Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liiiiiiiiii

Jaką polecacie odżywkę do włosów...?

Polecane posty

Gość Liiiiiiiiii

Dziewczyny, jaką odżywkę polecacie? Jestem szatynką, mam łamliwe, niestety, włosy, rozdwajają się, i szybko przetłuszczają. Chciałabym sięgnąć po odżywkę, ale kompletnie nie wiem jąką, np. czy bez spłukiwania czy ze spłukiwaniem, i i ogólnie jaką. Może macie jakieś sprawdzone i możecie coś polecic??:)

Jeśli Twoje włosy mają skłonności do przetłuszczania się to uniakaj odżywek bez spłukiwania ;)

Gość Liiiiiiiiiiiiiii
Dzięki

a ja bym skomponowala sobie sama odzywke, wedlug mnie potrzebujesz keratyny - podstawowoa proteina do wlosow, http://www.e-naturalne.pl/pl/p/KERATYNA-HYDROLIZOWANA/160 - poczytasz o wlsciwosciach, do tego ekstrakt z melisy i b5 plus woda i masz odzywke gotowa. Jak bedziesz ja trzymac w lazience to do tego konserwant. Przykladowe proporcje: - keratyna: 4% - melisa: 3% - witamina b5 - 2% - konserwant 1% - woda: 90% jak mam cos doradzic to pisz, Ja od lat sama komponuje preparaty i mam pewnosc ze to dziala i do tego wiem ze dany skaldnik zostal tam naprawde uzyty w przyzwoitym stezeniu. Proste i szybkie do zrobienia.