Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam ojca

Szukam ojca - zaginął 20 lat temu.

Polecane posty

Gość Szukam ojca

Szukam swojego ojca. PCK i fundacja Itaka nic nie wskórały przez te wszystkie lata. został uznany za zaginionego. Wyjechał do pracy za granicę - Grecja. Ostatni ślad o nim urywa się własnie w Grecji 15 lat temu. Doszły nas tylko plotki, że zamieszkał z jakaś Greczynką i spłodził 4 dzieci. Jak mogę dalej go szukać? Matka zawsze mówiła, że był złym człowiekiem, jednak ja chciałbym go odnaleźć i poznać. Przecież człowiek przez tyle lat może się zmienić.

Gość fa.ce.tt
www.detektywi.pl ten program na tvn

Gość fa.ce.tt
sory, to jest www.detektywi.tvn.pl

Gość Szukam ojca
Facet, szukam realnego rozwiazania. wiec nie pieprz mi farmazonów tylko daj jakaś sensowna rade.

Gość fa.ce.tt
dobrze ci radze

Gość Szukam ojca
Moze to pomozwe w poszukiwaniach - znak szczegolny ojca: tatuaż serce-na siusiaku

Gość Szukam ojca
Jezeli chcesz sie podszywać to robisz to w nietaktowny i uwlaczający mi sposób.

Gość Szukam ojca
Sory juz znalazlam ojca,wlasnie wrocil ze sklepu

Gość Szukam ojca
Mowila mi ciotka kuzynki mojej kolezanki ze szkoly.

Gość Szukam ojca
Jakiś facet z naszej miejscowości wyjechał do pracy do Grecji razem z nim. Mowił, że go widział. Ale po raz kolejny potwierdzam, że to plotki, więc nie wiadomo czy to prawda.

Gość krucafuks
Po co Ci to? Stracisz czas i pieniądze, a na koniec przezyjesz okropne rozczarowanie. Twoja mama ma racje- ktos kto zostawia rodzinę bez słowa nie zasługuje na pojednanie. Gdyby chciał Was odnaleźć już dawno by to zrobił, choćby przez rodzine, znajomych, portale społecznościowe.

Gość Szukam ojca
Musze znalezc ojca ! Przecież powstalam z jego plemnika !

Dopytaj go gdzie go widział, w jakiej miejscowości itd. Może powinnaś pojechać na miejsce rozejrzeć się. Taniej wyjdzie osobiście jechać niż wynajmować detektywów, którzy wyciągną kase a g .. zrobią.

Gość Szukam ojca
Moj ojciec ma nietypowe imie Konstancjusz

Gość Szukam ojca
Nie będę oszukiwał, że chodzi o pieniądze. Matka nie ma tylu pieniędzy, żeby utrzymać mnie na studiach. Pracuje, ale to nie wystarcza na samodzielne utrzymanie w mieście studenckim. Jeżeli wystąpiłbym o alimenty, to ściągane byłyby w od babci, która niestety nie ma wysokiej emerytury, a sami wiecie, że te 100zł miesięcznie, które dostaje starczą za zakupienie sieciówki i paru rzeczy do jedzenia...

Gość Szukam ojca
Ty o 11:56!! nie podszywaj sie!

Gość krucafuks
Nie wiem jak to jest z statusem osoby zaginionej(i czy Twoj ojciec takowy ma). Najlepiej w sadzie wystapic o alimenty, jesli dochod w rodzinie jest niski, sciagane beda z funduszu alimentacyjnego i scigany bedzie ojciec jako dłużnik, nie babcia.

Gość krucafuks
Chyba dochod netto na osobe nie moze przekroczyc 725 zl

Gość Szukam ojca
11:57 podszyw, jestem dziewczyna Kasia, mam 57 lat

Gość Szukam ojca
Moj ojciec ma status zaginionego. Jednak dowiadywałem się parę lat temu, że dopóki babcia żyje to ją obarczą alimentami. Dlatego nigdy nie wniosłem żadnego pozwu do sąd.

Gość Szukam ojca
Z tym dochodem to jest juz totany meksyk. W zaszłym roku pracowałem w Szczecinie w markecie - na miesiąc zarabialem ok. 700zł. Nie mam zameldowania w swoim miesice studenckim, więc moje zarobki zostały wliczone we wspólne gospodarstwo domowe. Więc na stypendium socjalne nie mam szans, a tym bardziej na jednorazową zapomogę. Matka ma 1200 na rękę, a ojczym 800zł renty inwalidzkiej z czego większość środków idzie na leki. Teraz jeszcze przeszedł zawał, więc jego cała renta znika w mgnieniu oka. A sami wiecie ze 1200zł to starczy na opłaty i trochę do przypakowania lodówki...

Gość krucafuks
Po 10 latach mozna uznac osobe zaginiona za zmarłą, wystap o rente po ojcu. Sprobuj pojsc po porade prawna, albo napisac posta na forumprawne.org, ktos na pewno doradzi.

zapomnij... nawet jak sie odnajdzie w tej grecji to o ile nie jest poszukiwany za granica to polskie prawo nic od niego nie wyciagnie. a on do polski widac sie nie wybiera. ale jezeli rzeczywiscie nic mu sie nie stalo to fiut nie z tej ziemi zeby zostawic swoje dziecko, zone i matke.

Gość Szukam ojca
Napisałem posta na forum prawnym. Zobaczymy czy coś poradzą. Zostawił dwojkę dzieci i matke oraz straszne długi, które matka spłacała jeszcze 2 lata temu. O wydanie mi paszportu matka walczyła w sądzie ponad 3 lata. A może znacie jeszcze jakaś fundacje, która pomaga finasowo studentom w takich sytuacjach?

Gość moze i glupie ale
sprobowales go albo jego dzieci znalezc przez nk albo face'a?

Gość Szukam ojca
Znalazłem dość dzietna rodzine w Paragwaju. No ale to wydaje mi sie nie mozliwe...