowywac jak oni, i zaswez sie trzymalam tego motta" Wole byc kiespką wesrją samej siebie, niz najlepszą kopią kogoś innego" to mi wyszlo na dobre, przynajmniej nie zeszmacilam i zchamilam sie tak jak tamci moi "znajomi"

W mieście jest ta szkoła

mialam podbnie- wiem ja też uważam że lepiej stać w kącie niż gadać z tymi debilami o głupotach.Tylko problem jest w tym że ja nie potrafie się z tym pogodzić.Czuję się jak...no niewiem jak ktoś inny...I smutno mi patrzeć jak ta cała klasa jest zżyta oprócz mnie...A czasem też mam ochotę z kimś pogadać :(

to nowa dziewczyna i już cię nie lubi?

2 klasa gimnazjum

Wiesz co, ja zawsze błam outsiderem ale to w sumie z wyboru. Problem tkwi najprawdopodobniej w tym, że wyczuli, że jestes elikatna, wrażliwą i nieśmiałą osobą - dlatego sobie pozwalają. Nie staraj się na siłę zabiegać o niczyje względy. Jeśli ktoś jest niemiły lub robi Ci przykrość to nie bądź dlla takiej osoby miłą, bo to błędne koło, tylko grzecznie ale stanowoczo powiedz co o tym myślisz. A najważniejsze to bądź sobą i do niczego się nie zmuszaj, nie udawaj kogoś kim nie jesteś. Wtedy na pewno znajdzie się ktoś, kto to doceni ;)

Nie mam pojęcia...Pewnie już coś na mnie nagadali ;c

Moim zdaniem wkładanie siebie w "szufladę" to zły pomysł, określanie czy jest się nieśmiałym czy nie, każdy ma problemy z początkowym nawiązywaniem kontaktu z nowymi osobami :) choćby nie wiem co mówił, że się nie wstydzi czy ma "gdzieś" co ktoś myśli o nim :) Trzeba po prostu trafić na kogoś odpowiedniego :) Ja rozmawiam z wszystkimi, jako jedyna z klasy, uważam że każdy jest warty uwagi i rozmawiać można z każdym :) A wiesz jak poznałam moją dobrą przyjaciółkę? W 1 liceum nie znałam nikogo z klasy i zapytałam "Masz z kim siedzieć w ławce?" a ona powiedziała, że nie i tak zostało, aż do 3 klasy :D

ale fajnie :-D zostańcie przyjaciółkami dziewczyny

Najgorsze jest też to że ta klasa dzieli się na tak zwaną elitę i odlutków lub "parki" wogóle to są dziwni ludzie.Nie mam nawet się z kim zaprzyjaźnić bo albo jakieś śmierdziele albo bogacze.Masakra :(

olej to ,po co ci się zaprzyjażniać ? 2 lata szybko miną i tyle ,nie rób niczego na siłę bo z buractwem nie wygrasz

śmierdziele albo bogacze?:/ To widzę że w tobie jest problem :) jakbyś przestała oceniać ludzi powierzchownie to może ktoś by cię polubił ;) z takim przekonaniem i podejściem nikogo sobie nie zjednasz :) Sama nie lubisz być oceniana jako odludek, a nazywasz innych śmierdzielami czy bogaczami ;)

Dziękuję wam bardzo.Już mi trochę lepiej :(

Tak ale nie muszę się do niczego chyba zmuszać? Już w tamtym roku przyjaźniłam się z taką jedną...Ale ona tak śmierdziała że nie mogłam wytrzymać...To co miałam robić? rozmawiać z nią i jednocześnie zatykać nos? ;(

Skoro miałaś tego dość to mogłaś z nią porozmawiać o tym? Może nie mają w domu pieniędzy czy wody po prostu? Mogą być różne przyczyny...

Rozmawiałam z nią.Naprawdę dużo razy...Ale to nie przyniosło efektów więc postanowiłam zakończyć tą znajomość... Ona miała gdzieś moje słowa