Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rarasek9009

Jak potrzeba rady, nie ma nikogo... Może Wy mi doradzicie??

Polecane posty

Gość Rarasek9009

Sprawa ma się następująco. Mieszkam od 6 miesięcy w UK. Pracowałam, ale niestety mnie zwolniono, bo praca się skończyła. Musiałam na szybko znaleźć coś, żeby pomóc facetowi, który pracował, ale wiadomo, nie chcę robić z niego woła, więc chwyciłam się pierwszej lepszej pracy, tak się stało, że było to sprzątanie w hotelu. Pomyslałam, spoko, kilka goodzin dziennie, zawsze parę groszy wpadnie. Podpisałam umowę. Spoko. Podałam moje konto w banku. Moja "szefowa" powiedziała wpierw, że wypłata w środę (zeszłą) tak jak pozostali, czyli dostanę kasę za dwa przepracowane dni ( niedziela i poniedziałek, gdyż w poniedziałek robią przelewy) pomyślałam, spoko. Ale za chwilę stwierdziła, ze jednak w piątek, bo za późno podałam to konto. No spoko. Później pojawił się kolejny problem, gdyż stwierdziła, ze nie mam 22 lat, i nie będę zarabiała 5,93, tylko 4 funty z groszami. Jednak powiedziała mi to dopiero w czwartek :o Sprawdziłam w internecie, i rzeczywiście, jest coś takiego, ale na nieco innych zasadach. Pogadałam z nią, to zaczęła się mieszać, i powiedziała mi, że nie wie, ile będę zarabiała, to okaże się w środę przy wypłacie :o powiedziałam, że przecież miałam dostać kasę w piątek, powiedziała, że jednak w środę :o nosz kurwa... Dzisiaj, po siedmiu dniach pracowania bez przerwy, dała mi payslipa, czyli kartkę z moimi zarobkami. Powiedziała, ze tam będzie pisało ile zarabiam. Ja otwieram kopertę, a tam, 0 funtów :o Pytam, o co chodzi, to ta zaczęła kombinować, że no... że tak jest... ble ble ... Poszłam pracować wkurzona, dziś ostatni dzień, jutro wolne, zobaczymy w środę, jaka wypłata będzie. Pod koniec dnia, ona mi oświadcza, że jutro nie mogę mieć wolnego, bo dużo pracy :o Myślałam ze zjade... 8 dni pracy pod rząd?? Niee no.. A na końcu dodała, że wypłata nie w środę, a w piątek. Wyszłam wkurzona. Teraz nie wiem co robić. Iść jutro? Nie iść? Darować sobie tę pracę? Czuję się robiona w konia... Nie mam nawet kogo się poradzić, więc pomyślałam, ze może Wy napiszecie, co byście zrobili w takiej sytuacji... Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi...

Gość Rarasek9009
uppp

Gość Rarasek9009
tzn no niby nie w konia... Umowa obejmowała "conajmniej 10 h w tygodniu" Na temat płacy chyba nie było szczegółowo, tylko właśnie "najniższa krajowa"... chodzi mi o to, czy jutro iść, czy nie iść, miałam mieć wolne, a wychodzi, że 8 dzien pojde, przeciez to sie zajebać idzie :/ Co z tego że pracuje po 5 h dziennie, ale muszę godzinę dojeżdzać, no i zapierdalać, bo to nie jest jednak siedzenie przy kawce...