Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna niepewna

z czego czerpiecie PEWNO SIEBIE?

Polecane posty

Gość pewna niepewna

jw..

Gość mienfi3nv4vi
ja jezdym pewno siebie bom pinkna

Gość pewna niepewna
oczywiscie poprawka PEWNOSC siebie

Gość a gdzie ciotka była
z wiary

Gość Ladislao
Ja z wiary w Boga. Czytam Biblie i tym się kieruje.

Gość rabarbar*
Pewność siebie to cecha charakteru, wykuta, wydrążona przez doświadczenia życiowe, pogłębiana przez szukanie latami odpowiedzi na pytania dot. życia, świata, sensu jednego i drugiego, obserwacji zachowań ludzkich> Dalej poprzez rozwijanie swojej duchowości, modlitwy, pracy na sobą. Pewność siebie to także dar zaszczepiony przez rodziców, którzy kochają/kochali Cię miłością absolutną.......

Gość z poczucia wlasnej wartości
:-0

nie ta minka - miała być taka :-)

Gość z nikąd jej nie czerpie
po prostu ja mam. Nie rozumiem za to niesmialych ludzi i tych, co nie umieja sie upomniec o swoje, a znam nawet dziewczynę, która nigdy nie kupuje w sklepie innym, niz samoobsługowy, bo wstydzi się prosic sprzedającą o produkty i nawet jak musi iść dużo dal;ej i zapłacic wiecej - to to zrobi, ale nie może sie przemóc i powiedzieć "poprosze mleko".

ja wolę sklepy samoobsługowe - bo można wszystko pomacać i pooglądać do woli :-) Ale to nie ma nic wspólnego z pewnością siebie. Ale masz rację. Ile jest na kafe tematów: boję się odbierać telefon. Tego nie pojmuję.

Gość ann 80
@z nikąd jej nie czerpię a skąd pomysł, że wszyscy nieśmiali ludzie nie mają pewności siebie? :) Może i często tak jest ale nie zawsze. Mój chłopak jest nieśmiały. Za to nie jest żadnym frajerem co boi się pójść do sklepu, apteki itp. W zasadzie to on czerpie pewność siebie ze mnie. A ja to mam od zawsze :)

do sklepu czy apteki to boja sie isc ci ktorzy cierpia na fobie spoleczna a pomyslalas skad bedzie czerpal swoja pewnosc siebie twoj chlopak .... jak przestanie byc twoim chlopakiem? od kogos innego ? :D

Gość guuuuuuuuuuuuuuu
z czego czerpiesz pomysly na tak debilne pytania? Zawsze debil wyjechał ze swoimi mądrościami :o

Gość ann 80
Czemu nie zwróciłaś się do (@z nikąd jej nie czerpie) z tą fobią tylko do mnie? Jestem świadoma tego, że takie coś to anty społeczność lub coś w tym rodzaju. Tylko szkoda, że wiele osób myli to z zwykłą nieśmiałością, tak jak kolega do którego wcześniej się zwróciłam. Nie odpowiem na Twoje pytanie bo się nad tym nawet nie zastanawiałam. Ale zanim go poznałam widziałam po nim, że nie brakuje mu pewności siebie. Będąc ze mną nabrał jej trochę bardziej :)

Gość rabarbar*
Witajcie, ja tu chce sprostować wczorajszą wypowiedź z 9.57, miałam tu na myślii poczucie własnej wartości, a nie pewność siebie. Poczucie warości to nie pewność siebie. Pewność siebie, według mnie to przekonanie, że jakieś osobiste walory, predyspozycje upoważniają daną osobę do jawnej arogancji wobec otoczenia. Zwykle towarzyszy temu próżność, egocentryzm, brak empatii i okazywanie wyższości wobec innych. Człowiek o poczuciu własnej wartości nie musi się uważać za pępka świata, ani za kogoś lepszego od innych. Człowiek o wysokim poczuciu wartości nie porównuje się z innymi, wygrywa lub przegrywa tylko w rywalizacji o jakąś sprawę, sam natomiast nigdy nie jest stawką w żadnej konkurencji. To tyle z mojej strony. Miłego dnia.