Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

plamienie w 24 dniu cyklu

Polecane posty

przez ten cykl postanowilam mierzyc temp. mialam niby skok w 17 dniu cyklu ale chyba spowodowany tym, ze troche pozno sie obudzilam tego dnia. w okolicach tego skoku mialam lekkie plamienia - ale koloru brazowego - myslalam, ze to owulacja. ale dzis - w 24 dniu cyklu tez mialam jakby skok temp (tylko niestety tez troche pozniej sie obudzilam niz zazwyczaj) no i wieczorem , gdy cwiczylam aerobik, poczulam lekki bol brzucha i na wkladce mialam krwawienie - czerone, takie blado czerwone . zawsze tak mialam w ciagu cyklu, tylko jakos nie probowalam zapamietac w ktorym to bylo dniu cyklu. no i teraz sie zastanawiam czy to czasem nie jest owulacja teraz? ale z drugiej strony 24 dzien cyklu to troche pozno.... chociaz cykle mam 29 - 34 dniowe. jz sama nie wiem co i jak? czy jest jakas szansa ze ze mna wszystko w porzadku?

Gość cyki cyki
Skoro mierzysz temperaturę, to wiesz, jakie są zasady: o stałej porze, bez wstawania z łóżka. Bodajże jest tolerancja do 8 rano. "Niby skok"- to jaki? Podaj te wartości, w których był skok (nie pisz całego cyklu).

ale czy w ogole owulacja w 24 dniu cyklu daje jakiekolwiek szanse na zajscie w ciaze?

Gość cyki cyki
:D a czemu nie? Ważne, że masz owulację, a dzień to już inna sprawa.

Gość A może owulację
miałaś wcześniej, a teraz mialas plamienie implantacyjne?

moze jeszcze ktos sie wypowie?

a czy to mozliwe ze mialam plamienie implentacyjne, jesli stosunek mialam w czwartek wieczorem, w sobote rano i w sobote wieczorem? a wczesniej nic? czytalam ze to palmienie implantacyjne jest w okolo tydzien po stosunku... wiec u mnei to chyba nie to...

dodam jeszcze ze innych stosunkow w tym cyklu nie mialam....

Gość A może owulację
Piszesz mi tu dniami tygodnia, a ja przeciez nie wiem, które to były dni cyklu. Jeżeli współżyłaś w okolicy tego 17 dnia cyklu, gdzie jak piszesz, mogła byc owulacja, możliwe, ze zaszłaś w ciążę. A czy poza temperaturą, nie odczuwasz np pobolewania brzucha, płodnego śluzu, plamienia itd? Bo do obserwacji cyklu właśnie te sprawy sa niezbędne. Ja np odczuwam owulację bardzo, brzuch bolo mnie gorzej niz przed miesiączką, a o ilości śluzu nawet nie wspomnę;)

ok, no wiec wspolzylam 23 dnia cyklu, 22 i 21 dnia cyklu...

Gość A może owulację
No to logiczne, ze jeśli owulacja była wcześniej, to nie ma szans na ciążę. jeżeli natomiast owulacja byłaby 24dc, to całkiem możliwe jest tez zapłodnienie.

ale czy plamienie inplantacyjne moze byc na drugi dzien po stosunku?

Gość a czy Ty w ogóle masz pojęcie
co oznacza IMPLANTACJA ZARODKA? bo z tego co piszesz nie sądzę:O zarodek zagnieżdża się pomiędzy 5 a 12 dniem po owulacji odpowiedz sobie sama zatem na swoje pytanie

Gość A może owulację
A ja myślę, ze ty nie masz pojęcia o swoim organiźmie. Tak mi jeszcze przyszlo do głowy, ze może po prostu masz zakłóconą gospodarkę hormonalną i przez to te plamienia w trakcie cyklu. Można zrobic badanie krwi na hormony i wtedy będziesz miała pewność. Co do twojego pytania- nie nie można miec plamienia implantacyjnego dzien po stosunku.