Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbdkola

rzuciłam dobrą pracę, założyłam działalność ,.. żałuję

Polecane posty

Gość bbdkola

no wiec 1,5 r temu odeszłam z pracy , dobrze płatnej i w miłym towarzystwie bo zachcialo mi się firmy, niestety kryzys dotknął i mnie i niestety nie mam zleceń :( będę musiała poszukac pracy na etacie, jak myśle o normowanym czasie pracy to mnie szlag trafia :( jakoś trudno mi się z tym pogodzić :(

Gość llllllalllla
a co robisz?

Jak jakieś pierdoły to nie jest dziwne:O.Ale polecam branżę rolniczą-zapotrzebowanie jest zawsze:D.Ale lepsza jest branża chemiczna i farmaceutyczna-to 2 jak się ma dobrą propagandę:P.

Gość llllllalllla
warzywniak?;) zwariowałes?wiesz jaka to harówka!

Gość bbdkola
praca polega na inseminacji loch pobranym wcześniej ejakulatem od knurów

Gość bbdkola
w branży technicznej, raczej nie pierdoły ale trudno zlecenia

Gość llllllalllla
i nie ma zapotrzebowania?toż to specjalistyczne wysoko..;)

Gość bbdkola
ciężka robota bo coraz trudniej o dobry ejakulat

Gość baaaardzo smieszne
ale macie ubaw!!kurde jak chcecie sobie robic jaja to zalozcie sobie osobny temat a nie szmaccie tego!

Gość bbdkola
jest spora konkurencja, trudno wbić się na rynek, mialam przez pewien czas stałe zlecenia, ale niestety tamta firma ma mniej projektów przez co ja jako podwykonawca też, dwa spore zlecenia wycofano ze względu na kryzys finansowy itd

Ostatnio czytałem , że jakiś facet - słynny na cały świat filozof zebrał ogromną ilość danych na temat pracy na etacie i pracę jako działalność gospodrczej Porównał je i stwierdził , że lepsza jest praca na etacie. Owszem marzyciele mogą powiedzieć , że Bill Gates prowadzi działalność ale takich jak on jest naprawdę mało. Sporo jest natomiast takich, którym się nie udało. o nich nie mówi TV , oni nie są celebrytami. Częściej skrycie przeszukują śmietniki itp. I to nie żart. Często też są skazani na pracę na czarno - bo co zarobią to im komornik zabierze. Smutna prawda.

Gość oiuyyuu
głowa do góry, przynajmniej spróbowałas i powinnas miec z tego satysfakcje w innym wypadku cały czas bys myslała i sie wkurzała jakby Ci cos nie szło w robocie co by było gdyby

Gość deefty
czy lepsza? Napewno łatwiejsza. Jednak ktoś te etaty tworzy. Nie wszystkie firmy są państwowe.

Zdarza się i tak. Nie zaryzykowałabyś, nie wiedziałabyś czy stracisz, czy nie. U mnie akurat było odwrotnie, wbiłam się, a w zasadzie wyliśmy się dobrze w rynek i nie żałuję, ale obawy były. Szkoda, że Ci nie wyszło. Dla mnie własna firma to coś najlepszego co mogło mnie spotkać. W życiu nie chciałabym już być normalnym pracownikiem.

Gość adriands
ja otworzyłm sklep odziezowy i to jest niewypał nic nie idzie, leze w tym miesiacu niemm na czynsz...a mam umowe na 3 miechy wylozyłm sie wjebałm ok 40 ty pozyczone wdodatku

Gość belekaa
moja kumpela włozyła 30 tysięcy w sklep z kominkami i teraz ryczy bo juz pare miesiecy musi dokladac do biznesu. mnie tez ciagnie zeby zaryzykowac ale strrasznie sie boje:-(

Gość belekaa
adrians mnie to jakoś nie dziwi. Chcesz odnieść dukces to musisz wymyślić coś orginalnego, cos nowego, wstrzelic sie w rynek. A nie otwierać tysięczny sklep z odzieża

Gość belekaa
znam tez taka co otworzyla komis dla dzieci. Pomysł fajny sprawdza sie w angli a u nas kichaaaa! juz zwinela interes

Gość belekaa
w moim miescie jeden gosc kupił mały pawilonik. Najpierw prowadził w nim sklep zielarski ale to klapa, pozniej otworzyl odziezowy ale po roku zamknoł a teraz ma tam jubilera i jak widać był to strzał w dziesiątke. Przebranżowiał sie az wreszcie trafił na rynek zbytu

Gość llllllalllla
moi rodzice na sklepie popłyneli strasznie ...zaległosci byly wszedzie,bo tato wierzyl ze z dołka wyjdzie,,,handel to ciezki kawałek.... moze rusz d*** i przerzuc sie na handlowaie na targu choc z tego co wiem ciuchy ida b zle,ludzie szukaja wszystkiego co b tanie ..chyba

Gość belekaa
lllllallllla a wlasnie ze sie nie zgodze z toba!! Ludzie juz maja dosc taniej chinszczyzny i ciuchów na raz czy dwa. Juz wiekszosc rpzekonala sie co sa warte te tanie sklepy made in china. A co do reszty sie zgadzam, handel to bardzo ciezki kawalek chleba. To co jeszcze sie przyjelo w moim miescie to kwiaciernia. Babeczka otwarła na totalnym uboczu nikt jej nie wrozyl sukcesu a ona juz z 10 lat prowadzi kwiaciernie i ma takie zamowienia ze sie wyrobic nie moze

Gość belekaa
kafe tak ten facet miał kase wiec szukał. Co najsmiesznejsze jego zona prowadzila od jakiś 15 lat sklep oidziezowy i tez zlikwidowala. Ciuchy to tragedia lepiej sie to to nie pakowac

Wielu ludzi myśli bardzo prymitywnie. Jak konkurujesz z chińszczyzną to musisz być od nich droższy bo oni nie opłacają zus a robocizna jest o wiele tańsza. Wielu tego nie rozumie. porówna cenę w Twoim sklepie i u chińczyka/wietnamczyka i pomyśli , że ten polak to ździerca bo inni mają taniej.

Gość belekaa
ale wiecie w co warto zaryzykowac? np szkolenia bhp, przeciw pozarowe itd. Przeciez to sa cykliczne coroczne szkolenia w firmach wiec zapotrzebowanie ejst ogromne

Gość llllllalllla
moze i masz racje,ale to badziewie idzie,sztuczne koszule męsie skarpetki ktore bawełny nie widziały czy posciel...przez lata wszystko drozało a pensje stoja w miejscu w sumie....wiec,,,sa ludzie ktorzy maja kase ale ogolnie jest bida

Gość belekaa
llllllalllla takie sztuczne skarpety kupuja bidoki a pamiętaj ze na bidokach nigdy biznesu nie zrobisz

Gość llllllalllla
mozna nawet zrobic technika bhp bo to 2 letnie,moze i dobry pomysl,,,