Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcemy sprawic radosc

MARZYCIELSKA POCZTA

Polecane posty

Dzisiaj w tv zobaczylam reportaz o MP postanowilam , ze napisze "razem" z moim 2.5 letnim synkiem list do jakiegos chorego dziecka zeby mu sprawic radosc. Jest ktos na kafe kto pisal takie list przez MP do chorych dzieci? Podawaliscie jakies swoje dane osobowe?Przesylaliscie zdjecia wlasne i swoich dzieci. Prosze piszcie . :)

chyba nie tylko ja ogladalm ten repotaz bo nie mozna stony otworzyc :(

Gość a ja.....
fajnie, że napisałaś. Ja nie słyszałam o czymś takim, ale chętnie bym napisała. Strona nie wchodzi

wlasciwie to jeszcze nie napisalam dopiero mam zamiar ale wlasnie str nie wchodzi :( Mysle, ze pewnie duzo ludzi teraz na nia weszlo bo reportaz szedl jakies pol h temu.

podnosze :) nikt sie nie wypowie?

ja pisałam takie listy z dzieciakami, z którymi pracuje ja pisałam list, a dzieciaki robiły prace plastyczne możesz przesłać też Wasze zdjęcie, a potem kartkę na Święta tak nie wiele dla nas, a dla tych dzieci, to coś DUZEGO

napisalm juz krotki list do pewnej 5-letniej dziewczynki chorej na raka ktora na szczescie jest w domu ale przyjmuje leki i 2-3x w mies musi jezdzic do szpitala na badania i pobieranie krwi i rodzice pisza ze to ja napawa strachem i bolem . Bardzo mnie tym ujela za serce i postanowilam wlasnie do niej napisac. mamy z mezem male gospodarstwo rolne i myslalm zeby porobic zdjecia zwierzetom domowym i jej razem z listem wyslac :) bo z samego listu chyba sie tak bardzo nie ucieszy. Jak myslicie????

oczywiście,opowiedz jak wygląda Wasze życie i pokaż je na zdjęciach, na pewno sprawisz jej radość:)

podnosze

Podnoszę :) Strona Marzycielskiej Poczty działa bez problemów. Dodano kalendarz z datami urodzin dzieciaków, więc jak ktoś nie wie, jak zacząć, to może po prostu wysłać kartkę z życzeniami. Można też namówić dzieci, by coś narysowały czy napisały. Pedagog dobrze napisała: dla nas to drobiazg, dla tych dzieci i ich rodziców coś ważnego http://marzycielskapoczta.pl/

Gość listonoszka z marzycielskiej
:)

Gość chcialabym napisać ale
e jak to działa? Czy te dzieci odpisują na te listy czy to są raczej kartki bezzwrotne?

Gość listonoszka z marzycielskiej
ja dopiero pierwsze kartki wysłałam. Myślę, że raczej bezzwrotnie - nie wyobrażam sobie, by dzieci i ich rodzice mogli odpowiadać wszystkim. Podziękowania i zdjęcia z kartkami są zamieszczane na stronie. Napisz, proszę :)

Gość kurcze to nie wiem co
zrobić bo lit podyktowała mi moja 5 letnia córka i ona opisuje tam do prawie swojej rówieśniczki o tym ze lubi to samo co ona i że chciałaby żeby zostały przyjaciółkami i zadaje jej w tym liście milion pytań. Jeszcze go nie wysłałyśmy a moja mała już czeka na odpowiedź. I co teraz? Co mam córce powiedzieć? Że nie dostanie odpowiedzi? Czy mamy napisać nowy list? Nie wiem jak mam powiedzieć o tym 5 latce bo ona jest pełna zapału i bardzo się cieszy ze będzie miała nową koleżankę i to w dodatku taką która kocha dokładnie to co ona i jest do niej podobna.

Gość no to teraz nie wiem
zrobić bo lit podyktowała mi moja 5 letnia córka i ona opisuje tam do prawie swojej rówieśniczki o tym ze lubi to samo co ona i że chciałaby żeby zostały przyjaciółkami i zadaje jej w tym liście milion pytań. Jeszcze go nie wysłałyśmy a moja mała już czeka na odpowiedź. I co teraz? Co mam córce powiedzieć? Że nie dostanie odpowiedzi? Czy mamy napisać nowy list? Nie wiem jak mam powiedzieć o tym 5 latce bo ona jest pełna zapału i bardzo się cieszy ze będzie miała nową koleżankę i to w dodatku taką która kocha dokładnie to co ona i jest do niej podobna.

Gość dobra, już dobra
podnoszę, bo warto :) Tyle śmieci na Kafe, a taki ładny topik ginie...

Gość osmk2
Piszę regularnie, z braku czasu częściej kartki niż listy. Niektóre dzieci lubią otrzymywać widokówki z różnych miejsc, więc jak gdzieś jestem to wysyłam. Innym długie listy, jednej dziewczynce wysyłam bajkę w odcinkach xd do koperty czasem dorzucam drobną zabawkę, pocztówkę, breloczek albo pojedynczo pakowaną herbatę dla rodziców. Staram się jakoś dobrać papeterię do zainteresowań dziecka, sama lubię dostawać ładne listy (koresponduję z kilkoma osobami). Jak ktośma jakieś pytania, chętnie odpowiem . :-D Warto. Dzieci rzadko odpisują, ale prawie zawsze piszą pod swoim profilem i dziękują albo robią sobie zdjęcia z listem. Niektóre wysyłają kartki na Boże Narodzenie z życzeniami.