Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_się_boję

MOJA 15LETNIA SIOSTRA... WEJDZ MOZE POMOZESZ

Polecane posty

Gość bardzo_się_boję

Moja 15-letnia siostra ostatnio sporo chorowała, miała powiększone węzły i złe wyniki (dwucyfrowe ob), gorączka nie ustępowała, więc trafiła do szpitala na dziecięcy oddział, zrobili jej usg węzłów i okazało się, że ma tam torbiel i będzie ona wycinana w specjalistycznym szpitalu :( Powiedzcie mi proszę, na czym to polega, jakie bywają w takich przypadkach rokowania, czytam na necie, ale połowy nie rozumiem i już mi serce pęka, że to biedactwo czeka operacja 😭

ciesz się że to torbiel a nie nowotwór. tak naprawdę usunięcie torbieli to dość prosty zabieg.

Gość bardzo_się_boję
Ale to nie ma ryzyka, że nowotwór? To mniej poważne i jak wytną, będzie dobrze?

nikt ci tu nic nie powie bo ani to nie jest forum medyczne, a nawet jakby było to żaden lekarz nie będzie wyrokował w sprawie czyjegoś zdrowia na podstawie ogólników w stylu "dwucyfrowe ob". bądź dobrej myśli

Gość ola pola fasola
co ty.. to cos w tyslu hmm..pobierania krwi heheh blache... tylko tak powaznie brzmi moja babcia miala wycinane 8 razy i zyje.. ile lat ma siostra?

Gość ola pola fasola
widze widze 15

Gość bardzo_się_boję
Ja chcę tylko wiedzieć, czy to bardzo poważne, czy nie muszę się tak obawiać, bo od rana, gdy się dowiedziałyśmy ogólników od lekarza, mama płacze, ja szukam i nic nie wiemy, a serce pęka.

Gość ola pola fasola
bedzie dobrze zobaczysz to mala operacja w tyslu wyrostka..

Gość bardzo_się_boję
Chcę tylko, by było dobrze, wolałabym sama chorować, byle jej zaoszczędzić cierpienia, ona jest taka wrażliwa i źle znosi pobyt w szpitalu... A tu zamiast wieści o wyjściu, takie coś... Tak ją kocham i nie chcę, by się jej coś stało :(

Gość mamutkowa
Jeżeli określono to jako torbiel to spokojnie. Powinno być ok po zabiegu. Torbiel może z czasem stać się złośliwa, ale jak lekarze nie mówili nic o tym to tak się nie stało. Spokojnie.

Gość bardzo_się_boję
To tylko było usg węzłów i konsultacja laryngologiczna, nic więcej nie wiadomo póki co i chcą ją wysłać do innego szpitala, bo tu nie operują takich rzeczy. Tak bardzo się boję, oczy już mi puchną, będzie musiała leżeć 60 km od domu w szpitalu po zabiegu... Dlaczego to wszystko spotyka moją biedną, małą siostrzyczkę :(

Gość bardzo_się_boję
Eh