Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość E ona ona E

Len mielony

Polecane posty

Gość E ona ona E

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie picia tego lnu zmielonego :) Otóż robie to tak - łyżeczkę lnu zalewam gorącą ale nie wrzaca woda 3/4 szklanki I nie wychodzi mi z tego glutek ;) Nie wiem czemu, ma to bardzo plynna konsystencje a nie powinno tak być prawda? Co robie źle?

Gość o boże na tym lnie
wyrażnie pisze 1 łyżka na mniej niż pół szklanki wody.. może lejesz za dużo albo dajesz za mało lnu ..ja też to robie i mam glutek a nie wode;/

Gość karetaa
musisz go kilkakrotnie zamieszać w ciągu ok. 5 - 10 minut i po tym czasie powinien zgęstnieć

Gość klkl
a na co ten len?

Gość albo na śluzik albo na
zaparcia w ciąży :-)

Gość E ona ona E
U mnie jest napisane łyżeczka na 3/4 szklanki :) Wiec moze faktycznie to za dużo. Len na śluz, chce spróbować, na razie to poruszyl moje jelita, ale to dobrze ;) hehe :) Jestem w 7 dc, efektów oczywiście nie ma. Ciekawe czy sie pojawia bo wiesiolek bralam 4 cykle 3x2 i nic :)

To zależy od tego jaki len używasz. Len mielony, który ja stosuję http://av.pl/6010,len-mielony-odtluszczony-200g-200g-oleofarm.html to jego jedną łyżeczkę (a nie łyżkę!) zalewa 3/4 szklanki gorącej wody. Jednak dla lepszego smaku dodaję często mleko, jogurt lub sok. Len mielony właściwości ma takie, że uwalnia śluzy, dzięki czemu poprawia pracę układu trawiennego i jelit. Dodatkowo jest dobry dla osób odchudzających się.