Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghgfffgf

czy poprosić babcię o pomoc?

Polecane posty

Gość ssssssssssss
Miesięcznie będziesz miała 100 zł razy 5 miesięcy, to masz 500, a semestr na zaocznych to od 2000 w górę. Więc na tej stówie chyba się jednak nie skończy.

Tak się zastanawiam, co kurwa innych obchodzi czy chce iśc do pracy czy nie. Czy powinna brać od babci, czy nie :D Wszystko jest pojebane.

Gość gfdsffddf
może zjadę jaką s pracę, nie wiem... głupio mi prosić o jakąś sumę konkretna cz powiedzie c 200 zł miesiacznie, a babcia nie jest osobą taką domyślą, która interesuje się mną, czy mnie rozpiszcza nigdy taka nie byal... nie mam z nia relacji kochana babcia...odwiedza ja, bo wiem ze wypada, nigdy nie zapominam od imienianch, dniu babci itd, a ona nie skalda mi nigdy zyczen a dzien dziecka, urodziny jak to robia inne babcie;/

Gość ssssssssssss
Jeżeli nie masz z nią dobrych relacji, to nie powinnaś prosić ją o pieniądze, szczególnie że to będzie Twoja stała potrzeba przez kolejne 5 lat :o Twoja sprawa w sumie, tylko nie jedź po niej, jak Ci odmówi "bo kuzynce daje". Daje, bo chce.

Gość gfdsffddf
w życiu bym nie jechała, jak co to tylko 3 lata, bo lic, a po drugie we wakacje myślę, że się odrobię i w inny możliwy sposób

Gość ssssssssssss
Pomyśl nad tym zanim podejmiesz decyzję. Nie masz kasy, ale mimo to wybierasz sie na drugi kierunek i nie wiesz z czego zapłacisz semestry. Do tego weź pod uwagę, ze każdy dodatkowy termin na zaocznych jest płatny i mało nie kosztuje. Porywasz się z motyką na słońce - jednego kierunku nie umiesz skończyć, a robisz następny. Obudzisz się za rok jak nie dasz rady ich pogodzić a do tego bedziesz musiała rezygnować, bo np Ci kasy nie wystarczy.

Gość bosa ale w ostrogach
Lepiej nie stresować Babci proszeniem o pieniądze. Ty na jednym kierunku nie dajesz rady, to po co zawracać głowę drugim. Pieniądze wyrzucane w błoto.

Gość bosa ale w ostrogach
Chore ambicje