Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beattaaa

Smoczek - od kiedy????

Polecane posty

Gość beattaaa

Od kiedy dziecku można podawać smoczek? Nasz mały ma 7 dni dopiero i mu już daliśmy. Nie mogliśmy powstrzymać odruchu ssania, ssał rączki, pieluszkę, rękawy ubranka, wszystko co mu wpadło w łapki, jak mu nie pozwalaliśmy to płakał wniebogłosy. Bardzo go uspokaja smoczek. Nie wiem czy nie za wcześnie mu daliśmy smoczek. Lekarka ma przyjechać za 2 dni. Kupiliśmy smoczek tommee tippee ortodontyczny.

Gość dsddadaaa
Ogladalm wczoraj program na temta smoczkow, wiadomo lekarze odradzaja ale mowili ze jak juz chc sie podawac to nie wczesniej niz 3 tyg od narodzin

Gość erty
moja dostala juz w szpitalu i kazde dziecko na sali tez mialo

Gość beattaaa
Po podaniu smoczka od razu bardzo się uspokaja. Już nie mogłam patrzeć na rękawy jego ubranek i jego rączki.

Moja dostała w 2 dobie życia jak musialam isc do wc i wyjąć jej pierś z ust a coś wsadzić w zamian :P Rodzilam w super spzitalu gdzie nikt nie robil wielkich halo z karmienia piersią, smoczków, butelek, dokarmiania itd. Matka robilą co chciala, polozne wspieraly i pomagały. Jeju czemu ja tam 2 poprzednich nie rodzilam to bym sobie zaoszczędzila nerwów, stresu itd... A jeśli chodzi o smoczek to starsi mieli od kiedy wrocilam do domu (jakas 7,5 doba) nigdy nie byli z nim przesadnie zzyci i szybko i bez bólu sie go pozbyli. Np dla Loli sluzy tylko do zasypiania. Podurda go troszkę a potem jak zaśnie to wypada jej z buzi.

Gość beattaaa
Wiosenna mama zazdroszczę Ci pobytu w takim szpitalu. U nas tak fajnie nie było i może dlatego mały jest nerwowy.

beata moja kuzynka ma córe w wieku Loli i jej nie dali smoczka bo to swinstwo... mala tak ssa palec ze ma jeden taki wymemlany i teraz jej rekawiczki najkladają zeby nie ssala.. i przyzwyczajaja do smoczka na szybko. Nie wiem co lepsze. Ja polecam MAM BABY, ekstra jest taki malusi do malej buzi idealny :)

a ja się własnie zzastanawiam nad smoczkiem...mały ma niecałe 4 miesiące, nie dostał nigdy smoczka, a od niedawna zauwazyłam, ze namiętnie ssie palce, a nawet całą pierś.. nie wiem już co gorsze ssać smoczek, czy paluszki?? ehh

Gość milena82
A niby od kiedy weszły jakieś zalecenia, że smoczków się nie podaje do któregoś tygodnia życia? Można zwariować od tych wszystkich wskazówek z dupy wziętych. Kto to w ogóle wymyślił? Skoro dziecko pije z butelki to używa praktycznie takiego samego smoczka. To co jak kobieta nie może karmić piersią to dziecko pierwszy posiłek dostanie po trzech tygodniach bo smoczka wcześniej nie można dać? Większej bzdury nie słyszałam.

to jest NACISK NA KARMIENIE PIERSIĄ W szpitalu w ktorym rodzilam pierwszą 2 tak właśnie bylo. Z M bylam prawie tydzien i nie mialam mleka musieli ja dokarmiac to jej dawali kubkiem albo strzykawką, a butelki nie pozwolili mimo ze wiedzialąm ze nie bede karmic no bo czym jak juz 7 doba a mleka nie ma! Robili wielkie afery o butelkę, smoczek itd.

viva los dj Moja w 4 miesiącu wkladała całą pięść do buzi hehe przy tym wszystko co dorwała w swe łapki. Okazalo się ze mała już ma 1 ząbka, a za nim drugi :) dzis ma 5 miesiecy i ma 2 pełne na dole jedyneczki :) SMoczek uspokajający to nie to samo co smoczek przez ktory sie karmi. Co za idiotyczne wskazówki. Mialas w ogole dziecko? czytalas ksiazki pisane przez specjalistow? oczywiscie nie zawsze trzeba sie nimi kierowac. A jak dziecko potrzebuje smoczka to zamiast uspokajającego daj mu smoczka od butelki. Zobaczymy czy w ten czas bedziesz taka mądra, bo dziecko cie zjebie porządnie. Moja smoczka nie chciala, ale z butelki chetnie piła i tu dziecko widzi roznice. Taka durna kobieta jak Ty nigdy w niczym nie bedzie widziala roznicy, bo nie wie co z czym sie je:/

Dziecko nawet jak smoczka nie dostanie, bedzie ssac wszystko co do łapek mu wpadnie a i tak odruch ssania i tak mu pozostanie i jak dlugo by mialo ssac smoczek tak dlugo bedzie ssac kciuka, piastke czy tez inne w jego pobliżu rzeczy takie jak... pieluszka, zabawka, gryzak. Dziecku co potrzeba trzeba dac, kazde dziecko rodzi sie z nieco innymi nawykami i nie wolno mu odmawiac. To jeszcze nie jest etap wychowywania. W tym tempie mozg dziecka rozwija sie bardzo szybko i lepiej by dziecko sobie spokojnie lezało czy spalo, niz by mialo sie spazmy nabawić, bo to niezdrowe i prowadzi do nadpobudliwosci u dzieci.

Gość gość
zapytaj ekspertow w tym temacie, a jezeli poszukujesz dobrych smoczkow to polecam www.esska.com.pl swietna jakosc i naprawdey duzy wybor dla kazdej mamy