Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kąłdor

dobry podkład do 40 zł

Polecane posty

Gość 66655577755
dolaczam sie

Gość fguidsxcvbnjsd
od 50,60zł.

Gość 66655577755
ja chce odcien jasny ale kurwa wszedzie same ciemne dla spalonych skawerk

Fajnie kryje, nawilza, właściwie można do niego nie używać już pudru sypkiego, długo się trzyma, wygląda naturalnie, ślicznie pachnie, jest z dozownikiem minusem jest to, że podkreśla suchy naskórek. Cena to około 22 zł

ja też jasny dobra, 60 zł może być, bo mi jest potrzebny na kilka razy ;p a nie chcę jakiegoś badziewia, co zatyka pory i niszczy skórę :P a jakiej firmy są te dobre?

ooo, zainteresuję się ;p jestem ciekawa, czy ktoś z kafe...dobra, założę o tym temat

Jesli nie masz jakiś dużych problemów z cerą i chcesz lekki , jasny podkład to Dream Satin Liquid z Maybelline. Nie wiem ile kosztuje jakieś 30-40zł.

Na allegro możesz kupić Revlon Colorstay - ja kupowałam naprawdę masę różnych, nawet takich bardzo górnopółkowych, ale odkąd odkryłam ten to nie zmieniam - już od ponad roku :) Ma bardzo dużo odcieni (chyba 16), w tym jasne, nadające się na nasze karnacje, a nie tylko dla spalonych skwarek ;) No i jest w dwóch wersjach, dla skóry suchej i normalnej, i dla skóry tłustej i mieszanej (odcienie się lekko różnią!). Poszłam do Douglasa (gdzie kosztuje ok. 80 zł), dobrałam sobie odcień, i zamówiłam ten odcień z netu - z koleżanką, więc przesyłka też na połowę :) I wyszedł mnie 37 zł niecałe :) Mam w wersji dla skóry tłustej i mieszanej - trzyma się na twarzy 16 h, bardzo dobrze kryje i matuje, nie robi efektu maski i nie zapycha, fajnie zatapia się w twarzy i jest bardzo wydajny. Z lżejszych podkładów polecam bb creamy -hit w stanach, skopiowany przez japończyków ;) Początkowo były używane po operacjach plastycznych, zabiegach na twarz - bo są bardzo delikatne i działają leczniczo i pielęgnująco (coś jak krem tonujący, ale z dużo lepszym działaniem). Można je kupić na allegro (ok. 60 zł za 20 ml), ale bardziej opłaca się na ebayu - 29 zł już z wysyłką za taką samą pojemność :) Ja mam ten: http://cgi.ebay.pl/MISSHA-M-Perfect-Cover-BB-Cream-23-20mL-Yellow-Beige-/220732043401?pt=US_Makeup_Face&hash=item3364a7b089#ht_4185wt_905 I bardzo sobie chwalę. Robi na twarzy efekt fotoszopa ;) A wcale nie widać, że cokolwiek na twarzy jest. Bardzo naturalny i też wydajny (ja mam opakowanie 20 ml od czerwca do teraz, i jeszcze używam - a używam codziennie, albo jako podkład albo jako bazę pod podkład).

Gość 66655577755
lirene ma najjasniejszy odcien "naturalny" -on jest dla mnie za ciemny :(

Ale ten bb cream matuje i trzyma się maksymalnie 6h, jeżeli go przypudrujesz pudrem bambusowym :) Dla mnie do pracy jest w sam raz, po pracy już jest niestety starty. Ale i tak warto, polecam! :)

Gość julia2222
under twenty naturalny 02 13 zł w Rosmanie

a do jakiej cery? dobry nie znaczy drogi, mam loreala Infaillible wszystkorobiący, matujący itp góvna, za 5 dych -> badziewie uzywam Lirene baza + podkład i się sprawdza, za 25 zeta, testowałam wiele, ale pokornie wróciłam do polskiego

max facor lasting performance kosztuje kolo 40 zl. zbieram na niego juz pol roku. pragne go.

a jaki skladnik swiadczy o tym czy podklad bedzie zapychal pory czy nie????????

masz czerwoną cerę? nie daj sie skusić na Eucerin, wywalona kasa

no tyle wiem ale przieciez nie bedzie pisalo ''silikon'' ''olej'' ja pytam wlasnie jakich nazw przestrzegac. w kremach narazie odkrylam ze jesli pisze duzo ''oil'' i np parafinum liguidum to zapycha a te ktore tego nie maja nie zapychaja i nie robi mi sie wiecej pryszczy i to sprawdzialam juz a w przypadku podkladow nie umiem rozszyfrowac skladu sa jakies nieznane skladniki...

Gość hienka 26
używam Vichy za 70zł- dla mnie rewelacja

no dzieki ale dalej nic mi to nie dalo bo nie znalazlam grupy ''silikony''... ;/

Gość jkdshjdsk
Ja używam teraz Bourjois Healthy Mix, odcień 51- jasny, ale dla tych prawdziwych bladolicych będzie za ciemny. Jaśniejszy jest Gosh X-wear 11 porcelain- używałam i byłam zadowolona ;D