Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w koncu mama

Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o swojej ciąży?

Polecane posty

Gość w koncu mama

Staraliśmy się o dzidziusia i w końcu się udało! Jednak mamy problem jak podzielić się tą szczęśliwą wiadomością z otoczeniem. Dla mojego męża przygotowałam romantyczną kolacje i przed deserem wręczyłam mały prezencik, w którym były buciki(wiem, trochę zerżnęłam z filmów), była to dla nas wyjątkowa i bardzo wzruszająca chwila. Tylko teraz mamy problem co dalej, kiedy i w jaki sposób powiedzieć o tym naszej rodzinie i przyjaciołom? Lubimy celebrować takie momenty więc zwykłe ogłoszenie tego np. na facebooku nie wchodzi w grę. Jak to wyglądalo u was?

Gość huhui
a musisz z tego robic taka szopke? Codziennie setki tysiecy kobiet ulega zaplodnieniu, wiec to naprawde zadna wielka nowina, szczegolnie dla znajomych, ktorych jedynie postawisz w klopotliwej sytuacji, bo beda zmuszeni do mowienia "tak sie ciesze, gratuluje" kioedy tak naprawde maja to w dupie:D

Gość antrykot wołowy
huhui :D

te wszystkie ceregiele z bucikami kokardkami skarpetkami takie płytkie i kolacja świeczki :O i szopka z oznajmieniem znajomym czego oczekujesz po tej deklaracji ?

Gość yytytyth
a ktory mesiąc?? bo ponizej 4 miesiąca sie jeszcze nikomu nie oznajmia (oprocz parnrerowi) lecz jak powyej 4 mies. to juz raczej pewna ciaza niz np drugi miesiac,wtedy normlanie powiedz ze pierwszy potomek przywita swiat dajmy np kwietniu 2012 r. i juz ludzie domyslą sie o co caman

Gość w koncu mama
Niczego nie oczekuje, uwazam po prostu, że niektórym momentom w życiu powinno się nadawać odpowiednią rangę. Teraz tak świat gna do przodu, że na nic nie mamy czasu, ważne nowiny przekazujemy smsem. Mamy dość zgraną grupę przyjaciół, są to normalni ludzie, którzy umieją się cieszyć ze szczęścia innych. Jak zaprosiliśmy ich spontanicznie do siebie do domu na przyjęcie z okazji zaręczyn, to wszyscy przyszli, choć nie wiedzieli jaka to okazja, a jak im powiedzieliśmy to wszyscy się cieszyli i świętowaliśmy do rana. W tym przypadku wiadomo, że to ostra impreza do rana odpada.

Gość w koncu mama
9 tc, dlatego zastanawiam się kiedy powiedzieć. Wiem, że w pierwszym trymestrze się nie powinno ale mnie skręca z radości. Poza tym znajomi zauważą, że nie piję, nie chodzimy na sushi itd.

Sorry, ale jak Ciebie czytam to smiac mi się chce... wielkie mi rzeczy, bo zaszłaś w ciążę... no ok, radosna nowina, ale chyba bardziej dla Ciebie i męża, nie myśl że każdy będzie skakał do góry bo będziesz matką. Za bardzo się wczułaś.. " jak to powiedziec"...zaproś ich na romantyczną kolację :O wiesz?:O takie rzeczy powinno się oznajmiac naturalnie, a nie robic szopki:O i pytac o to na kafe:O

Gość polegałm
"ZWYKLE ogłoszenie tego np na facebooku" Jak można ogłaszać na facebooku że sie jest w ciązy??????????? Co Twoich znajomych obchodzi że jesteś w ciązy, co chwila ktoś z otoczenia zachodzi... Nie kumam cie....

Gość pokaz im ten topik
beda miec 2 w 1 - i info o twojej ciazy i niezla zabawe z ciebie :P

Gość zuzizak
dla mnie to dość infantylne zachowanie, potrzebujesz być pępkiem świata? To wynajmij knajpę, porozwieszaj wszędzie buciki, kaftaniki, smoczki a dania zamów w kształcie embriona. I zaproś tylko na obiad, więc długiego chlania nie będzie. A potem zrób pępkowe dla przyjaciółek, wynajmij do tego agencję, zorganizują ci tort i te inne bzdety. I już. Będziesz usatysfakcjonowana.

Problem Twój jest tak, że myslisz, że skoro Ciebie skręca z radości na tę myśl to przyjaciół też będzie.. ta.. pogratulują i tyle... nie jesteś jedyna co dziecka się spodziewa :O nie wiem skąd to pytanie w ogóle :O

Gość w koncu mama
Dla nas przyjaciele to taka druga rodzina, jesteśmy bardzo blisko i nie każdy zachodzi, nie rozmnażamy się jak króliki. Każdy ślub w naszej paczce czy ciąża jest bardzo przez nas przeżywana i cieszymy się z daną parą, pomagamy, wspieramy jak tylko potrafimy najlepiej. I bardzo proszę o kulturalne zachowanie, jestem w ciąży nie mogę się denerwować!

Gość o Matko ale problem
Normalnie, że będziecie mieli dzidziusia :P

Gość jiojoij
Zapros znajomych na kolacje i poloz kazdemu na talerzu mala zielona fasolke🖐️

ogłoszenie na Facebook nie wchodzi w grę a czy uważasz że zawsze musisz swoją osobą absorbować innych uważasz że wszyscy muszą dzielić twoja radość

Gość Pani Kitsune
Eh... ciężko zrozumieć, że Twoja ciąża to nic nie znacząca rzecz wśród ludzi naokoło?

Gość olivia dunhammm
to dla wlasnego zdrowia opusc to forum i nie denerwuj normalnych

Kto Ciebie denerwuje?? prawdę Ci ludzie piszą.. jak poinformowac to normalnie W KONCU SIĘ UDAŁO, BĘDZIEMY MIELI DZIECKO .. a co Ty chciałaś zrobic... myslisz, ze jesli dla Cb ciąża koleżanki to przełom w życiu to dla niej również...? czym Ty chcesz się dowartościowac...

Gość zuzizak
nie wypisuj bzdetów, to nikt ci nie napisze co o tym myśli i nie będziesz się denerwować.

Gość w koncu mama
Z fasolką fajne! :) Oczywiście, że będę robić pępkówkę, każda moja koleżanka robiła, która była w ciąży, był tort normalny, pieluszkowy, różne zabawy dla przyszłej mamy, często też dekoracje w kolorze płci dziecka, było bardzo miło. W naszej paczce jestem 3 ciężarówką.

Gość o Matko ale problem
jiojio.... haha rozbawiła mnie Twoja wypowiedz - dobre :P

Gość tamali
Ja wlasnie pare dni temu musialam udawac podekscytowanie ciaza kolezanki, czy ciezarne naprawde nie czuja, ze te wszystkie gratulacje ochy i achy sa wymuszone przez sytuacje?

Gość o Matko ale problem
wiedziałam,że Autorka będzie się zastanawiać nad pomysłem z fasolką hahaha

Gość Pani Kitsune
"jestem w ciąży nie mogę się denerwować!" Święte krówsko ! :O Zachowujesz się jak mała dziewczynka w gwiazdkę. Opanuj się, zostaniesz matką, czas porzucić takie dziecinne rzeczy.

a skoro mówisz, ze zauważą, że nie pijesz na imprezach no to jak ktoś zapyta czemu, to chyba się domyślą... i już będą wiedziec..!

Gość o Matko ale problem
Autorko ile masz lat?

Gość w koncu mama
Nie chce się dowartościować, zawsze zaręczyny, ślub czy ciąże w naszej paczce znajomych przeżywamy dość mocno, cieszymy się itp. Tak jak w rodzinie, już pisałam. Czy tak trudno zrozumieć, że można mieć normalnych przyjaciół i normalne szczęśliwe życie i się po prostu z takiej wiadomości cieszyć razem z przyjaciółmi? Wy życzycie wszystkiego co najgorsze swoim przyjaciołom i jak kupują nowe mieszkanie albo biorą ślub to im nieszczerze gratulujecie a w myślach wyzywacie od złodziei???

ktoś wyżej napisał coś fajnego... że te ochy i achy są wymuszone na rzecz sytuacji i to prawda.. bo rozumiem jeszcze w rodzinie jak siostra czy córka, ale znajomi raz są raz ich nie ma.. boze, co za obrządki 'KONKURSY DLA PRZYSZŁEJ MAMY" powiedz, że masz 17lat..

Gość w koncu mama
Mam 27 lat.