Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutellanutella

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość nutellanutella

Robię ciasto z nutellą na zimno, plan jest taki ze mialam ubic smietan 36 i dodac dwa serki homo. Problem w tym ze ona mi sie nie chce ubic na sztywno : ( Czy jak pomieszam taką z serkami i wsadze do lodówki to zastygnie?? Czy mam cos dodac do niej zaby sie ubiła? Proszę o szybką odpowiedz kobitki bo jestem w trakcie robienia :) Dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutellanutella
No halo, odpiszcie :) Bo nie bedzie deseru :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Śmietan-fix jak masz to dodaj.. a ta smietana była schłodzona?? Ona powinna ci się ubić bez żadnych dodatków, a ile czasu ją ubijałaś i czym??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutellanutella
Mikserem, nie mam śmietan-fixu. Była dosyc schłodzona, tzn ona sie ubila ale nie na sztywno i teraz niewiem co bedzie jak taką dodam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
włóż ja do lodówki na pół godz, w tym czasie jak masz mozliwośc to jedź po śmietan-fix do sklepu... :) a jak nie, to poczekaj i zobacz, czy jak zastygnie ta smietana, to czy tężeje trochę, jesli tak, to dalej ja miksuj na najwyższych obrotach i dodaj te serki i z powrotem do lodówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutellanutella
Ona zastygnie w lodówce czy będzie sie wylewac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutellanutella
dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Powinna zastygnąć.. ja w ogóle zawsze każdą masę przed nałożeniem na biszkopt, wkładam do lodówki, żeby ją mocno schłodzić, wtedy jest gęsta..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×