Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bueheheheh

po co brać ślub?

Polecane posty

Gość bueheheheh
a nie macie problemów w urzędach i innych instytucjach? :) w szpitalach itp?

Gość onaghk
nie mamy nie bede brala slubu zeby miec cos latwiej w urzedzie zalatwic

niestety w naszym kraju jak mogą utrudniają wolnym związkom, np. jeśli taka para ma dziecko bez ślubu nie dostaną zwrotu z PIT za dziecko itd. robią co mogą, żeby upieprzać ludziom życie :(

Gość jetsem szczxęsliwym mężem
Oczywiście że są. Jeżeli takowe są zawierane z powodów które wymienię to nie ma szans na wróżenie z fusów - takie nie mają szans: 1. Naleganie rodziny - partner partnerka podoba się rodzinie, nam nie do końca pasuje; 2. z przyzwyczajenia - długo się tkwi w związku i z nudów wymyśla się małżeństwo; 3. uroda przesłania wszelkie wady - mega atrakcyjny partner/ka której zazdroszczą wszyscy dookoła; 4. dla majątku, kasy - w życiu różnie bywa i pieniądze raz się ma raz się ich nie ma; małżeństwa z rozsądku to mit; 5. Jeżeli nie czuje się że z tym drugim na dobre i na złe - i to całkiem poważne stwierdzenie;, często ludzi chcą być tylko na dobre - złe ich nie interesuje; 6. Facet jest dojrzały dopiero kolo 30 :D 7. kobieta wychodzi z założenia że na sex facet musi zasłużyć; 8. brak zaufania - jeżeli bardziej wierzysz sąsiadce, najlepszej przyjaciółce, kiedy nawet zdarzą się sytuację podejrzane i nie potrafisz zaufać swojemu facetowi - to ślub nie jest dla ciebie; 9. Ślub bo "przytrafiło" się dziecko; 10. Bo wydaje sie że go kochasz - musisz mieć pewność. Pozdrawiam :D

Gość bueheheheh
ufff... u siebie nie widzę żadnego z powyższych :)

zgadzam sie do jednego ,ciezko jest cokoliwek zalatwic w Polsce jesli nie masz takiego samego nazwiska jak partner lub nie posiadasz upowaznienia :( na szczescie mieszkam w kraju gdzie jest mi to niepotrzebne... kocham mojego faceta i chce z nim byc,ale to on zawsze martwi sie ,ze jak cos mu sie stanie to ja zostane z niczym... bo choc mamy wspolne konto bankowe i na wypadek ''zlego'' byloby ono zablokowane,a testament , no coz mozna obalic... tak wiec milosc jest miloscia ,ale sa sprawy ktore niestety sa tez obok...

Gość mireczkaa
ja już długo żyję bez slubu i powiem Wam, że nie mamy żadnych problemów, żeby ckolowiek załatwić. A z tym PIT-em to ktos nieźle pojechał :) Mój facet rozliczał się z naszym dzieckiem i zwrot dostał, więc błagam , nie piszcie bzdur. A po co ludzie biorą ślub? Bo generalnie "tak wypada" :) Powinno być "po bożemu"- związek, narzeczeństwo, ślib, dzieci- kropka. Do tego dochodzi niepewność kobiet, bo "skoro kocha to czemu nie chce się żenić"- może jednak nie kocha??? I tak to idzie. Aaa, i jeszcze pejoratywne nacechowanie słowa "nieślubne dziecko" :) Tak to widze.