Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa022

czy to ciaza?

Polecane posty

Gość Ewa022

Witam ;) Mam 22lata jestem na 3roku studiow. Nie mam natomiast doswiadczenia na temat ciazy itp. A wiec o 4tyg. Spoznia sie mi okres dodam ze ostatni mialam 22lipca cykle mam regularne w sierpniu nie dostalam go w ogole. Od paru tyg czuje rowniez bol w piersiach, czesto chodze siusiu, temp mam 37.1 stopni czasem pobolewa mnie brzuch i dolna czesc plecow. Nie przejmowalam sie tym gdyz takie objawy mialam zazwyczaj na miesiaczke lecz wystepuja one caly czas a okresu wciaz nie mam. Tydz temu zrobilam test z rannego moczu wyszly 2 wyrazne kreski. Nie wiem co dalej robic ???

Gość cyki cyki
Skoro miałaś przy teście ulotkę, to na pewno było jak wół napisane, że dwie kreski t o ciąża. Idziesz do lekarza, powinno być już widać zarodek z bijącym sercem. Da ci skierowanie na badania krwi i moczu, zważy, zmierzy ciśnienie. Powinien założyć kartę ciąży.

Gość blizniaki buahhhhaha
nie wie co robic hahahaahhahaah dobre

Gość mama malej dzidzi___
no teraz to juz zostaje zyczyc pwodzenia ;))

Gość htrcyht
fajna prowokacja jesteś w ciąży, dbaj o siebie, bierz kwas foliowy i witaminy dla ciężarnych najlepiej z omega 3 , nie bierz żadnych lekarstw i umów się na wizytę do ginekologa jak nie chciałaś być w ciąży to mogłaś się zabezpieczać

Gość ostatnią @ miałaś 22 lipca
i piszesz, że @ spóźnia Ci się 4 tygodnie?:O chyba 2 miesiące:O

Prawidlowo powinnam miec 22sierpnia miesiaczke lecz nie dostalam a tu mamy juz 19 wrzesnia i nadal nic. Tak na tescie bylo ze 2 kreski to ciaza. Ja niby to wszystko wiem ale jakos nie potrafie tego odtworzyc na realnosc byla to by moja pierwsza ciaza i nie mam na ten temat wiedzy jak w tym przypadku postepowac. Nikomu jeszcze o tym nie mowilam procz mojemu narzeczonemu ktoremu pokazalam wynik testu. Nie mowie ze nie chce tego dziecka tylko po prostu ciezko mi sie odnalezc w tej sytuacji. Zbytnio nie dowierzam moze dlatego ze jeszcze nie widac brzuszka i wydaje mi sie wszystko normalne. Pozdrawiam ;)

Gość cyki cyki
Hehehe, a czemu ma być ci widać tak od razu brzuch? Że tak powiem: trzymaj kciuki, żebyś nie miała żadnych uciążliwych objawów.

Tak ja wiem ze od razu nie widac ;) Tylko mi sie wydaje ze wszystko jest ok bo go wlasnie nie widac... I zyje normalnie jak zawsze czesto nawet o tym zapominam... :) Boje sie natomiast wizyty u ginekologa nie wiem czemu gdy o niej mysle przechodza mnie dreszcze i ciagle odciagam z tym spotkaniem u ginekologa :/

Gość cyki cyki
No ale nie masz obowiązku pamiętania, że jesteś w ciąży. Naprawdę, ciesz się, że tak lekko przechodzisz przez ten stan i oby tak zostało. A gina się boisz jako lekarza, czy tego, co ci na wizycie powie - że coś nie tak?

Tego co powie najbardziej... Zreszta sama nazwa 'ginekolog' zle mi sie kojarzy... Przyznam jeszcze ze nigdy u ginekologa nie bylam jakos mnie odpycha od gabinetu :/ wiem ze dziwna jestem... Zreszta moj narzeczony mowi ze nie wierzy w test i ze to nic pewnego.. Moje zdanie jest inne te objawy i w ogole przeczucie.

Gość cyki cyki
Heheh, to niech nie wierzy, ale test mówi sam za siebie. Możesz jeszcze zrobić badanie z krwi, ono się nie myli. Zresztą jak test wyszedł ci pozytywny i inne sprawy czujesz, to (raczej) jesteś w ciąży. Ginekolog jak ginekolog, na pewno zbada cię na fotelu, czyli zajrzy do środka ;) Masz 22 lata i u gina nie byłaś, trochę dziwne, ale w sumie nie mi to oceniać. Teraz nie masz wyjścia ;)

Nie bylam nigdy bo jakos mnie odpychalo zawsze i odpycha. Nie lubie przy obcych sie rozbierac a tym bardziej pokazywac miejsca intymne ( wrrrr... Az mi dreszcze przechodza ) w tej sytuacji nie mam jednak wyboru bo wazniejsze jest zdrowie dziecka(jesli w ogole jes) chcialabym wiedziec czy sie prawidlowo rozwija jakie jest duze i jak ja mam o siebie dbac w tym czasie ? Bo jak juz wspomialam predzej nie mam wiedzy na ten temat tyle co z biologii w szkole ;)

Gość cyki cyki
No ale poród to będzie maga rozbieranka i pokazywanie :D także na wizyty u ginekologa czas najwyższy. Nie rób nic sama na własną rękę i nie czytaj "porad" na forach. Tyle ci mogę poradzić. Wystraszysz się jeszcze niepotrzebnie, a po co? Naczytasz się o bzdurach większych lub mniejszych. Masz dbać, żeby dobrze było hehe. Jedz to, co ci smakuje (oczywiście bez głupot) i rób to, na co masz siłę i ochotę.

No tak ale chcialam sie z kims podzielic moim problemem tyle tu madrych i doswiadczonych kobiet :* Mysle ze dopiero dam sie namowic jak to wszystko do mnie dojdzie uswiadomnie sobie ze to ciaza. Bo jak na razie to niby wiem ale tak nie do konca jakby mi sie przysnilo :/ dziekuje za rady :* :*

[zgłoś do usunięcia] Ewa022 No tak ale chcialam sie z kims podzielic moim problemem tyle tu madrych i doswiadczonych kobiet :* Mysle ze dopiero dam sie namowic jak to wszystko do mnie dojdzie uswiadomnie sobie ze to ciaza. Bo jak na razie to niby wiem ale tak nie do konca jakby mi sie przysnilo :/ dziekuje za rady :* :* ****************************************************** Oj kochana chyba to ciąża :)! Trzymaj sie!

Gość Agnieszka356
Ewa022 Ile narzeczony ma lat?