Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutellanutella

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość nutellanutella

Robię ciasto z nutellą na zimno, plan jest taki ze mialam ubic smietan 36 i dodac dwa serki homo. Problem w tym ze ona mi sie nie chce ubic na sztywno : ( Czy jak pomieszam taką z serkami i wsadze do lodówki to zastygnie?? Czy mam cos dodac do niej zaby sie ubiła? Proszę o szybką odpowiedz kobitki bo jestem w trakcie robienia :) Dzięki

Gość nutellanutella
No halo, odpiszcie :) Bo nie bedzie deseru :(

Śmietan-fix jak masz to dodaj.. a ta smietana była schłodzona?? Ona powinna ci się ubić bez żadnych dodatków, a ile czasu ją ubijałaś i czym??

Gość nutellanutella
Mikserem, nie mam śmietan-fixu. Była dosyc schłodzona, tzn ona sie ubila ale nie na sztywno i teraz niewiem co bedzie jak taką dodam

włóż ja do lodówki na pół godz, w tym czasie jak masz mozliwośc to jedź po śmietan-fix do sklepu... :) a jak nie, to poczekaj i zobacz, czy jak zastygnie ta smietana, to czy tężeje trochę, jesli tak, to dalej ja miksuj na najwyższych obrotach i dodaj te serki i z powrotem do lodówki.

Gość nutellanutella
Ona zastygnie w lodówce czy będzie sie wylewac?

Gość nutellanutella
dzięki

Powinna zastygnąć.. ja w ogóle zawsze każdą masę przed nałożeniem na biszkopt, wkładam do lodówki, żeby ją mocno schłodzić, wtedy jest gęsta..