Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapitan jachtu

jestem nieśmiały i chcę zaprosić dziewczynę

Polecane posty

Gość gazzzellla
ok- plaszczenie sie to wcale nie dzwonienie do dziewczyny piaty raz z rzedu (z luzackim usmiechem w glosie i kolejna propozycja spaceru).plaszcenie sie to wtedy kiedy ona olewa cie na mksa (to kluczowe)- tzn zartuje z ciebie, wysmiewa, wymysla ci a ty do niej jak do ognia... ... jak nie dziala kolejna propozycja randki (z z reguly dziala jesli sie choc troche podobasz a ona nie kocha w innym beznadziejnie chocby) to najlepiej na humor i przyjaciela tzw ;-) zblizac sie do dzieczyny. inna kwestia czy ona warta takich zachodow;-)

Gość kapitan jachtu
a podobno słyszałem że faceci którzy wstydzą się dotknąć czy pocałować dziewczynę są od razu traktowani z obrzydzeniem, bo przecież w pewnym sensie "nie mają siły". jak to jest? nie chcę żeby mi ręce drżały... na co mogę sobie bezpiecznie pozwolić??

Gość gazzzellla
zadnej tajemnicy tu nie ma . zadzwon i staraj sie byc swobodny i usmiechniety.przedstw sie i zapytaj np czy cie pamieta ;-)i zawies glos. pamieta ze ty masz sluchac , wsluchiwac sie w jej reakcje a nie w to co ty mowisz bo to ci da wiedze ktorej pragniesz- co ona czuje. musisz ja obserwowac. jak reguje na twoje slowa etc. no normalnie zadzwon i powiedz ze bylo milo, chcialbys to powtorzyc i bylbys szczesliwy (jakikolwiek) gdyby znalazla dla ciebie czas (np ....jutro, pojutrze wieczorem, w dien...zaproponuj cos )

Gość kapitan jachtu
rany tego się właśnie obawiam bo choć jestem stanowczy i z lekka bezczelny w życiu zawodowym to tu jestem kompletnym ciapą! i to się musi skończyć!!!

Gość kapitan jachtu
dobra zadzwonię za chwilę:> trzymaj kciuki !

Gość gazzzellla
daj spokoj. to trzymam kciuki ! pamietaj ze dajesz jej swoje zainteresowanie !!! czyli C O S !!! dzwon i juz ! facetem badz ! i powidz jak bylo !;-)

Gość kapitan jachtu
kurde nie odbiera , ile tak mogę próbować żeby się nie skompromitować? jak zoaczy kilka połączeń nieodebranych z mojej strony to pomyśli że jestem jakimś tępym napaleńcem...

Gość kapitan jachtu
na rozmowie kwalifikacyjnej po angielsku się mniej denerwowałem niż tutaj...

Gość gazzzellla
i tu ci instynkt dobrze mowi. nawet jesli naprawde jest zajeta - max dwie proby w odsteie np 05-1 h. nastepnego dnia abo pojutrze ponownie. jak nie odpowie to jej wysli sms o tresci np prosze oddzwon .i podpis ;-) jak bedziesz dzwonic jak idiota (a czesto----np 5 razy po sobie--nieeeeeeeeeeeee to nie zadziala a wlasnie zle wraenie ywrze ;-)

Gość kapitan jachtu
więc dzwoniłem dwa razy, wyślę też sms i jak nie odpowie to sobie daruję ją

Gość kapitan jachtu
dzięki gazzzellla, pomogłaś dużo

Gość majeczkamajeczka
jesteś uroczy :)

Gość kapitan jachtu
no dziękuję, ale skąd możesz to wiedzieć:P

Gość majeczkamajeczka
Twoja nieśmiałośc ma dużo uroku, to może być w pewnym sensie pociągające, ale nie wszystkie dziewczyny to lubią. . Może za bardzo chcesz zrobic dobre wrażenie i budując swój obraz wytwarzasz sztuczną sytuację, która dodatkowo Cie stresuje. Może lepiej postawić na szczerość i jeśli będą drżały Ci ręce na następnym spotkaniu to po prostu powiedz, że się denerwowałeś przed spotkaniem i że to dla Ciebie nowa sytuacja, jeśli się przy tym uśmiechniesz i obrócisz to w żart to mądra dziewczyna to doceni. To może być ujmujące. :) To jednak powtarzam działa z pewnością nie na wszystkie dziewczyny. W każdym razie powodzenia :)

Gość majeczkamajeczka
Oprócz tego jeśli chcesz na niej zrobić wrażenie to użyj swoich atutów. Same komplementy i płacenie za dziewczynę nie wystarczą, bo takim sposobem niczym się nie wyróżnisz. Wykorzystaj rzeczy, w których jesteś dobry, swoje pasje i zainteresuj ją nimi, oczywiście nie zanudzając. Przypomniało mi się jak mój chłopak, z którym jestem już pięc lat, na początku naszej znajomości opowiadał mi na jakiej zasadzie działa głośnik. Może to głupie, ale wydał mi się wtedy bardzo męski, z tą "tajemną wiedzą", która zawsze chyba pozostanie poza zasięgiem mojego humanistycznego umysłu. :) Nie wiem czy moje rady Ci się na cos przydadzą, ale być może jest to pewien trop :)

Gość kapitan jachtu
wiesz, mam pasje i uzdolnienia, ale... ręce mi drżą w sytuacji randek. to wszystko jest tak popieprzone, że nie wiem. inaczej w pracy, na studiach a inaczej na randce, wiele razy widziałem jak dziewczyna zaczyna mnie się brzydzić z powodu nieśmiałości. to wrażenie w jej oczach było szczególnie dojmujące, mimo, że na studiach/w pracy widziała mnie w postawie dominującego i błyskotliwego. wiem że możesz mi nie wierzyć ale ja jestem taki rozdwojony. czasem nie chcę się zadawać z dziewczynami czy rozmawiać o nich bo wychodzi mój lęk. nie jestem ani brzydki ani biedny ani bez pasji czy talentów tylko chorobliwie nieśmiały i aż mi głupio to wszystko pisać i tak się wypytywać ale ja nie mam tej wiedzy i dystansu do siebie który by mi pozwolił ją nabyć. próbuję od 3 lat systematycznie przełamywać nieśmiałość - został tylko jeden jej bastion - dziewczyny i kurde tracę wiarę. jak byś mnie w pracy poznała to byłbym inny: bystry, pracowity, dobrze się zpowiadający kreatywny dowcipny umiejący negocjowac i wywierać wpływ a tu jestem zerem i już tego nie mogę.

Gość majeczkamajeczka
nie nakręcaj się tak :) myślę, że jedyne co możesz zrobić w takiej sytuacji to obrócić stresujące momenty w żart i tym rozładowywać napięcie. Jeśli będziesz dodatkowo stresował sie tym, że się stresujesz to nigdy nie przełamiesz tego zaklętego kręgu. :) próbuj, aż do skutku!