Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia Wostok

Czy ludzie dobierają sobie przyjaciół przez pryzmat wyglądu?

Polecane posty

Gość Amelia Wostok

Tzn czy zaprzyjaźniaja sie tylko z ludźmi raczej atrakcyjnymi czy też podobnymi do nich samych, bo wydaje mi się że nawet przyjaciół dobiera się teraz na podstawie wyglądu. LAdnego atrakcyjnego wyglądu. Nieatrakcyjne z wyglądu osoby są skazane na porażkę i na polu uczuciowym i koleżeńskim. :o

Gość tak tak ..
nie, chodzi raczej o podobieństwo emocjonalne

niewiem widzisz ludzie lubia tez dozo robic na pokaz np ale masz fajnego faceta ale ladny tez bym tak chciala... a kolezanki chca mniec ladnych przyjaciol zeby wszyscy ich lubieli i zapraszali wszedzie...i miec dozo ludzi wokol siebie ... bez sensu tak jak mysla niektorzy.. oni nigdy niebeda szczesliwi...

Gość tvims
Myślę, że wygląd ma znaczenie w dobieraniu znajomych. Po prostu lubimy ludzi podobnych sobie, podobnie myślących, ubierających się czy wyglądających. To naturalne.

niewiem ale niema to dla mnie znaczenia powinno sie dobierac charakterem a nie wygladem...

Gość spageddddtttti
co za pierdolenie, która z was ma brzydkiego bliskiego przyjaciela od kilku lat? Po co w ogóle kobiecie "przyjaciel"? Jeśli posuwa kogoś w kakao to sprawa wydaję się banalna. Osobna kwestia co dla niej oznacza słowo przyjaźń. Jeśli mowa o znajomych, kolegach to wygląd nie ma znaczenia. Przyjaciel kobiety musi być przystojny, jeśli nie spełnia jej wymagań musi mieć w sobie pewne cechy, które ją pociągają. Kobiety lubią mieć deskę ratunkową, naiwni faceci łatwo ulegają. Ona wleję w ciebie wszystkie swoje emocje, będzie szczera jak nigdy wcześniej, ale nie bez powodu. Oczekuję od ciebie tego samego. Przez pryzmat twojej osoby zacznie dobierać sobie następnych partnerów. Jeśli jesteś z natury empatyczny to masz przesrane. Być może przez jakiś czas poczujesz się dla niej ważny, ale to złudzenie. Ona potrzebuję ciebie dla zrozumienia innych mężczyzn. Przy okazji każda z was jest wybredna więc miło jest na czym oko zawiesić prawda? Oczywiście bez niuansów o czym wie każdy najlepszy przyjaciel swojej najlepszej koleżanki. :)

Gość norma111111
Przyjaciele kobiet to dla nich wycieraczki. Szkoda mi ich bo najczęściej działają z czystej intencji.

Gość powazna
Chcesz mieć z głowy przyjaciela bo za dużo usłyszał? Powiedz mu że kochasz go jak brata. Sprawdzony sposób na tych nieudaczników :-):-)

Gość mebrne
Tak. Większość ludzi się do tego nie przyzna, ale to prawda, przynajmniej jeśli chodzi o przyjaźń z osobami przeciwnej płci. Jeśli jesteś brzydki/brzydka możesz mieć atrakcyjną koleżankę/ kolegę, ale tak naprawdę będziesz dla niej kumplem drugiej kategorii. Na bliższą przyjaźń są niewielkie szanse. Oczywiście są wyjątki od tej reguły, ale stosunkowo rzadkie.

Gość Co to da?
Gadacie głupoty

Gość absolut nie nie, licza sie sie
ciekawe , sympoatyczne osobowosci , mowie z cala odpowiedzialnoscią.

Gość Samanta_Melrose
U mnie jest wręcz przeciwnie. :D Wolę mieć nieatrakcyjne koleżanki, przy których ja wyglądam super. I tak jestem ładna, jednak super laski mnie onieśmielają i nie chciałabym się z takimi przyjaźnić.