Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbdkola

rzuciłam dobrą pracę, założyłam działalność ,.. żałuję

Polecane posty

Gość belekaa
llllalllllllllaa znam goscia co sie tym zajmuje i trzaska niezła kase

Gość belekaa
kafe doswiadczenie doswiadczeniem ale jak widac to nie wystrczyło zeby przetrwać na rynku

Gość llllllalllla
ale na ilosci tak,w sklepie masz kase fiskalną na tagu....wybacz...Spotklam po latach moja kolezanke,handluja z mezem i pracownicami resztkami wykladzin dywanikami,maja duzo punktow po roznych miejscowosciach,z 3 lata temu to bylo,powiedzila mi za na tym badziewiu ma tka pensje....ze...poza tym ze pracuej od switu...ale do 13ej i ma czas dla rodziny a dyplom mgr wsadzila do szuflady..bo za 1,5 tys 8h siedziec w biurze nie bedzie,i maja new dom,pod miastem kilka aut..wiec wiedzie im sie dobrze

Gość llllllalllla
no to swietnie ze na bhp jest super;) j mam dochodowy zawód,,,tez podobno ale w cholere jaki czasochłonny i stresujący i wcale nie ma z tego mega kasy.. dostalam oferte z innego miasta ,daleko troche lepsza kasa,...chyba sie zwine i wyjade...

Gość belekaa
lllllalllllla ale to jest wlasnie ten pomysł!!Ona wstrzeliła sie w rynek , wyłapała zapotrzebowanie... Ale sory jesli ktos otwiera kolejny sklep made in china z ciuchami albo wszytsko po 4 zł to niech nie płacze ze sie nie udalo-bo to sie udac juz w tych czasach nie moze! Był czas na tania chinszcyzne , teraz juz ludzie zmądrzeli...

Gość belekaa
llllllallllla to jak masz dobrze platna prace na etacie to nawet szkoda myślec o wlasnym biznesie.

Gość llllllalllla
tzn..na probnym 2,5 tys daje gos,ale....połowa pojdzie na mieszkanie..i bede tam sama :( a na swoim bym wyszla i to niezle,,,ale musialabym hakowac clal dobe i byc pod telfonem...ja juz tak nie chce...jestem dojrzla ososba i chce miec czas dla siebie

Gość belekaa
lllllallllla no to nie ma szału z taka kasą...:-( ciezko sie utrzymac za 2,5 tysiaca. No chyba ze mieszkasz z rodzicami

Belekaa masz rację doświadczenie to nie wszystko ale żółtodziób może cały majątek stracić bez doświadczenia. A jeśli chodzi o wymyślenie czegoś nowego to nie byłbym taki optymista. Założysz coś nowego a inni Cię podpatrzą i zrobią to samo. Wkrótce masz sporo konkurencji dookoła. Sama wspomniałaś , że Twoja znajoma miała sklep przez piętnaście lat. Idę o zakład , że piętnaście lat temu dobrze prosperowała. Potem było coraz gorzej i gorzej aż przyszedł taki moment , że trzeba się zwijać. Pracownik etatowy im dłużej w swoim fachu pracuje tym jest bardziej ceniony. Choć wiem , że i ta sytuacja ma swoje wady.

Gość llllllalllla
e to na próbnym...i wykonastwo prac,,,moze i ciezka praca...ale....to nie to co teraz robie..tamte beda takie na odpierdol...jak na moj region to swietna oferta...na poczatek,ale jak podliczylam koszty mieszkania,ze trzeba tam wyjanjac i w ogole,,,to gorzej,teraz..mam na akord i raz dosc dobrze a raz zle,,,a tam stala kwota,maja kontrakt na 5 lat zapewniony a ja mogłanym byc czarnym koniem bo mam doswiadczenie i wile wniesc w tamta firma,.,,,tylko ta polska rzeczywistosc,,,,

Gość llllllalllla
moi rodzice w handlu 30 lat i 'bekneli" tzn tato.. mama rozwinela inna firme i daje rade....to taki czas ze trzeba byc flexi...dobrze piszesz jedni podpartuja innych trzeba wyprzedzac konkurencje i kombinowac

"adriands ja otworzyłm sklep odziezowy i to jest niewypał nic nie idzie, leze w tym miesiacu niemm na czynsz...a mam umowe na 3 miechy wylozyłm sie wj**ałm ok 40 ty pozyczone wdodatku 22:59 [zgłoś do usunięcia] belekaa moja kumpela włozyła 30 tysięcy w sklep z kominkami i teraz ryczy bo juz pare miesiecy musi dokladac do biznesu. mnie tez ciagnie zeby zaryzykowac ale strrasznie sie boje " Właśnie o pierdołach w tym stylu pisałem:P. " [zgłoś do usunięcia] belekaa adrians mnie to jakoś nie dziwi. Chcesz odnieść dukces to musisz wymyślić coś orginalnego, cos nowego, wstrzelic sie w rynek. A nie otwierać tysięczny sklep z odzieża" Nie musi być nowe:P.Np. nie słyszałem zeby ktoś w Polsce produkował sód albo potas na większą skalę:P.

Gość xls.xls
Tez mysle zeby rzucic etat i zalozyc wlasny biznes, ale niestety troche sie boje. Poki co mam nienajgorsza prace, boje sie ze jak nie wyjdie to nie bede miala do czego wracac.

Gość trahhhhq
o tyle jest optymistycznie ze choc ZUS jes 2lata ok366zl plus inne koszty to jakos da sie to popchnac,,,bo po dwoch latach jak wzrasta do chyba 950 to nuz jest kruchawo szczegolnie jak mala firma i obrot maly,albo drbne usługi

Gość bokserka_12
mam do zbycia po zakończeniu działalności towar sprzedawany na allegro, jest na niego dość duży popyt i jest bardzo popularny na allegro, cena po kosztach,ale najlepiej zakup całości sprzedałam 2500szt tej marki i mogę podać po jakich cenach idzie (skany z mojego konta allegro) i mogą być skany z kontabankowego, jakie miesięczne są dochody z tego. oferowany przeze mnie pakiet to 840sztuk Cena do negocjacji Na oferowanych pakiecie można zarobić 6tys.-8tys. Dominują bluzki i sukienki, są tez spodnie kurtki i stroje kąpielowe. Kolekcja wiosnenno-letnia Warunek jest jeden: transakcja musi być zrealizowana przed 16 maja. Można odebrać osobiście ubrania. kontakt:strefahurt@wp.pl

Gość tye5y5er
do llllllalllla A kim jesteś z zawodu jesli można wiedziec?