Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poukładany artysta

damska garderoba z męskiego punktu widzenia

Polecane posty

Gość poukładany artysta

Części garderoby, które uważam za jedne z najbardziej atrakcyjnych z mojego męskiego punktu widzenia: - zwiewna sukienka koktajlowa, długa maksymalnie do kolan i mocno ściskana w talii z kokardą - luźna spódnica długa maksymalnie do kolan + koszula na guziki z delikatnego materiału - sukienka długa maksymalnie do kolan, koniecznie przylegająca w talii - legginsy + delikatna tunika - niezbyt długi płaszcz z dużymi guzikami ściskany w talii - delikatna marynarka z podwiniętymi rękawami - klasyczne szpilki bez otworów - balerinki zakrywające całe palce - z butów sportowych jednokolorowe (np. białe) tenisówki (nie mylić z trampkami!) - kozaki zimowe na nieznacznym obcasie Części garderoby, które uważam za jedne z najmniej atrakcyjnych z mojego męskiego punktu widzenia: - powycierane, ciemne jeansy - dzwony - szerokie spodnie na całej długości - spodnie nisko noszone - rybaczki - spodnie błyszczące - spodnie skórzane - luźne spodnie z kieszeniami (bojówki) - sindbady - poncho - obcisła spódnica jeansowa - długa spódnica ze sztywnego materiału - spódnica długa po same kostki - szeroki i gruby top - szeroka bluza lub T-shirt - biodrówki + krótka bluzka odsłaniająca fragment brzucha - luźne sukienki na całej długości - jeansowa kurtka lub koszula - nisko noszona spódnica - mokasyny - klasyczne trampki (nie mylić z tenisówkami! ) - koturny - szerokie kapciowate eskimoski - buty typu skate - moro - buty na obcasie z językami - białe kozaki na wysokim obcasie - sandały wyglądające identycznie jak męskie

Gość mamy to głęboko w dupie
Kobiety :P

Gość real...
piszesz to juz ktorys raz... w jakim celu - jesli mozna? mysle ze opisales styl po prostu eleganckiej kobiety a nie nastolatki.. :) (przynajmniej mentalnej :) )

Gość real...
poza tym... zaden artysta nie jest poukladany :P

Gość Moira porankiem
Ja jestem poukladana :)

Gość real...
a ja powtorze - nie ma poukladanych ;)

Gość zwinkachoinka
Ja zwykle ubieram sie w spodnice dlugosci maxi, moj chlopak je uwielbia.

ja najczesciej sukienka do polowy uda lub do kolan - skrojona bardzo kobieco, albo spodniczka olowkowa i do tego szpilki

Gość Moira porankiem
Ale po co powtarzac bzdury? :) Jestem poukladana. Niestereotypowa, ale nie lekkomyslna. I jestem artystka, malarka konkretnie

Gość poukładany artysta
@echhhh... Gratuluję w takim razie dobrego wyczucia stylu, czyli to co w kobietach cenię. @wg mnie wazniejsze sa spodnie Połączenie koloru czarnego z brązowym ma się tak jak połączenie różowego z czerwonym, czyli nijak - kompletna porażka Zaraz jakaś paniusia, która co sezon kupuje nowy zestaw ciuchów, żeby być 'na czasie' , powie, że połączenie czarnego z brązowym jest OK, bo jest MODNE. Wyobraźcie sobie mężczyznę w czarnym garniturze i brązowych butach. Każdy kto ma odrobinę smaku jeśli chodzi o łączenie kolorów. wie o co chodzi.

Gość poukładany artysta
@Tajemnicza_Dama Owszem, ale pod warunkiem, że brzuch jest ZAKRYTY Podbrzusze kobiety jest niezwykle podniecające, stad powinno być zakryte w miejscach publicznych. Gdy widzę gimnazjalistkę z odkrytym brzuchem niemal do tego stopnia, że widać włosy łonowe, to pierwsza etykietka jaką przyklejam nosi napis - puszczalska.

Gość gimnazjalistka pierwsza lepsza
Mam w dupie twoje opinie i etykietki. Mam też głęboko włosy, w które masz zwyczaj zaglądać 🖐️

Gość Aldefouns
Ach ci projektanci mody, ci styliści i do tego makijażyści - jak oni maja czelność dyktować schematy kolorów. No i do tego są mężczyznami. Wypada porzucić modę;/. Do tego projekty facetów są prezentowane jako ubrania dla kobiet - SZOK. Załamać się idzie - chlip chlip.

Gość każdy facet któremu sen z oczu
spędza moda kobieca to pedał :P

Gość psssstt...
mysle ze lepsze jest to ze mezczyzni projektuja ciuchy dla kobiet... ...ale ma sie to tak samo jak fakt ze pani ginekolog zaprojektowala tampony specjalnie dla kobiet hehehe

Gość real...
no to chyba jestes ewenementem na skale swiatowa ;) powtorze - nie znam normalnego artysty... a obracam sie w tym towarzystwie dosc intensywnie :)))

Gość w dużej mierze sie zgadzam
choc zwrot "ściskany w talii" brzmi strasznie... niby znawca mody a nie umie sie okreslic i wypowiedziec. Ps co jest nie tak w butach z otworem z przodu (peep toe)? PS2 co jesli kobieta woli ubrac sie wygodnie, lub nie chce zaznaczac talii czy innych kształtów, ktorych nie akceptuje? zakalda wtedy luźny ubiór i juz dla Ciebie jest przegrana :D

Gość baśka mi ukradła nicka
Twój ulubiony damski styl jest nudny jak falki z olejem, zero wyobraźni. Pewnie nosisz błyszczące mokasynki i szale. Ale cóż, każdy ma inny gust, Twój mnie nie przekonuje :)

Gość baśka mi ukradła nicka
* flaki

Gość autor musi być jakims nieudacz
nikiem, skoro podnieca sie widokiem kobiecych podbrzuszy w tramwajach, zamiast znaleźć swoją kobiete i nia sie interesować

Gość autor musi być jakims nieudacz
i czemu koturny sa be??? spróbuj autorze w cienkich szpilkach paradowac po naszych polskich chodnikach, albo w ogole w nich chodzic kilka godzin. Koturny są po prostu wygodniejsze, a zawsze to nie oblesne baleriny czy tenisówki, tylko obcas. a co do trampek sie zgadzam - wszystkie inne wymienione rzeczy może założyc normalna kobieta, ale nie trampki - to juz trzeba byc chorym na umysle. Ani wygoda (bo zwykle tenisowki wygodniejsze i tansze), anie wygląd, ani naturalnosc (sa sztuczne i smierdza, tenisowki sa czetso bawelniane) - nie wiem jak można. To dobre bylo na wf dla chlopcow, i to w latach 90-tych.

Gość poukładany artysta
@autor musi być jakims nieudacz Nie należę do nieudaczników, mam za sobą wiele sukcesów, o których nie będę tutaj pisał. Poza tym niczego mi nie brakuje, czasami wydaje mi się, że dostałem od życia zbyt wiele. @w dużej mierze sie zgadzam choc zwrot "ściskany w talii" brzmi strasznie... niby znawca mody a nie umie sie okreslic i wypowiedziec. 'Ps co jest nie tak w butach z otworem z przodu (peep toe)?' Nie uważam siebie za znawcę mody. Buty typu peep toe wyglądają moim zdaniem tak, jakby się rozpruły z przodu. Zdecydowanie bardziej podobają mi się klasyczne szpilki, chociażby takie jak te: http://www.asos.com/ASOS/ASOS-SCALA-Patent-Court-Shoe/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1704038&cid=6461&sh=0&pge=0&pgesize=200&sort=-1&clr=Nude+patent

Gość precz z PO
Ciekawy temat :-) ja ja też jestem facetem i podzielam zdanie autora, aczkolwiek nigdy aż tak szczegółowo nie wchodziłem w strefę damskiej garderoby. A może któraś z pań się zrewanżuje i napisze coś na temat męskiego stylu ubierania. Przecież nie powiecie, że jest dla was zupełnie obojętne czy Wasz facet chodzi na co dzień, np do kina w dresach czy w stroju eleganckim.

Gość kjasdgh5165
up

Gość OlaLAlala2
zamiast rozprawiac na temat damskiej garderoby ,pomowmy o meskiej,jak milo jest gdy facet jest czysto ubrany, odprasowany ;p ------------------- www.aleksandrawajnert.blogspot.com

Gość gość
trafiłeś w samo sedno