Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanna89

KIEDY DZIECI...?

Polecane posty

Witam Was hm trapi mnie pewna sprawa, a mianowicie, kiedy Waszym zdaniem jest czas na dzieci..? w jakim wieku?ja mam nieskończone 22 lata, teraz w listopadzie będę miała i teraz ide na 2 lata na studia i jeszcze mam w planach jakąś podyplomówkę, ponieważ mam rente socjalną więc chce wykorzystać do końca, ale chciałaby chyba po studiach to będzie jakoś 25 lat , hm a może zamiast na wiek lepiej patrzeć na swoje warunki i możliwości finansowe..?jak uważacie??

No jeśli planujesz studia to się powstrzymaj z maleństwem, bo później możesz nie dać rady.

hm no właśnie to by było takie wychowywanie na waiarta i chyba cała nasza rodzinka byłaby umęczona . A jeżeli ktoś ma ochotę porozmawiać na INNY temat nieh go stworzy lub poszuka czegoś ciekawego dla siebie. POZDRAWIAM :)

Gość no coz............
ja zdecydowalam sie na pierwsze dziecko w wieku 34 lat ;-). Nie zaluje :P

Gość ja tam nosze spodnice olowkowa
to chyba zalezy tez od pratnera, nie? psizesz tak, jakbys chcila sama sie zaplodnic ja uwazam, ze studia to dobry czas na dziecko, jak ma sie odpowidxialnego partnera ktpory pracuje

heh.... może dziwnie to zabrzmiało...hm pewnie, że zależy od partnera,mój kochany owszem pracuje, ale ma troche pasji i widze, że jeszcze potrzebuje czasami sie wyszaleć, a ja już mam licencjat ide teraz na mgr i jeżeli wszystko sie nam poukłada to myśle, że może po studiach...my jednak bardziej patrzymy niestety na te finanse..,no i chcielibyśmy mieszkać sami.. bo narazie mieszkamy na stancji....ale jak widze po 30 też może być fajnie ;)

Gość NIe ma jednoznacznej
odpowiedzi.... My zdecydowaliśmy się na pierwsze dziecko jak ja byłam po studiach i oboje pracowaliśmy. Urodziłam synka mając 25 lat, mąż miał 28. Wróciłam szybko do pracy, popracowałam, mały podrósł i teraz czekamy na drugie maleństwo. Obecnie mamy 29 i 32 lata.

Gość mojekontoweczko
Ja mam 26 lat. Dziecko planuję urodzić mając 33-35 lat.

Gość alaola22222
mojekontoweczko "planuje urodzić" nie zawsze idzie z parą "z urodzę dziecko". to nie empik, że zamiawiasz jak książkę i czekasz... za te 7 lat może się okazać, że będziesz miec problem bo już w tym wieku (26 i mniej) wiele kobiet boryka się z niemożnością zajścia w ciążę. Teraz zdrowe pary długo czekają choć są i tacy co im się za 1 - 2 razem trafia. Moja siostra czekała ponad 3 lata nim zaszła. Mogłabym tak wymieniac i wymieniać. A gdyby patrzec na warunki "cud marzenie" to mało osób miałaby dzieci. Jesli możecie utrzymac siebie i macie dach nad głową to... Moim zdaniem najlepszy czas na dziecko jest wtedy kiedy przyszli rodzice z pełną świadomością są gotowi je począć.

Gość mojekontoweczko
Wiem, że wiele par ma z tym problem ale jeszcze więcej problemu nie ma. Więc za bezsensowne uważam, rodzenie teraz bo później może się nie udać. :)

Gość alaola22222
zgadzam się ale myslę, że wiek nie powinien być żadnym wyznacznikiem jesli oboje sa dojrzali, moga utrzymac siebie i są pewni, że juz czas na dziecko :)