Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie wymyśliłam

Przyjęcie w domu

Polecane posty

Gość tak sobie wymyśliłam

Moi rodzice kupili niedawno dom. Na parterze jest bardzo obszerny salon połączony z jadalnią (zajmują prawie cały parter, jest tam jeszcze tylko kuchnia i łazienka, żadnych pokoi). Myślałam o tym, żeby zrobić przyjęcie poślubne właśnie w domu rodziców. Nie chodzi tu o pieniądze ale o własną wygodę. Nie planujemy zaprosić wielu osób. Maksymalnie 50. Miejsca spokojnie wystarczy, ze stołami i krzesłami nie będzie problemu. Gorzej będzie z zastawą stołową, myślicie, że można wypożyczyć gdzieś taką zastawę, np od restauracji? Myślałam o zatrudnieniu firmy kateringowej i kilku kelnerów. Co myślicie o takim przyjęciu? Wolelibyście być zaproszeni do jakiejś restauracji czy typowej sali weselnej? Nie chciałabym być odebrana przez gości jako skąpiradło, które żałuje pieniędzy.

Możesz wynająć firmę cateringową i dostarczą ci wszystko,nawet stoły i obrusy.Taka impreza w domu jest fajna bo nie ma limitu czasowego

Możesz zostać uznana za skąpą. Wesele w domu - marny pomysł. To już nie te czasy, kiedy gotowało się w domu, a jeśli wynajmiesz catering, to za tą cenę spokojnie zamówisz salę w restauracji. Bez kłopotu dla Was i rodziców, bez bałaganu